• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #559011  autor: Krzychu13
 06 cze 2012, 19:46
W związku, że wyjeżdżam na wakacje, postanowiłem zaopatrzyć się w jakiś internet mobilny i wybór padł na sieć T-mobile ze względu na zasięg. Kupiłem dzisiaj kartę za 25 zł, w której wg strony powinienem dostać na start 2Gb, co by mnie w pełni satysfakcjonowało. Po przeczytaniu regulaminu pakiet powinien być aktywny po pierwszym wykonanym połączeniu lub pierwszej transmisji danych. A więc połączyłem się z internetem, odwiedziłem dwie strony, rozłączyłem i sprawdziłem stan konta oraz czy przyznano mi pakiet. Niestety pakiet mb wynosi 0, a kilka sekund korzystania z dobrodziejstwa internetu pochłonęło 50 groszy z konta. Ze spokojem, włożyłem kartę do telefonu aby wykonać pierwsze połączenie głosowe (miałem nadzieje, że po tej operacji coś się zmieni, lecz to była żmudna nadzieja). Kolejnym krokiem było zalogowanie się na konto na stronie T-mobile, aby sprawdzić co i jak jest z tym internetem. W panelu użytkownika oczywiście brak dodatkowego transferu, konto ważne miesiąc, nie jak operator zapewniał rok po każdym połączeniu/transmisji danych, ale co mnie bardziej zaniepokoiło, jako obecna taryfa jest wybrana "BlueConnect Starter", a nie jak to operator w regulaminie nazywa "Internet na karte blueconnect". A teraz pytanie:
Czy ktokolwiek wie, jak mogę aktywować 2Gb na start? Jednak będę korzystał trochę więcej niż kilka sekund dziennie z internetu a nie chce płacić więcej niż był warty starter.
Z góry dziękuje za szybką odpowiedz.

PS: Jedyny sms który przyszedł to aktywacja T-mobile Hotspot.

#559012  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2012, 19:48
Krzychu13, BONUS 2 GB pojawi się na koncie w ciągu 72h od włączenia się do sieci. POCZEKAJ cierpliwie. Aktywację karty SIM wykonałeś poprawnie.

[ Dodano: 2012-06-06, 19:56 ]
Krzychu13 pisze:W panelu użytkownika oczywiście brak dodatkowego transferu, konto ważne miesiąc, nie jak operator zapewniał rok po każdym połączeniu/transmisji
Opcja też się uaktywni w ciągu 72h po wykonaniu promowanego zdarzenia.
Krzychu13 pisze: ale co mnie bardziej zaniepokoiło, jako obecna taryfa jest wybrana "BlueConnect Starter", a nie jak to operator w regulaminie nazywa "Internet na karte blueconnect".
Bo to jest taryfa: Blueconnect Starter - czyli internet na kartę blueconnect w T-Mobile.
Wszystko jest poprawnie nazwane.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟