Vieslav pisze:Lepszy 3G Watchdog czy Stats? Chodzi mi o zużywane zasoby, która "lżejsza".
Ja Ci powiem, że mam obydwie zainstalowane, ale w Stats to mi pokazuje łączne zużycie internetu od (w moim przypadku) stycznia. Jak dla mnie 3G Watchdog jest lepszy, bo sam się resetuje wraz z początkiem nowego okresu rozliczeniowego i nie muszę o nim pamiętać żeby np. samemu zrestartować. (chyba, że masz na myśli inny program stats

)
EDIT:
Jeżeli chodzi o zasobożerność to tak:
- 3GW
RTCPU 0.37%, PAM 3.42 MB
- Stats
RTCPU 0.42%, PAM 4.22 MB
keicam10 pisze: podczas wysylania dluzszego sms wyskakuje blad
Nie wiem co to może być. Mi do tej pory na szczęście smsy nie sprawiły żadnego problemu, chociaż... kiedyś miałem taką sytuację, że ja przyszedł do mnie jakiś sms to nie mogłem go w ogóle odczytać, tzn. był sygnał tak jak przy normalnym "przyjściu wiadomości", ale gdy odblokowałem telefon i chciałem wejść w smsy był błąd "pamięć sms pełna"- za cholerę nie mogłem dojść dlaczego tak się działo, bo w ustawieniach sms miałem nawet ustawiony najmniejszy limit odbieranych sms do 50, po czym miały sie kasować z telefonu. Ale jak sie potem okazało, problemem mogła być kończąca się pamięć wbudowana telefonu(powiedzmy, że zostało jeszcze 8Mb). Tylko dlaczego był komunikat, że "pamięć sms pełna", a nie coś w stylu "pamięć telefonu pełna"?
Ale pousuwałem wszystkie niepotrzebne aplikacje, czy tam aktualizacje, pamięć się zwiększyła i póki co błąd nie występuje.
Proponuję zainstalować taki program jak: One click clear(program do czyszczenia pamięci cache)- bodajże kolega
Vieslav, go podawał w innym temacie. Tutaj wielkie dzięki, bo właśnie po zainstalowaniu tego programu zwiększyła mi się pamięć telefonu o ponad 10 MB. Jak na mój telefon, który ma niewielką ilość pamięci wbudowanej, to dość dużo.
keicam10 pisze:Tak to ma byc? czy da sie to jakos wylaczyc?
Tak, wszystko jest w porządku. U mnie też jest w belce taka ikonka. Jak, np. będzie Ci się pakiet kończył to ten kolor zielony będzie się zmieniał na pomarańczowy, a potem na czerwony, gdy już przekroczysz ileś tam % zużycia. Wszystko uzależnione jest od tego, na ile sobie tam ustawiłeś powiadomienia. Jak dla mnie to dobrze, że jest w belce i pasku powiadomień, bo żeby sprawdzić ile już wykorzystałem wystarczy lekko rozwinąć belkę, bez konieczności wychodzenia z internetu-także to jest raczej przydatne.
A z tego co patrze to można to wyłączyć. Musisz wejść w aplikację, a potem w ustawienia(druga [spośród 5] ikonka od lewej)-> jak zjedziesz trochę w dół to tam jest takie coś jak "ikonka- widoczność"-> zmień na nigdy i już nie będzie się pokazywała w belce.