• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #559976  autor: asik
 11 cze 2012, 20:21
Witam
czy jest możliwość zmiany taryfy w netii w trakcje trwania umowy np. z Non Stop na taką z mniejszym abonamentem ?

#559997  autor: Maniek99
 11 cze 2012, 21:27
Jak znam Netię, to pewnie procedury nie mają.

W każdym razie o ile masz lojalkę, będzie się to wiązać z jakąś karą (o ile to nie pakiet, to max 200zł).

Zasadniczo są trzy opcje:
- migrują bez problemu
- nie chcą migrować, więc trzeba pogonić ich przez UKE.
- przenosisz numer w trybie natychmiastowym do innego opa.

W każdym razie, szczególnie w przypadku pakietu mało ugrasz, o ile w ogóle.

#560194  autor: maciejnet
 12 cze 2012, 16:53
asik, zależy kiedy podpisywałaś umowę. Zasada jest taka, że zawsze można migrować w górę. W dół zależy kiedy się kończy umowa (w jej trakcie nie będzie prawdopodobnie możliwości). Proponuję wysłać mail na [email protected] i dowiedzieć się u źródła. Możesz skorzystać również z NOL (http://www.netiaonline.pl) i tam puścić zgłoszenie. Z reguły odpowiedź dostaniesz bardzo szybko.

#560392  autor: asik
 13 cze 2012, 13:13
Napisałem i tak jak się spodziewałem nie mogę dokonać żadnych zmian

#560494  autor: Maniek99
 13 cze 2012, 20:22
@asik
Zawsze można, ale nie bez kosztów...

#560593  autor: asik
 14 cze 2012, 10:49
No tak tylko że jak będzie to powiedzmy tak jak napisałeś 200 zł to później na koniec wyjdzie że i tak tyle samo bym zapłacił jakbym nie zmniejszał.

#560613  autor: Maniek99
 14 cze 2012, 11:48
@asik
No tak, zależy ile masz do końca lojalki i jeżeli masz pakiet z internetem, w którym płaciłeś za niego taniej niż 59zł, to ta zniżka też przepada.