Grimi pisze:
Racja. Poprzeglądałem temat z 50 stron wstecz. Generalnie dziś zadzwoniłem, o dziwo przełączono mnie bez problemu gdy poprosiłem o rozmowę z SUK. Wziąłem opcję 59zł, 400min, 100mb i NEO V za 1zł. Nie starałem się jakoś bardziej pogłębiać temat, bo ta opcja mnie satysfakcjonuje. Natomiast inną mam kwestie. Czy można negocjować jeszcze lepsze warunki w momencie gdy np moja faktura wychodzi więcej niż ustawa przewiduję gdyż często przekraczam darmowe minuty? Chcę prostą odpowiedź. Fakt mnie zastanawia bo kumpel jakiś czas temu dostał ofertę 60zł, 600min, 1gb i arc s za 100zł. On czasem przekraczał darmowe minuty. Więc o co tu halo?
Jeśli chodzi o taryfy indywidualne, a nie biznesowe to nie można dostać nic więcej ponad to, co oferuje SUK. Można dokupić pakiet 1000SMS/MMS za 5PLN, powiększyć pakiet Internetu do 1GB za 10PLN i do 5GB za 20PLN. Oferta o której mówisz to R80, w niej jest 600 minut, ale kosztuje ona 75PLN + ewentualne dopłaty za pakiety dodatkowe. W tej taryfie Arc S to koszt 299 przy umowie na 30 miesięcy i 399 na 24. Oferta którą przedstawił Ci kolega, o ile oczywiście chodzi o T-Mobile, jest najprawdopodobniej wyssana z palca, bądź też nieco przekoloryzował z ceną (czy to abo czy telefonu).
Jeśli chodzi o cenę telefonu to podobno można wynegocjować jakąś dodatkową zniżkę na telefon, ale tylko w przypadku gdy Twoje faktury przekraczają grubo 200PLN miesięcznie. A jeśli tak jest to i tak szczęśliwsza byłaby wyższa taryfa, w której telefony w zdecydowanej większości są już za 1PLN.