Mordrag, wiem o tym, że w większości NetWorks będzie stawiany w lokalizacji starych BTS i sam zauważyłem że na Niedurnego 79 w Rudzie Śląskiej przerobią stację PTC na stację NetWorks (czyli PTC i Centertela).
Wiem także, że jednym z założeń NetWorks! jest współdzielenie częstotliwości by stworzyć nośną pod UMTS900. Jednakże faktem jest, że w obecnym wykazie UKE nie pojawiły się żadne nowe pozwolenia dla PTC/Centertela na UMTS900 w porównaniu z wykazem z maja.
Polemizowałbym z co mówisz, że będą robić w Rudzie Śląskiej UMTS900. Przy tak gęstej zabudowie? Może za jakieś parę lat gdy UMTS900 będzie bardziej popularny i większość telefonów będzie pracować w tym paśmie.
Natomiast zgodzę się z kolegą drcox - Play na Śląsku ma tak nadajniki umieszczone że max co kilometr-dwa są ustawione i może być wzorem dla innych.
W dzielnicy Chorzów Batory policzyłem sobie raz działające stacje (wg danych z BTsearch):
- Play: 7 UMTS, 2 GSM/UMTS
- T-Mobile: 6 GSM/UMTS
- Plus: 4 GSM/UMTS, 1 GSM
- Orange: 2 GSM/UMTS, 1 GSM
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!
Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2