• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #525888  autor: sic
 04 sty 2012, 12:51
Czesc,
problem jak w temacie, gdy ktos do mnie dzwoni, ktos wpisany w ksiazke w telefonie, nie wyswietla sie jego nazwa tylko sam numer? jakies sugestie co moze byc przyczyna?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 21:38 przez sic, łącznie zmieniany 1 raz.

#525925  autor: dario321
 04 sty 2012, 14:16
w ustawieniach kontaktow mozesz miec aby je wyswietlal z roznych lokalizacji (pamiec telefonu,karta sim)
moze tez byc,ze jeden kontakt (numer) masz wpisany pod dwiema nazwami

#525935  autor: Kamil_K
 04 sty 2012, 14:45
Dziwię się, że Nokia od tylu lat jeszcze tego nie poprawiła... Ta 500 to jest naprawdę potworek.

Najprawdopodobniej masz ten sam kontakt zapisany i w telefonie, i na SIM. Zmiany wyświetlania nic nie pomogą, jeden z kontaktów trzeba usunąć. Druga opcja to napisana wyżej - ten sam numer pod dwiema nazwami.

#525972  autor: dario321
 04 sty 2012, 16:59
Kamil_K pisze:Najprawdopodobniej masz ten sam kontakt zapisany i w telefonie, i na SIM. Zmiany wyświetlania nic nie pomogą, jeden z kontaktów trzeba usunąć
mam na sim karcie te same kontakty co i w pamieci telefonu,natomiast korzystam tylko z kontaktow na sim karcie i telefon ,,nie glupieje,, wiec sie mylisz :-)

#526038  autor: sic
 04 sty 2012, 22:09
no hej,
rzeczywiscie, kontakt wpisany 2 razy w ksiazce spowoduje nie wyswietlanie nazwy. Podwojny zapis usuniety i jest ok.
Natomiast mam podobnie jak dario zapisane kontakty na simie i w pamieci telefonu, natomiast korzystam tylko z pamieci telefonu i to nie ma znaczenia w sposobie wyswietlania osoby dzwoniacej.
Dzieki za porady

#561447  autor: maly_iwan
 18 cze 2012, 09:17
witam,
ja mam podobny problem, tylko że u mnie wszystkie kontakty zapisane sa na karcie sim no i nie stety nie wyswietla mi kontaktu tylko nr. Jak sobie poradzic z tym problemem.

#561460  autor: dario321
 18 cze 2012, 11:19
trzeba wybrac lokalizacje kontaktow,ktora ma wyswietlac :wink:

#561481  autor: maly_iwan
 18 cze 2012, 12:55
nie wiem albo ja jestem jakis niedorozwiniety albo tego w tym telefonie nie da sie ustawic. zmienilem lokalizacje i nic, dalej wyswietla tylko sam numer.

#574878  autor: Zuzka321
 14 sie 2012, 10:58
maly_iwan pisze:nie wiem albo ja jestem jakis niedorozwiniety albo tego w tym telefonie nie da sie ustawic. zmienilem lokalizacje i nic, dalej wyswietla tylko sam numer.
miałam to samo - zmień wybór na karte SIM a potem znów na telefon i powinno zadziałać - przynajmniej mi zadziałało :)

#575845  autor: anx
 18 sie 2012, 20:08
Witam,
mam identyczny problem. Odebrałam z salonu nową Nokię 500, skopiowałam kontakty ze starego telefonu na kartę SIM< a następnie w nowym telefonie skopiowałam je z SIM do telefonu a te z SIM usunęłam. I jeden kontakt nie wyświetla mi się podczas dzwonienia z imienia i nazwiska tylko sam numer, jakby dzwonił ktoś spoza ksiązki adresowej.
Na SIM nie mam żadnych kontaktów, nie mam też tego numeru zapisanego nigdzie indziej w telefonie. Nie działa przełączanie widoku kontaktów SIM-telefon, nie działa wykasowanie kontaktu całkiem i zapisanie go od nowa poprzez rejestr połączeń nieodebranych, nie działa też dodanie/skasowanie prefiksu +48.
Ktoś ma jakiś pomysł co z tym można zrobić? Strasznie to denerwujące bo akurat ta osoba dzwoni do mnie najczęściej więc chciałabym wiedzieć już po innym dzwonku, że to ona, a tu kicha :(