• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows

#550587  autor: kasinek
 26 kwie 2012, 23:34
Cześć Fajny Orsonie:)dziś nie szalałam, bo jestem strasznie chora:) próbowałam tylko zagrać w farmerame,ale bez sukcesu- nie znalazłam aplikacji w marketplace, ani nie udało mi się zagrać przez explorera, gra się wyświetliła i nawet zadziałało logowanie,ale później już było tylko szare tło:( chyba tego nie przeskoczę. Chciałabym to wszystko ogarnąć, żenujące posiadać coś z czego nie potrafi się korzystać. Tego wszystkiego jest tyle,ze nie wiadomo o co pytać.

kasinek

#550594  autor: orson_dzi
 27 kwie 2012, 00:08
Nie zagrasz w coś takiego. Uroków systemu ciąg dalszy. Windows Phone nie obsługuje flasha. Więc nie zagrasz w tego typu gry na żadnej stronie, nie obejrzysz też filmików na stronach, kiedy np. jest on dołączony do jakiegoś artykułu itp. Ma to też swoje zalety, na stronach internetowych nie ma reklam dzięki temu ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#550771  autor: kasinek
 28 kwie 2012, 01:24
Hej Orson."Windows Phone nie obsługuje flasha"- ha, jakie to oczywiste:D:D:D jesteś boski:)dzięki:) w sumie zezłościło mnie to nieco, byłam pewna ,ze taki telefon obsługuje wszystko:) ale cóż, jestem tylko głupią kobietą:) Bardzo jestem chora i niewiele działam, tak się trochę zabawiałam z marketplace i z aparatem, pościągałam jakieś g...ane gry i nie potrafię tego wyrzucić. Zwalam wszystko na karb gorączki ,ale to chyba tylko zwykła głupota:) Swoją drogą, tak polubiłam te pogaduszki z Tobą,że chyba kiedy już zacznę ogarniać, kupię nowy telefon ,żeby znów mieć o czym rozmawiać:D Pozdrawiam Mądry Człowieku:)

[ Dodano: 2012-04-28, 01:28 ]
a mam jeszcze jedno pytanie, z gatunku tych "mądrych":) czy kiedy tak łączę się z netem, ściągam różne rzeczy nie powinnam mieć jakiegoś antywirusa w telefonie?

kasinek

#550799  autor: orson_dzi
 28 kwie 2012, 11:35
kasinek pisze: nie potrafię tego wyrzucić
Gry, tak jak i inne programy odinstalowuje się w ten sam sposób - dotykasz i przytrzymujesz tytuł i pojawia się opcja "Odinstaluj".
kasinek pisze: nie powinnam mieć jakiegoś antywirusa w telefonie?
Nie i to w pewnym sensie zaleta, wynikająca z wady systemu. Wadą jest to, że wszystkie aplikacje muszą pochodzić z Marketplace, a nie jakiegokolwiek innego źródła. I to skutecznie eliminuje wirusy i wszelkie złośliwe oprogramowania.

#557408  autor: kasinek
 29 maja 2012, 21:57
Cześć Orson:) liczę ,że tu zajrzysz i chciałam się przywitać:) nie było mnie kilka ładnych tygodni- wyjazd ,praca oderwały mnie na ten czas od netu i tej strony:) pod względem pojęcia o moim telefonie niewiele jednak się zmieniło, jest nawet gorzej niż było:) właśnie się zorientowałam ,ze nawet nie pamiętam jak korzystać z zune:) nie pamiętałam jak dodać film:) no ale jakoś o pewnie ogarnę kiedy złapie oddech. Na teraz mam inne pytanie, dla Ciebie pewnie banalnie śmieszne:) porobiłam trochę zdjęć i chciałam to zgrać na pendrive i nie potrafię. Widze ,że mam to w zune na kompie, ale nie potrafię tego pobrać na inny nośnik. Jestem durna? no jestem:) pomóż:) pozdrawiam:) Kaśka.

kasinek

#557413  autor: orson_dzi
 29 maja 2012, 22:12
Najpierw z telefonu na komputer, a potem z komputera, to już gdzie Ci pasuje.

Nie wiem jak w Mozarcie, ale przy Tanii za nic nie mogłem ustawić, żeby zdjęcia mi się nie pobierały automatycznie. Przy każdym połaczeniu same leciały od razu na dysk. A zapisują się w folderze Moje obrazy. Tam robi się katalog automatycznie.

#558147  autor: kasinek
 02 cze 2012, 22:24
hej:) no widzisz jak to dobrze z mądrym pogadać:) masz rację, przeszukałam foldery i są, przez przypadek odkryłam wreszcie jak się usuwa pojedyncze wiadomości:) trzeba je po prostu przycisnąć:) no ale mam kolejny problem:) już dawno miałam spytać ale nie miałam okazji:) aż mi głupio... ale.... jak się wychodzi z netu :oops: bo ja wychodzę strzałką cofania, a że najczęściej korzystam ze stron banku... włączam wszelkie możliwe alarmy,a nawet udało mi sie zablokować sobie konto :mrgreen: więc myślę ,że pewnie jest jakiś inny sposób:) żenujące? no trudno:) pocieszam się ,ze nie potrafisz upiec nawet zwykłego chleba :wink: czuję się lepiej kiedy pomyślę ,że jest coś na czym znam się lepiej od Ciebie :wink:

kasinek

#558162  autor: orson_dzi
 03 cze 2012, 00:11
Aplikacji w Windows Phone nie da się zamknąć. Wszystkie są zamrażane w tle i telefon sam je zamyka po jakimś czasie jak są nieużywane. Tak więc wystarczy wcisnąć strzałkę lub home i wystarczy. Po jakimś czasie samo się zamknie. Ale z banku, to po wszystkim trzeba się wylogować, na komputerze tak samo ;) .
kasinek pisze:pocieszam się ,ze nie potrafisz upiec nawet zwykłego chleba :wink:
Biegle obsługuję mikrofalówkę, usmażę jajko i kawałek kiełbasy, umiem też wodę przypalić :!: :)

#558221  autor: kasinek
 03 cze 2012, 12:14
ej no bez przesady:D wylogowuję się z banku:) ale kiedy cofam żeby wyjść z netu włącza się alarm:) i się nie śmiej ze starszej koleżanki:) myślałam,że to trzeba jakoś zamykać :) oj tam:) pozdrawiam, miłej niedzieli:)

kasinek

#558229  autor: orson_dzi
 03 cze 2012, 12:48
kasinek pisze: kiedy cofam żeby wyjść z netu włącza się alarm
Wydaje mi się, że chodzi o coś takiego. Wylogowujesz się i robisz cofnij. Wtedy cofa się na stronę, na której był zalogowany, a już nie jest i przez to może zwyczajnie głupieć.
kasinek pisze: pozdrawiam, miłej niedzieli:)
Wzajemnie ;) .

#558309  autor: kasinek
 03 cze 2012, 19:07
no właśnie o to chodzi:) a powiedz mi mój Mądry Orsonie, bo ja tu sobie tak oglądam ten mój superświetny telefon i nie widzę opcji coby dodać pamięci... tu nie można :?:

kasinek

#558362  autor: orson_dzi
 03 cze 2012, 22:34
Nie, nie można. Kolejny urok systemu, pamięć jest nierozszerzalna.

#558572  autor: kasinek
 04 cze 2012, 22:46
pff, nie dobry telefon:( a jak go kupowałam pomyślałam : wow!! 8GB- szaleństwo:D wstąpiłam poprzeglądać co mi tu wcześniej pisałeś, bo gapcia sobie nie radzi:) ale już mi wstyd pytać:) Pozdrawiam Cie serdecznie, Dobry Człowieku:)

[ Dodano: 2012-06-05, 22:11 ]
Cześć Orson. Słuchaj, chciałam sobie zrobić taka playlistę w telefonie, ale nie potrafię. Można to zrobić? Ale wiesz... nie tak ze lecą mi całe płyty tylko wybrane utwory. W telefonie nic takiego nie znalazłam, a teraz ryje w kompie , ale nijak nie wiem. Mam tu listy odtwarzania, ale to nie to co chce ,a nie potrafię tym zarządzać:( Jestem wściekła. help:(

[ Dodano: 2012-06-10, 15:31 ]
Dzień dobry:) Mam kolejne superświetne pytanko:):):) przeczytałam ,ze mozarta można używać jako routera, ale średnio rozumiem z czym to się je:) czy to oznacza, że np. mogę się połączyć z laptopem i korzystać z internetu, albo ze ktoś kto nie ma pakietu możne korzystać z mojego w swoim telefonie? za trudne to dla mnie:) potrafisz mi to wytłumaczyć? Pozdrawiam:)

kasinek

#561162  autor: kaspeed
 16 cze 2012, 22:41
heh i tu was zaskoczę Po rozebraniu Mozarta na czynniki 1 można wydobyć micro sd i wsadzić taką samą class4 z 32gb :] testowane na własnym telu:PPP.Tak telefon ten działa jak ruter 3g odbiera sygnał gsm i po wifi daje necik do np laptopa:) max 5 urzadzeń zalogowanych naraz.

#561183  autor: orson_dzi
 16 cze 2012, 23:56
Pisanie pod pod postem scala je i nie widać odpowiedzi. Pisać wtedy PW.

Playlistę... No bez telefonu nie powiem. Ale może takie coś?
kasinek pisze:mozarta można używać jako routera, ale średnio rozumiem z czym to się je
Jako ruter, czyli możesz udostępniać internet przez Wi-Fi innemu urządzeniu. Oczywiście koszty lecą z Twojej karty SIM, czy tam z pakietu danych.

#561629  autor: kasinek
 18 cze 2012, 22:06
No to mi wyjaśniliście:D:D:D Tak w ogóle to cześć:) Po pierwsze ja na pewno nie rozłożę swojego mozarta:) Ledwie potrafię zdjąć klapkę coby wysunąć baterie:) Gdyby mi się to nawet powiodło, podejrzewam, ze już by w takim stanie pozostał:) Tak wiec zostanę przy moich marnych 8 gb:) listy jak dotąd nie udało mi się zrobić,ale nie ustaję w próbach:) dzięki,że w ogóle zwróciłeś na to uwagę, napisałam to w chwili desperacji i potem było mi wstyd,że zawracam Ci głowę takimi pierdołkami:) No i na koniec router:) ja wiem co to jest:) widzę w fonie ,że mogę udostępnić 5 urządzeniom, ale nie mam pojęcia jak? latem jadę na taki turnus z dzieciakami i chce wziąć lapka- fajnie by było zrobić im jakieś karaoke z youtube. Rozumem ,że to poleci z mojego pakietu, jeśli w ośrodku nie będzie wi-fi ( 500 mb to będzie na takie coś mało? jak myślisz?) Trochę zaczynam motać:) chodzi o to jak sprawić by w lapku był net z mojego fona, czy jakoś tak:) Tak na koniec dodam coś o necie w orange- wzięłam 100 mb na 30 dni, po 24 pakiet się wyczerpał, a dowiedziałam się o tym jak pochłonęło mi całą kasę z doładowania i zawiadomiło,że mam brak środków na koncie ( 50 zł w 1 dzień:):):) Poza tym w domu, mimo,że mam wi-fi nie łączyło mnie w ten sposób. Kiedy miałam zero na koncie nie łączyło mnie z automatu przez wi-fi, dopiero jak weszłam i nacisnęłam swoją siec zaczęło mnie łączyć. Nie wiem czy coś zrozumiałeś, ale bystry z Ciebie chłopak, więc zapewne tak:) Pozdrawiam Cie Fajny Orsonie i do następnego odcinka:)

kasinek

#561652  autor: orson_dzi
 18 cze 2012, 23:38
kasinek pisze:mogę udostępnić 5 urządzeniom, ale nie mam pojęcia jak?
Gdzieś tam powinno być coś takiego jak udostępnij. Potem musisz to wyszukać innym urządzeniem i się połączyć. Jakoś musisz popróbować.
kasinek pisze: 500 mb to będzie na takie coś mało?
Zdecydowanie. Jeden filmik, to przeważnie kilkadziesiąt MB.
kasinek pisze: nie łączyło mnie z automatu przez wi-fi, dopiero jak weszłam i nacisnęłam swoją siec zaczęło mnie łączyć
Bo pewnie nie masz automatu. Bez telefonu Ci nie powiem, ale gdzieś powinna być opcja automatycznego skanowania sieci co jakiś czas i jak telefon swoją sieć zobaczy, to się z nią automatycznie połączy.

A odnośnie pakietu, to widać Orange nie dorosło jeszcze do tego żeby zrobić pakiet z lejkiem, czyli jak Ci się skończy ilość danych, to nie ciągnie środków z konta, tylko zmniejsza prędkość internetu. Poszukaj na ich stronie, ew. zapytaj jakiegoś konsultanta, czy nie mają takich pakietów.

#561834  autor: cesarz
 19 cze 2012, 18:04
W Orange jest pakiet 300MB z lejkiem za 9 zł.http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Aby telefon służył jako ruter - ustawienia - dostęp do internetu.
Ustawienia - Wi-Fi - włącz

CNN

#565947  autor: kasinek
 06 lip 2012, 18:43
no hej:) wpadłam na moment, bo czytałam jakiś czas temu co piszecie chciałam się ustosunkować:) swoja droga serdeczne dzięki,że staracie się pomóc:) po pierwsze mam nowe orane go, na kartę i ww link mnie nie dotyczy. Po drugie - jakoś przypadkiem udało mi się wykorzystać funkcje routera:) mam nadzieje,że jak zaistnieje potrzeba znów się uda:) dzięki ,że uświadomiłeś mi jak wielkie ilości mb pożerają filmiki:) pewnie znów bym się zdziwiła:) dzięki Tobie zorganizowałam się inaczej:) dziś tylko to bo zaraz musze lecieć na pociąg,ale jak wrócę to pewnie znajdzie się kilka nowych pytań:) Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. Mam nadzieję ,że uda Ci się wyjechać i zaznać wypoczynku:)

[ Dodano: 2013-08-18, 01:43 ]
Cześć:) Ja nie wiem czy mogę tu zadać pytanie:) ale spróbuję ,bo tu mi zawsze ktoś mądry odpowiadał:) Nadal mam mojego mozarta i jestem z niego całkiem zadowolona, ale mam kłopot:) Nie mam zune;( w przypadku tego telefonu to dla mnie spory problem. Telefon nie chce współpracować :? złośliwa bestia. Kiedy chce uruchomić zune w kompie- pokazuje sie napis, ze nie można uruchomić bo brak zune.cfg.dll czy jakoś tak. Kombinowałam, ściągałam jakies tam programy i nagle wpadłam na genialny pomysł, ze może to cos nie tak z telefonem i faktycznie to tu go nie ma. Pamietam,ze był,ale znikł:) szukałam w marketplace,ale nie znalazłam, próbowałam sciagnać normalnie ze strony internetowej, to napisało,ze nie mogę i juz nie wiem co zrobić. Wkurzam się bo mam w telefonie pełno zdjęć i nie mogę ich nijak zgrać. Jeśli możecie coś doradzić głupiej kobiecie to byłoby bardzo miło:) Pozdrawiam. Kasinek.

kasinek