Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Twoim zdaniem to od typu telefonu zależy jakość anteny?Darmowy pisze: Jak się mieszka w miejscu o słabym zasięgu, to nie bierze się telefonu dotykowego Smartphone, tylko Nokie C2-01 na przykład.
Tu masz przykład, że NIE. Zarówno Evo 3D jak i N9 to smartfony. Dla porównania dodam jeszcze mojego KU990, który moim zdaniem miał kiepską antenę.Na plus zdecydowanie pracuje dobra antena, która radziła sobie ze skutecznym utrzymywaniem zasięgu w sieciach 2G i 3G w miejscach, gdzie zasięg dla HTC Evo 3D był czystą abstrakcją.
Tak. Miałem okazje testować u siebie na wsi w lesie iPhone 4S i SGS II i tak się składa, że jeden i drugi model miał problem z złapaniem i trzymaniem zasięgu, gdy E51 czy C2-01 łapała jak należy i trzymała zasięg.Markadiusz pisze:Twoim zdaniem to od typu telefonu zależy jakość anteny?
Chodzi mi o Smartphone dotykowe, w Sliderach też jest podobny problem.Markadiusz pisze:to jak obronisz swoją teorię, skoro E51 to smartfon (tyle, że klasyczny budową) i uważasz, że dobrze łapie sygnał (ponoć to mistrz wśród telefonów, przynajmniej na U2100) w każdym miejscu?
Maksymalna ilość kresek to nie maksymalny zasięg, tak tylko dopowiem. Jeżeli dalej nie ma np. 5/5 kresek, to masz średnio-słaby sygnał. Jeżeli jednak wszystko działa ok, to nie jest źle.mag5328 pisze:nieznacznie , o 1-2 kreski