• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #558833  autor: FilipM
 05 cze 2012, 22:46
Witam!
Posiadam PlayOnline na abonament z modemem Huawei. Czy jest możliwość aby internet również działał w komórce, po przełożeniu karty SIM do komórki?
Posiadam Samsung S5230 i po przełożeniu karty SIM do niego nie udaje mi się przez komórkę połączyć z internetem. Czy jest taka możliwość aby w komórce był internet z tej oferty i co mam zrobić aby go uzyskać?

#558834  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2012, 22:47
FilipM pisze:Posiadam PlayOnline na abonament z modemem Huawei. Czy jest możliwość aby internet również działał w komórce, po przełożeniu karty SIM do komórki?
Tak, o ile będziesz się znajdował w zasięgu 3G PLAY. W przeciwnym wypadku abonamentowa karta Play Online nie zaloguje się do sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#558836  autor: FilipM
 05 cze 2012, 22:55
Ok, to co mam zrobić i jak mam ustawić telefon aby korzystać w nim z internetu po przełożeniu do niego karty play?
Bo przełożyłem kartę, ale z internetem nie łączy.
Mam jakoś ustawić profile transmisji danych?

Czy Samsung S5230 może w ogóle odbierać sieć G3?

Tutaj niby w specyfikacji nie ma G3 wyszczególnionej.
http://www.gsmarena.com/samsung_s5230_star-2739.php

Czy na telefonie który na pewno obsługuje G3 będę mógł korzystać z internetu? Czy będę musiał go specjalnie konfigurować?

#558840  autor: drcox
 05 cze 2012, 23:02
Bo jej nie ma. Ten telefon nie podziała z tym.

#558844  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2012, 23:04
FilipM, jeśli ten telefon nie ma 3G, nie połączysz się z netem, karta na nim umożliwi tylko przejrzenie SMSów i kontaktów z książki telefonicznej. Pisze na wyświetlaczu dodatkowo "brak sieci", więc sprawa jest jasna.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#558845  autor: FilipM
 05 cze 2012, 23:06
Ok, dzięki za informacje!

Czyli podsumowując, jeśli będę miał telefon obsługujący G3 to nie będzie problemu aby przez tę kartę SIM łączyć się z internetem w telefonie?

#558846  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2012, 23:07
FilipM pisze:Czyli podsumowując, jeśli będę miał telefon obsługujący G3 to nie będzie problemu aby przez tę kartę SIM łączyć się z internetem w telefonie?
Dokładnie tak.