• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 20 z 104
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 104

#561443  autor: Ruben
 18 cze 2012, 08:52
bledos, czujne oko masz- gratuluję. Czytałem a nie zauważyłem :) Pamiętam jak jeden ministrów (chyba edukacji) mówił "wielko niesprawiedliwościo jest ...". Poprawiał mi humor od razu :D

#561446  autor: maniek
 18 cze 2012, 09:14
bledos pisze:
Lycamobile pisze:zajmującego się to kwestią
Swojo drogo mogliby zainwestować we słowniki jakie... o.O
Kolega dzwonił do call center lycamobile i okazało się, że jest w Londynie więc można takie błędy wybaczyć :wink:

Ja tak jak Ruben pamiętam jak jeden z ministrów edukacji (Handke jesli mnie pamięć nie myli) powiedział nauczycielowie :D

#561510  autor: pauli05
 18 cze 2012, 15:56
mam pytanko, czy są jakieś ukryte kruczki w korzystaniu z tej sieci?;)
pierwszy raz się dziś o niej dowiedziałam, prowadzą w Polsce jakąś akcje promocyjną i u mnie w mieście na deptaku rozdają startery, miły pan z Manchesteru dał mi ich z 5 i węszę spisek :D

aha i jak to jest z rozmowami międzynarodowymi?
np. 2 osoby mają kartę Lycamobile, 1 w Polsce, 2 w Anglii, i dzwoniąc z Polski do Anglii też mam 30 min. za free? i czy tej osobie w Anglii coś nalicza?

#561522  autor: Sig
 18 cze 2012, 16:17
pauli05 pisze:mam pytanko, czy są jakieś ukryte kruczki w korzystaniu z tej sieci?;)
pierwszy raz się dziś o niej dowiedziałam, prowadzą w Polsce jakąś akcje promocyjną i u mnie w mieście na deptaku rozdają startery, miły pan z Manchesteru dał mi ich z 5 i węszę spisek :D

aha i jak to jest z rozmowami międzynarodowymi?
np. 2 osoby mają kartę Lycamobile, 1 w Polsce, 2 w Anglii, i dzwoniąc z Polski do Anglii też mam 30 min. za free? i czy tej osobie w Anglii coś nalicza?
Wszystko jest opisane na stronie operatora, angielski ma nawet polską wersję językową...

W skrócie, trzeba pamiętać o tym, żeby Lycamobile była właściwa dla danego kraju w danym kraju, czyli - polska w Polsce, angielska w Anglii. Wtedy zasada rozliczania wg. tych 30 minut jest zachowana. Nie jest to problem, bo w innych krajach też mozna zamówić kartę Lycamobile do domu, kupić w sklepie na miejscu, albo nawet przed wyjazdem na np. Allego (akurat angielskie chyba często są).

Jeżeli dana osoba pojechałaby z polską Lycamobile do Anglii, to byłby to roaming - inne zasady rozliczania.

Kruczków nie widze. Moja siostra intensywnie korzysta na linii PL Lyca --> DE Lyca i płaci te 29 groszy za pierwsze 30 minut rozmowy. Odbiorca nie płaci nic, a może też na takiej zasadzie dzwonić w drugą stronę (opłata za inicjację połączenia w Niemczech to bodajże 15 centów). Promocji jest sporo i się zmieniają, ale ta 30 minutowa jest cyklicznie przedłużana od... Chyba listopada jak weszli do Polski i będzie nadal (tak sądze).

http://www.lycamobile.pl/home/po
http://www.lycamobile.co.uk/home/po

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#561526  autor: DanielR
 18 cze 2012, 16:23
pauli05 pisze:mam pytanko, czy są jakieś ukryte kruczki w korzystaniu z tej sieci?;)
Jedynym "kruczkiem" o jakimś większym znaczeniu, jest to, że mówimy o promocji, która może, aczkolwiek nie musi, skończyć się w każdej chwili. :wink:

#561559  autor: marciml
 18 cze 2012, 17:51
Drogi Panie Marcinie,

Prosimy o dostarczenie numeru telefonu Lycamobile, na który przeniesiemy Pana istniejący numer.

Z pozdrowieniami

Dzial Obslugi Klienta
LycaMobile
Witam.
Niestety chyba nie rozumiem Państwa prośby. Tak jak wypełniłem w formularzu chcę przenieść numer 500XXXXXX do Lycamobile.
Z poważaniem,
Witam,

Aby przenieść numer do naszej sieci potrzebuje Pan być w posiadaniu zarejestrowanego numeru naszej sici.

Z pozdrowieniami

Dzial Obslugi Klienta
LycaMobile

Tel. 322 lub 22 3881704
www.lycamobile.pl
Ja takiego obowiązku w regulaminie nie widzę, ale może się mylę, proszę poprawcie mnie.

Nawet jakbym chciał zarejestrować kartę, którą zamówiłem za darmo to i tak po wpisaniu wszystkich danych na stronie: https://account.lycamobile.pl/Registrat ... px?lang=po nie jest aktywny przycisk Zatwierdź. Tak też im napisałem, a Dział Obsługi Klienta odesłał mnie do Biura Obsługi....

#561564  autor: DanielR
 18 cze 2012, 17:56
marciml pisze:

Witam.
Niestety chyba nie rozumiem Państwa prośby. Tak jak wypełniłem w formularzu chcę przenieść numer 500XXXXXX do Lycamobile.
Z poważaniem,

Witam,

Aby przenieść numer do naszej sieci potrzebuje Pan być w posiadaniu zarejestrowanego numeru naszej sici.

Z pozdrowieniami

Dzial Obslugi Klienta
LycaMobile

Tel. 322 lub 22 3881704
www.lycamobile.pl

Ja takiego obowiązku w regulaminie nie widzę, ale może się mylę, proszę poprawcie mnie.
A ten cały ichni Dział Obsługi Klienta, to nie funkcjonuje czasem w Wielkiej Brytanii? A tam zdaje się, że chyba tak właśnie jest. Może Oni tam myślą, że i w Polsce tak się robi...?

EDIT:
Z drugiej strony, sądząc po adresie e-mail, to chyba nie.

#561573  autor: marciml
 18 cze 2012, 18:46
Tak, bodajże w Wielkiej Brytanii. Cóż, ja ostatecznie zadzwoniłem na nr 322 z karty Lycamobile, opisałem problem z rejestracją na ichniejszej stronie, ale kobieta zorientowała się, że emailowałem z sąsiednią konsultantką, a ta będąc na bieżąco już wszystko załatwiła.
Może ktoś będzie naciskał na wysyłkę nowych kart z przeniesionym numerem to wtedy zacznie to normalnie działać. Mnie nawet ten wariant pasował (nie czekam na przesyłkę, numer od teraz powinen być przeniesiony wg zapewnień miłej konsultantki w ciągu 48h). :wink:
W tym temacie to już chyba wszystko ode mnie ;)

#561576  autor: Edmund
 18 cze 2012, 19:09
marciml, jak przeniosą Ci numer to daj znać czy działa, a jeżeli możesz zrób testy czy da się na niego/z niego dzwonić do poszczególnych sieci.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#561603  autor: jason22
 18 cze 2012, 20:54
Witam,
mam pytanie, gdzies pisalo ze ta oferta 29 gr za rozmowe w sieci jest wazna do konca maja b.r. Przedluzyli ją?

Stan konta wynosi 1 czy 5 zl na poczatku?

I po co sie rejestruje numer - zeby nie usuneli go po tych 80 dniach?

#561610  autor: marciml
 18 cze 2012, 21:04
Edmund pisze:marciml, jak przeniosą Ci numer to daj znać czy działa, a jeżeli możesz zrób testy czy da się na niego/z niego dzwonić do poszczególnych sieci.
W porządku, zrobię malutkie testy i napiszę tutaj ;)

@jason22
Tak, przedłużyli. Sprawdzaj na bieżąco ich stronę ;)
Stan konta karty, którą zamówiłem za darmo ze strony wynosił 1zł.
Rejestrujesz numer, aby zarządzać kontem - jest bodajże wyciąg połączeń.
Odnośnie 80 dni, wszystko jest napisane w FAQ na stronie:
"Automatycznie de-aktywujemy kartę SIM jeżeli użytkownik nie wykonuje połączeń lub nie wysyła wiadomości tekstowych przez ponad 80 dni. Niestety, takich kart SIM nie można już potem podłączyć i po upływie wyżej wskazanego okresu czasu dany numer nie jest już dostępny."

#561697  autor: jason22
 19 cze 2012, 09:51
bo wyjezdzam za granice dopiero w sierpniu wiec chcialbym ta karte aktywowac jak najpozniej, a wczoraj przyszla. wiec musze ja aktywowac teraz, czy te 80 dni juz jest naliczane? bo nie wkladalem jej do telefonu narazie.

#561704  autor: slawekt
 19 cze 2012, 10:26
jason22 pisze:bo wyjezdzam za granice dopiero w sierpniu wiec chcialbym ta karte aktywowac jak najpozniej, a wczoraj przyszla. wiec musze ja aktywowac teraz, czy te 80 dni juz jest naliczane? bo nie wkladalem jej do telefonu narazie.
Włóż kartę do telefonu, wtedy zostanie Ci przydzielony numer. Od tego czasu jest liczone 80 dni. Ale wystarczy że po kilku dniach wykonasz jakiekolwiek połączenie (nawet bezpłatne), i 80 dni zacznie się od nowa :-)

#561725  autor: Edmund
 19 cze 2012, 11:33
jason22, możesz tak zrobic jak napisał kolega slawekt, albo włożyć kartę do telefonu i ją aktywować na parę dni przed wyjazdem ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#561812  autor: bolek2004
 19 cze 2012, 16:56
Nie czytałem całego wątku ale można by stworzyć jakąś listę punktów stacjonarnych gdzie można kupić ich karty startowe i doładowania, wiem że można to zrobić przez internet ale nie każdy będzie czekał na kartę itd. Dzisiaj zjeździłem prawie całe miasto za starterem Lyca sugerując się ich partnerami na stronie internetowej. Jakoś nie bardzo im idzie ta dystrybucja bo w moim przypadku było tak (piszę odnośnie dostania startera):
Tesco -brak, Inmedio dwa punkty - brak (nigdy nie było), kilka punktów Kolportera - brak (w ogóle zdziwienie że coś takiego jest). Zrezygnowany poszedłem do Żabki i o dziwo były startery.
W których punktach stacjonarnych można doładowanie kupić?? W Żabce pewnie dostanę ale zapomniałem zapytać.

#561818  autor: Robert.AB
 19 cze 2012, 17:19
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :)

Termin 80 dni nie jest przestrzegany. Ja swoją kartę aktywowałem ok 10 lutego i nie była wkładana do telefonu od tamtej pory (minęło od tamtego czasu ok 125dni). Włożyłem ją wczoraj ponownie i karta dalej działa. Zostało na niej kilkanaście groszy czyli stan konta mniej więcej się zgadza. Karta była zamówiona przez internet i nie zarejestrowana. Zastanawiam się nad przeniesieniem swojego głównego numeru do tej sieci ale narazie czytam informację na ten temat czyli o ewentualnych problemach jakich w tej sieci mogę się spodziewać.

#561819  autor: slawekt
 19 cze 2012, 17:20
bolek2004 pisze:W których punktach stacjonarnych można doładowanie kupić?? W Żabce pewnie dostanę ale zapomniałem zapytać.
Na stronie głównej Lycamobile w prawym dolnym rogu masz loga wszystkich punktów z doładowaniami. Naprawdę jest tego dużo, i ostatnio nawet sprzedawcy widzą co i jak :-)
Bo na samym starcie angielskiej sieci nie było to aż takie oczywiste.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 17:26 przez slawekt, łącznie zmieniany 1 raz.

#561820  autor: bolek2004
 19 cze 2012, 17:26
slawekt Dobrze o tym wiem tylko chodzi o to czy w praktyce można doładować czy nie bo jak pokazuje przykład zakupu startera teoria mija się z praktyką.

#561822  autor: slawekt
 19 cze 2012, 17:29
bolek2004 pisze: bo jak pokazuje przykład zakupu startera teoria mija się z praktyką.
W przypadku starterów tak może rzeczywiście być, ale nie w przypadku doładowań. Ja doładowywałem w Żabce, Relay i Inmedio. Zero kłopotów.

#561846  autor: Edmund
 19 cze 2012, 18:56
bolek2004, doładowania i tak są realizowane poprzez wydruk z terminala. A parę z dostawców takich terminali i usług doładowań ma podpisanych umowę z Lyca. Btw. ile kosztuje starter Lyci w Żabce?

Robert.AB, ja bym nie przenosił do nich numeru głównego - jak przykład pokazuje są pewne problemy z tym operatorem, a poza tym Lyca nie pozwala na odbieranie i wysyłanie MMS-ów. Ale przeniesienie numeru zapasowego jak najbardziej jest sensowne :)

Plus na Kartę
  • Strona 20 z 104
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 104