• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #560334  autor: mmkg91
 13 cze 2012, 10:32
Witam!

Chcę kupić ten telefon i osoba która mi go sprzedaje ma go z ORANGE. Facet mówi,że niby jest niebrandowany i jest taki jak z samsung polska. Czy jest to możliwe,aby galaxy s 3 z orange był "czysty" ?

To bardzo ważne dla mnie,bo nie chce mieć później kłopotów z aktualizacją i czekać,aż orange się obudzi i wyda.

Proszę o szybką odpowiedź,bo aukcja niedługo siękończy.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, 12:09 przez mmkg91, łącznie zmieniany 1 raz.

#560414  autor: BigDill
 13 cze 2012, 14:03
Wszystkie telefony od operatorów mają brand,więc człowiek sam wgrał nowy system przez co stracił gwarancje.. albo facet kłamie,bo na pewno ten telefon ma brand jeżeli był brany w sieci orange.

BigDilll

#560684  autor: thonka
 14 cze 2012, 16:22
BigDill, nie plec glupot. moze sie zdarzyc, ze telefon nie ma nic od operatora choc jest to malo prawdopodobne, niemniej jednak posadzac odrazu kogos o klamstwo?

tak sie sklada ze SIII musi miec ICS'a wiec nie wiem skad zalozenie, ze sprzedajacy sam cos aktualizowal...

telefon moze miec kod produktu z orange i wg. tego moze byc lub nie byc aktualizowany, ale nie musi miec nawet sladu po ingerencji orange.

dzisiaj operatorzy jezeli juz cos od siebie dodaja to tylko aplikacje i grafiki. nic wiecej.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#560689  autor: BigDill
 14 cze 2012, 16:40
no wybacz wiem co mówię. mój brat brał telefon ten właśnie niedawno i jakoś te głupie aplikacje ma i sim locka . jak wiadomo tylko orange ma sim locka,bo inne sieci odeszły od tego.
tutaj masz rację może się zdarzyć,że nic nie będzie miała oprócz powitania,że to jest play czy tam plus.

kup nowy telefon z orange jak ja czy mój brat wtedy pogadamy czy na pewno nic telefony nie mają. na każdym pudełku od orange pisze,że telefon działa tylko z kartami orange,więc o czym my mówimy.

BigDilll

#560690  autor: thonka
 14 cze 2012, 16:43
o ile dobrze pamietam mowa tu byla o brandzie operatora, a nie simlocku, o ktorym traktuje caly twoj post...

a aplikacje od siebie dodaje kazdy operator. mniej lub bardziej przydatne. tak samo jest z grafikami. wszystko zalezy od konkretnego modelu.

mimo wszystko moze byc tak, ze telefon nie bedzie mial nic od operatora. nie zakladaj odrazu, ze tak nie jest, bo raczje SIII z orange nie kupowales...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#560791  autor: Vieslav
 15 cze 2012, 07:29
mmkg91, jeśli już kupujesz ten telefon w Orange to zwróć uwagę, żeby był w normalnym pudełku Samsunga a nie takim czarnym z logo Orange. Na 80% jestem pewny, że taki nie będzie brandowany i będzie bez simlocka. Z moim Ace tak było.

#561109  autor: Mordrag
 16 cze 2012, 16:39
thonka pisze: dzisiaj operatorzy jezeli juz cos od siebie dodaja to tylko aplikacje i grafiki. nic wiecej.
i kod brandu przez co aktualizacje przychodzą z opóźnieniem. Najlepszy i najszybszy zawsze jest soft producenta po wywaleniu zbędnych śmieci.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#561119  autor: thonka
 16 cze 2012, 17:24
Mordrag, o kodzie produktu pisalem wyzej. tego nie da sie przeskoczyc.

tu wszystko zalezy jak ktos rozumie brand - autor tematu widac wie o opoznieniach zwiazanych z kodem produktu, wystawiajacy przedmiot moze w ogole nie miec pojecia, ze cos takiego jest. ot nie widzi obrazkow z orange to brandu nie ma.

#561124  autor: orson_dzi
 16 cze 2012, 17:46
Ale też jest tak jak pisze Vieslav. Orange czasem sprzedaje telefony niebrandowane i bez simlocków.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#561986  autor: mmkg91
 20 cze 2012, 12:18
To znowu ja. Wszędzie zapewniają mnie,że GALAXY S III z ORANGE nie ma zmienionego softu i nic nie było w nim robione. Boję się trochę kupić telefon,a poźniej okaże się, że jednak jest brandowany.

Bardzo prosiłbym o wypowiedź kogoś kto posiada tego samsunga właśnie z Orange. To bardzo mi pomoże,bo sprawa jest dość pilna;)

#562000  autor: mmkg91
 20 cze 2012, 13:32
Ok zapytam inaczej .... czy będę musiał czekać,aż orange wyda jakieś aktualizacje?

Telefony z ORANGE są tańsze od tych w wolnej sprzedaży o około 400 zł, więc to dużo.

#562006  autor: PalonyLolek
 20 cze 2012, 14:11
mmkg91 pisze:Ok zapytam inaczej .... czy będę musiał czekać,aż orange wyda jakieś aktualizacje?
Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żeby aktualizacja była równoczesna u jakiegoś operatora z tą "oficjalną".

#562007  autor: mmkg91
 20 cze 2012, 14:16
PalonyLolek pisze:Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żeby aktualizacja była równoczesna u jakiegoś operatora z tą "oficjalną".
Dokładnie (doskonale o tym wiem), dlatego pytam " Czy samsung galaxy s III z ORANGE ma soft producenta i czy nie będę miał problemu przy aktualizacji?"

#562012  autor: Lover
 20 cze 2012, 14:59
Nie wpadajmy w obłęd.
Przeważnie regułą jest, że telefon bez brandu operatora jest szybciej aktualizowany
(chociaż od tego są wyjatki w niektórych przypadkach).
Jednakże wgranie czystego softu (bez brandu) w przypadku samsunga jest
bardzo proste i o wiele lepsze gdy korzystamy z programu odin niż z samsungowego kies.
Metoda ta jest prosta i szybka. I co najważniejsze nie interesuje nas jaki soft mamy
aktualnei w telefonie.

#562017  autor: Vieslav
 20 cze 2012, 15:17
Nic nie wynika z tych wypowiedzi i nie wyniknie dopóki autor nie napisze:
jaka wersja systemu?
Jaka wersja jądra?
Jaki numer wersji?
Ustawienia-->o telefonie.
Przy okazji zapytaj, czy ma simlocka.
Soft zmienia się tak łatwo, że nawet moje koleżanki same to robią po przeczytaniu tutoriala, a dla większości z nich obsługa czegokolwiek innego niż facebook to czarna magia (włączając w to mikrofalówkę czy nawet lodówkę) :lol: .

#562051  autor: orson_dzi
 20 cze 2012, 18:07
Przede wszystkim, to Samsung zezwala na wgranie czystego softu bez utraty gwarancji.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)