• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #546780  autor: becia59
 10 kwie 2012, 19:31
Witam
Mam zamiar kupić sobie SE Live with Walkman. Nie wiem czy to jest dobry wybór...jeśli ktoś ma ten telefon to prosiłabym o opinie, czy warto go kupić, jaka jest jakość zdjęć i filmów, czy nadaje się do internetu, czy psuje się tnie itp.

Z góry dzięki :)

#546788  autor: pakierhakierxd
 10 kwie 2012, 20:08
Bawiłem się u siostry ciotecznej jakąś godzinę bardzo fajny telefonik działa bardzo fajnie,nic się nie zacina.

Pozdrawiam :)

#546965  autor: kamil112.18
 11 kwie 2012, 18:09
właśnie go zamówiłem w T-mobile , ale chce sprzedać i kupić neo V

#547406  autor: mag5328
 13 kwie 2012, 16:25
Właśnie z niego piszę . Sprawdza się super. Jest szybki i praktyczny.

#547413  autor: Mobo43
 13 kwie 2012, 17:21
Mnie dzisiaj przy zdejmowaniu bluzy wypadł z kieszeni na podłogę, klapka odpadła, bateria wypadła z niego, po złożeniu i włączeniu działa, nic mu się nie stało :mrgreen:

Co do telefonu to bardzo fajny, zamiast oryginalnego Launchera (nie lubię tych 4 rogów) używam Go Launcher EX chodzi płynnie, zamiast aplikacji do SMS stosuję GO SMS bardzo fajny zamiennik oryginalnej. Można mieć dużo otwartych aplikacji i telefon chodzi płynnie nie tnie się, nie to co w mojej poprzedniej xperi x8 w niej wielozadaniowość była fikcją. Podczas wykonywania połączeń bardzo głośno i wyraźnie słychać rozmówcę. Ekran jest bardzo czuły na dotyk, lekkie muśnięcie powoduje reakcję. Internet wygodnie się przegląda, mając na uwadze że wyświetlacz ma tylko 3,2 cala, to nie ma co narzekać. Oczywiście przy ekranie z xperi neo v nie ma porównania (na korzyść tego drugiego)

#547417  autor: SE_pomoc
 13 kwie 2012, 18:18
Moim zdaniem jest funkcjonalny, zdjęcia robi ładne, muzyka gra świetnie, przeglądanie internetu jest komfortowe, bez spowolnień. fonik idealny dla miłośników prostej obsługi połączonej z ciut zaawansowaną technologią.

#547537  autor: BigDill
 13 kwie 2012, 23:30
moim zdaniem jak za taką cenę to telefon solidny ;)

BigDilll
 #547659  autor: Kamileusz86
 14 kwie 2012, 16:40
Witam, również w najbliższym czasie zamierzam nabyć ten telefon. Dla posiadaczy tego telefonu mam pytanie: jak sprawuje się wyświetlacz w słoneczny dzień-czy nie ma efektu lusterka np gdy chce się zrobić zdjęcie?

#547781  autor: Xy
 15 kwie 2012, 12:00
Kamileusz86 pisze:jak sprawuje się wyświetlacz w słoneczny dzień-czy nie ma efektu lusterka np gdy chce się zrobić zdjęcie?
Przypuszczam, że jakość wyświetlacza jest podobna do tego w Neo czyli w słońcu tak sobie z widocznością... Live with Walkman jet fajny, zbiera dobre opinie ale dla mnie ma zdecydowanie za mały ekran.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #547800  autor: Kamileusz86
 15 kwie 2012, 13:17
Neo V ma dużo lepszy ekran Bravia Engine Mobile. W teście se live na telepolis autor napisał,że w słoneczny dzień nie da się zobaczyć kto do nas dzwoni. W moim juz trochę wiekowym lg kf750 mam tak ,że jak w słoneczny dzień chce zrobić nim zdjęcie to na czuja ponieważ na wyświetlaczu widzę swoje odbicie. :evil:

#547808  autor: Xy
 15 kwie 2012, 13:52
Kamileusz86 pisze:Neo V ma dużo lepszy ekran Bravia Engine Mobile
BRAVIA Engine poprawia jakość zdjęć i filmów wideo. Co do samego wyświetlacza to ustawienie maksymalnej jasności nieco poprawia widoczność w słońcu. Mimo tego subiektywnie najlepszą widzialność w słoneczku zapewniała moja Nokia 6650 Fold.
Po aktualizacji softu w mojej Neo (bez V!) nic się w tej materii nie zmieniło.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#547890  autor: El Castillo
 15 kwie 2012, 19:27
Mam ten telefon od 2 miesięcy z Playa. Stylistycznie ciekawy smartfon, nieźle zoptymalizowany system, niebawem aktualizacja do ics'a. Muzycznie stoi na wysokim poziomie w swojej klasie. Ciekawą opcją (choć nie do końca praktyczną) jest wykonywanie zdjęć w 3d, technologia xloud poprawiająca głośność dźwięku z głośniczków. Do minusów zaliczam kiepską baterię, którą ładuję codziennie, nienajlepsza jakość zdjęć i jednak trochę za mały ekran, choć zadowalającej jakości. Sam ze smartfona jestem zadowolony i polecam osobom, który chcą mieć pierwszego androidowca z przyzwoitą jakością muzyki, jednocześnie nie wydawając dużo pieniędzy.

#547894  autor: Xy
 15 kwie 2012, 19:47
El Castillo pisze:Ciekawą opcją (choć nie do końca praktyczną) jest wykonywanie zdjęć w 3d
Wykonane zdjęcia 3D można oglądać tylko na telewizorze 3D czyli u 95% użytkowników telefonu z tą funkcją po ptokach :-D

El Castillo pisze: nienajlepsza jakość zdjęć
Niestety Dokładając te panoramki czy 3D zapomnieli o najważniejszym czyli jakości zdjęć... Boli trochę.

#547975  autor: Kamileusz86
 16 kwie 2012, 09:22
``Do El Castillo'' Jak z wyświetlaczem w słoneczny dzień, czy faktycznie nic nie widać na ekranie podczas zwykłego korzystania z tel albo przy robieniach zdjęć. Ponaglam pytanie, ta kwestia jest rozstrzygająca dla mnie żeby nabyć ten tel. Co do specyfikacji -za ta cenę konkurencje z tego co widzę nic lepszego nie oferuje.

#548032  autor: El Castillo
 16 kwie 2012, 14:17
Kamileusz86 pisze:``Do El Castillo'' Jak z wyświetlaczem w słoneczny dzień, czy faktycznie nic nie widać na ekranie podczas zwykłego korzystania z tel albo przy robieniach zdjęć. Ponaglam pytanie, ta kwestia jest rozstrzygająca dla mnie żeby nabyć ten tel. Co do specyfikacji -za ta cenę konkurencje z tego co widzę nic lepszego nie oferuje.
Nie wiem jak u innych osobach, ale ja nie miałem większych problemów z rozczytaniem treści z ekranu.
Poleciłbym dokupić do niego pokrowiec (coś z rodzaju mesh case/grid np.), bo dość łatwo rysy się pojawiają na tylnej klapce pomimo 'gumowatych' materiałów.

#548130  autor: Xy
 16 kwie 2012, 18:08
Xy pisze:Poleciłbym dokupić do niego pokrowiec (coś z rodzaju mesh case/grid np.), bo dość łatwo rysy się pojawiają na tylnej klapce pomimo 'gumowatych' materiałów.
Powinni dawać standardowo takie kondoniki na telefon. Oprócz rysowania i wycierania się plastików podatny na łapanie rys jest także ekran. Uważajcie na to.

#548190  autor: Kamileusz86
 16 kwie 2012, 21:23
~!El Castillo -dzięki za odpowiedź,
~Xy- teraz to juz kabel usb nie jest standardowym akcesorium, płyta ze sterownikami tez przeszłość. Pewnie i przyjdzie kolej na słuchawki a co do futerału to jakby dawali to jeszcze zbyt długo byśmy sie cieszyli zadbanym telefonem i zwlekali z kupnem nowego. Gorilla glass takie wspaniałe miało byc a i tak się rysuje. Pochwale mój lg kf 750 3 lata użytkowania bez etui, foli itp-noszony w kieszeni z kluczami, monetami i ani jednej ryski---szkło hartowane, oczywiście taśma już się przetarła :P

#548579  autor: jujeahip
 18 kwie 2012, 12:23
Xy pisze:
Xy pisze:Poleciłbym dokupić do niego pokrowiec (coś z rodzaju mesh case/grid np.), bo dość łatwo rysy się pojawiają na tylnej klapce pomimo 'gumowatych' materiałów.
Powinni dawać standardowo takie kondoniki na telefon. Oprócz rysowania i wycierania się plastików podatny na łapanie rys jest także ekran. Uważajcie na to.
Rysy na obudowie to normalna sprawa, polecam tylko nie do końca wierzyć np. wynalazkom typu gorilla glas, owszem przed kluczami chroni, ale przed piaskiem (kwarcem) juz nie bardzo, folijki przede wszystkim. Co do smartfona to hardware taki sam jak Neo V tylko gorszy i mniejszy ekran także o wydajność nie trzeba się specjalnie martwić.

#559764  autor: Mobo43
 10 cze 2012, 18:38
Jest już aktualizacja do Androida 4.0.4

Właśnie przed chwilą zaktualizowałem, mam telefon z T-Mobile . Po aktualizacji wszystkie programy wgrane przez telefon nie zostały skasowane, kontakty też nie zostały skasowane, wszystko to co wgrałem w poprzednim sofcie zostało odtworzone w czwórce, nawet nie robiłem kopi zapasowych. Telefon chodzi płynnie, nie zacina się. To co zauważyłem tak na szybko to nie ma widgetu ulubionych kontaktów.

Aktualizacja 11.06

No i żałuję że zaktualizowałem, co godzinę telefon mi się restartuje, nie wiem co się dzieje, tak to chodzi płynie, tylko te restarty. Jest to bardzo uciążliwe w użytkowaniu, nigdy nie mogę być pewny kiedy telefon mi się wyłączy. Nie wiem co mam robić ...
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, 23:46 przez Mobo43, łącznie zmieniany 1 raz.

#559771  autor: Mordrag
 10 cze 2012, 19:06
Co do sterowników to Windows 7 znajdzie na windowz update. Ja swoją Neo równierz zaktualizowałem do ICS. Działa jak 2.3.4

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D