Ruben, piszesz jak potłuczony, to, że o czymś nie wiesz albo, że nie znasz jakiegoś zjawiska to nie znaczy,że piszę nieprawdę, przypomnę, że kiedyś było prawdą, że ziemia jest płaska i co ? prawda okazała się taka jakiej ludzie się nie spodziewali. Pisałem o przełączaniu się między zasięgami kiedy telefon jest z użytkownikiem w ruchu, a nie w miejscu, przebywanie w szczątkowym zasięgu 3G to może być to bo to było testowane na zasięgu T-Mobile, a w BTSearch kiedy wpiszę moją lokalizacje pokazuje mi,że T-Mobile ma gorszy zasięg 3G od Play, którego używam na codzień.
Autor zadał pytanie o skaczący zasięg. Ty nie dopytując jakiej sytuacji to dotyczy i nie precyzując postawiłeś od razu diagnozę:
Napisałem, że to nie prawda i podkreślałem, że odczytuję to jako problem o charakterze permanentnym a nie wyłącznie podczas przemieszczania się i do takiej sytuacji odnosiłem się pisząc, że to nie jest prawidłowe zachowanie.Jak jest włączony wybór automatyczny zasięgu w telefonie to zasięg w Play zawsze będzie skakał, zresztą w każdej sieci zasięg by skakał i przełączał się na inną sieć gdyby sieci wpuszczały się na swoje nadajniki bo telefon na automatycznym wyborze zawsze wybiera ten zasięg, który w miejscu w którym przebywasz jest najsilniejszy,
Później napisałeś:
W następnej wypowiedzi napisałeś:Nie mam zamiaru się z tobą kłócić bo każdy kto się zna wie, że nawet bez przemieszczania się w starych sieciach też zasięg skacze po zakresach,
Zdecyduj się w końcu, która wersja jest ostateczna?Pisałem o przełączaniu się między zasięgami kiedy telefon jest z użytkownikiem w ruchu, a nie w miejscu
Ameryki nie odkryłeś pisząc, że telefon loguje się do różnych stacji podczas przemieszczania się. Myślę, że każdy czytający to forum o tym wiedział wcześniej zanim to napisałeś.
Chyba zbyt nisko oceniasz poziom wiedzy czytelników i uznałeś, że nie wiedzą tak oczywistych rzeczy i postanowiłeś trochę ich "oświecić" i stąd to porównanie do odkrycia kształtu Ziemi? Mimo wszystko uważam, że waga twojego "odkrycia" jest jednak mniejsza, chociaż masz prawo mieć inną opinię.
Po tym, jakich tutaj "odkryć" dokonujesz oraz jakie pytania zadajesz, to nie wydaje mi się, że posiadasz kompetencje żeby oceniać moją wiedzę więc proszę pohamuj swoje zapędy w tym kierunku.
Autor zgodnie z obietnicą ma nas poinformować, czy problem ze skaczącym zasięgiem został zlikwidowany.