• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#557506  autor: Maniiiek
 30 maja 2012, 15:21
W imię czego, żeby zaoszczędzić dwa grosze na transmisji danych wspomagającej gps?
Miłej wycieczki zagranicznej. na pewno wyjdzie Ci te dwa grosze :roll:

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#557509  autor: M@jkel
 30 maja 2012, 15:49
Maniiiek pisze:Miłej wycieczki zagranicznej. na pewno wyjdzie Ci te dwa grosze
Wiesz, każdą tezę można sprowadzić do absurdu.

#557511  autor: Maniiiek
 30 maja 2012, 15:55
M@jkel pisze:
Maniiiek pisze:Miłej wycieczki zagranicznej. na pewno wyjdzie Ci te dwa grosze
Wiesz, każdą tezę można sprowadzić do absurdu.
Więc wyjazd poza granice kraju to dla Ciebie absurd? :roll:
Nie mam więcej pytań.

#557516  autor: Xy
 30 maja 2012, 16:10
Typowy ajfonowy pieniacz. Zostaw go to sam stąd pójdzie.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#557630  autor: M@jkel
 31 maja 2012, 09:47
Maniiiek pisze:Więc wyjazd poza granice kraju to dla Ciebie absurd? :roll:
Nie mam więcej pytań.
"A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości..."
Nigdzie w wątku nie było wspomniane nawet jednym słowem o jakichkolwiek wyjazdach zagranicznych.

#557633  autor: Maniiiek
 31 maja 2012, 10:06
M@jkel pisze:
Maniiiek pisze:Więc wyjazd poza granice kraju to dla Ciebie absurd? :roll:
Nie mam więcej pytań.
"A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości..."
Nigdzie w wątku nie było wspomniane nawet jednym słowem o jakichkolwiek wyjazdach zagranicznych.
Ty tak na serio? Nikt też nie wspominał o jakości połączeń. Idąc Twoją logiką oznacza to, że nie zamierza dzwonić z tego telefonu. No proszę Cię, bądź poważny :roll:
Jeśli ktoś pyta o zimnego fixa to znaczy, że ma ku temu jakiś powód. Nikt nie musi tłumaczyć się przed Tobą ze swoich planów na przyszłość. A nawet jeśli obecnie nie planuje wyjazdu za granice nie oznacza, że za jakiś czas mu nie wypadnie. Może wyda Ci się to dziwne, ale wyjazd poza granice kraju to naprawdę nie jest coś niezwykłego i abstrakcyjnego. Znacznie więcej polaków było chociaż raz za granicą niż np. w operze.

#557650  autor: M@jkel
 31 maja 2012, 11:25
Maniiiek, zerknij z łaski swojej na pierwszy post w temacie i sprawdź o co pytał autor.

#557655  autor: Maniiiek
 31 maja 2012, 11:49
M@jkel pisze:Maniiiek, zerknij z łaski swojej na pierwszy post w temacie i sprawdź o co pytał autor.
No i? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi. O dyskusję na temat zimnego fixa? Sam ją rozpoczęłaś. O to, że nie opisuje tam swoich planów zagranicznych wojaży? Nie wspomina także, że ma zamiar przez niego rozmawiać.

[ Dodano: 2012-05-31, 11:55 ]
Bo ja to widzę tak, gość zapytał o GPS, Ty wyskoczyłeś, że 5 minut czekania bez A-GPS, Xy naprostował, że 2 minuty w tym modelu i.... zacząłeś mieć pretensje o nie wiadomo co. Potem wspomniałeś o tym:
W imię czego, żeby zaoszczędzić dwa grosze na transmisji danych wspomagającej gps?
Żydzenie na transmisji danych przez ludzi kupujących smartfony nigdy chyba nie przestanie mnie zadziwiać.
Ja podałem przykład wyjazdu zagranicznego jako sytuacji gdzie wyłączony A-GPS ma uzasadnienie. Wtedy Ty wyskakujesz z krzykiem, że to bzdura bo tak. Jakby wyjazd za granicę był czymś nieosiągalnym i skrajnie abstrakcyjnym a nie normą.
Xy ma rację. Pieniacz jesteś.

#557706  autor: kowcio
 31 maja 2012, 15:50
Już się nie pieńcie, bo wpienię się to zamknę temat i nie będzie dyskusji :-P
Ja mam od dzisiaj Neo V. Biała wersja jest solidnie wykonana, nie trzeszczy, nie lata, nic nie odstaje. Dużo do ideału nie brakuje, trochę śliska jest ta obudowa, ale się nie palcuje. Ja na razie jestem zadowolony.
Jakość połączeń oceniam na bardzo dobrą z malutkim minusem. Sama jakość jest super, zaś minimalnie większa mogłaby być głośność połączeń. Trochę zasięg jest słaby, bo jak wezmę i trzymam telefon od dołu, to z 85% robi się 45-29% zasięgu wg aplikacji (zasięg UMTS 2100 PLAY).
Nie mam póki co zastrzeżeń co do tego telefonu. Interfejs mi się bardzo spodobał. Działa mega płynnie, jest ładny i taki nowoczesny. O niebo lepszy od Touch Wiz'a Samsunga! Wieczorkiem przetestuję jakość muzyki i aparat, ale myślę, że mnie zadowoli ten telefon. Wczoraj jeszcze żałowałem tych pieniedzy na Neo V, ale dzisiaj mi przeszło!

#557707  autor: Xy
 31 maja 2012, 16:04
Ja mam od dzisiaj Neo V. Biała wersja jest solidnie wykonana, nie trzeszczy, nie lata, nic nie odstaje. Dużo do ideału nie brakuje, trochę śliska jest ta obudowa, ale się nie palcuje. Ja na razie jestem zadowolony.
Poczekaj ze dwa tygodnie :-D

kowcio pisze:Jakość połączeń oceniam na bardzo dobrą z malutkim minusem. Sama jakość jest super, zaś minimalnie większa mogłaby być głośność połączeń.
To albo masz uwalony głośniczek albo soft jakiś inny albo z uchem co nie tak ;-) Bo ja nigdy nie podgłośniłem na max. Dla mnie było za głośno.

kowcio pisze:Trochę zasięg jest słaby, bo jak wezmę i trzymam telefon od dołu, to z 85% robi się 45-29% zasięgu wg aplikacji
Tia... to niestety prawda. Zasięg trzyma bardzo słabo.

kowcio pisze: Interfejs mi się bardzo spodobał. Działa mega płynnie, jest ładny i taki nowoczesny.
Launcher Pro jest jeszcze lepszy :-)

kowcio pisze:O niebo lepszy od Touch Wiz'a Samsunga!
No co Ty, przecież Samsung uchodzi za bóstwo zaraz po iPhone :mrgreen:

kowcio pisze:Wieczorkiem przetestuję jakość muzyki i aparat
Doinstaluj Winampa i Music Volume EQ - jakość muzyki jeszcze wzrośnie. Co do aparatu to w telefonie dla mnie zawsze będzie miał fatalną jakość (nie tak dawno kupiłem kolejny słój do mojego aparatu, za który miałbym z sześć takich Neo V :-D)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#557738  autor: staruch
 31 maja 2012, 18:16
Xy pisze:Co do aparatu to w telefonie dla mnie zawsze będzie miał fatalną jakość (nie tak dawno kupiłem kolejny słój do mojego aparatu, za który miałbym z sześć takich Neo V )
zapraszamy na aparatopolis.

pozdro

#557768  autor: Xy
 31 maja 2012, 19:33
Aparatopolis czy Fotopolis? Pierwsze chyba nie istnieje, a na drugim siedzą same czopy od których nie można dostać ani grama pomocy...
Tak, udzielam się na pewnym zawodowym forum foto.

#557927  autor: kowcio
 01 cze 2012, 16:30
Wiesz, ja tam od komórki nie wymagam lustrzanki. E52 tak koszmarne zdjęcia robiła, że nawet nie wiem, czy nie lepsze z E51 mi wychodzą :P A tu chociaż dioda jest i AF, zawsze jest lepsza jakość.
Ja jeszcze nic nie robiłem na tym telefonie. Codziennie zmęczony jestem, mało używam, tylko bateria szybko mi ucieka jak na razie. Wczoraj o 20 full, teraz 60%. I to jeszcze cały czas w domu nieużywany leżał tylko z włączonym netem po HSDPA

#557971  autor: Xy
 01 cze 2012, 20:18
Ja też nie ;-) Takie mam zboczenie, że inaczej oceniam zdjęcia i telefoniczne mnie nie zachwycają. Ale do codziennego pstrykania jest nieźle. Najgorszy aparat w telefonie miałem w K700 i w Nokii 6650. K550 robił całkiem do rzeczy zdjęcia. A Neo robi bdb jak na androidowy wynalazek.
Bateria trzyma Ci standardowo. Net ciągnie trochę więc bateria pada w takim tempie jak Tobie. A mi się udało w pracy rozładować ogniwo w 6 godzin :-D

#558082  autor: kowcio
 02 cze 2012, 15:08
Nom ja zdjęc nie robiłem, ale jak pstrykłem 3 to na ekranie telefonu całkiem fajnie wyglądają. AF super sobie radzi, zdjęcia kartki są naprawdę czytelne i też jest dobry przycisk do robienia zdjęć - pierwszy telefon z Androidem, który ma 2stopniowy guzik aparatu! Przynajmniej z tych, co ja testowałem.
Odtwarzacz muzyki jest dobry, ale na lepszych słuchawkach. Później jeszcze zainstaluję tamte aplikacje, które mają mieć lepszą jakość.
Xy, później bedę wyłączał sieć, bo mi od wczoraj poszło z 60 MB na nie wiem co :-/ a mam tylko pakiet 250 MB..

#558192  autor: Xy
 03 cze 2012, 09:37
To prawda, na ekranie telefonu zdjęcia wyglądają bardzo dobrze. To zasługa chyba Bravia Engine. Jednakowoż na ekranie komputera zdjęcia są także bardzo dobre (jak na telefon). Dwustopniowy przycisk aparatu bo jakoś AF trzeba ustawić ;-) Sony Ericsson od zawsze stosował takie rozwiązanie.
Jakie masz słuchawki? Podaj symbol to zobaczymy czy do Neo i Neo V dają takie same.
Poszło Ci tylko 60 MB nocą? Mi raz poszło 250 :-D A mam pakiet tylko na 100 MB ;-)
Wczoraj testowałem telefon jako hotspot i Internet w laptopie na zasięgu EDGE chodził o niebo szybciej niż z Blueconnect. Jednak telefon grzeje się niemiłosiernie w trybie siewcy sygnału. No i bateria idzie także szybko.

#558204  autor: kowcio
 03 cze 2012, 10:43
Xy pisze:Dwustopniowy przycisk aparatu bo jakoś AF trzeba ustawić
Kup Samsunga albo HTC, to AF będziesz ustawiał za pomocą ekranu, co dla mnie jest kretyńskim rozwiązaniem, bo jest to w ogóle niewygodne.
Xy pisze:Jakie masz słuchawki? Podaj symbol to zobaczymy czy do Neo i Neo V dają takie same.
MH410 w kolorze białym mi dali. raz je podłączyłem i chyba więcej nie będę :-D
Xy pisze:Poszło Ci tylko 60 MB nocą? Mi raz poszło 250 A mam pakiet tylko na 100 MB
Właśnie nie wiem, teraz mam już 44% zużyte z tych 250 MB... Nie wiem co ten telefon zassysał, aktualizacji na pewno nie pobierał, bo ręcznie sprawdzałem i niestety jeszcze nic nie mam. Teraz wyłączam Internet jak nie korzystam, bateria zaczyna trzymać jak w normalnym telefonie... Czasami tylko 5% podczas 10h czuwania mi ucieknie tylko, to dobrze wróży :-)
Xy pisze:Wczoraj testowałem telefon jako hotspot i Internet w laptopie na zasięgu EDGE chodził o niebo szybciej niż z Blueconnect. Jednak telefon grzeje się niemiłosiernie w trybie siewcy sygnału. No i bateria idzie także szybko.
Ta moja neonówka też się grzeje, ale może nie jakoś super. Właśnie tam do góry koło aparatu, pewnie tam proceosr ma? Ale grzeje się, jak długo jest telefon ciągle używany, HTC też mi się nagrzewał.

Ogólnie to powiem, że jeszcze nie wyłapałem wad tego telefonu, a na obudowę to naprawdę złego słowa nie mogę powiedzieć. Świeci się trochę, czego nie lubię, ale świadomie kupiłem ten model.. Nie żałuję :-) czuję, ze na długo zostanie ze mną.
W dodatku też wydajność jest naprawdę cacy, nic się nie wiesza, nie spowalnia, hula tak jakby systemu nie miał. Samsung może się zacząć uczyć robić telefony od SE :roll:
Ponadto, bardzo wygodnie pisze mi się na tej klawiaturze, słownik jest super i poprawia dobrze literówki.

Czy da radę jakoś zrobić tak, żeby SMSy były wysyłane bez PL znaków? Trochę wpierdziela mi tam złotówek z abo za to, a jak bedę przedłużał umowę to planuję dużo bardziej obniżyć limity żeby nie płacić tyle..

Oraz w jaki sposób skopiować kontakty z telefonu Nokia E51 na Neo V? Na Neo V wyświetla mi tylko mój numer w kontaktach i nic więcej...

#558209  autor: Xy
 03 cze 2012, 11:16
kowcio pisze:Kup Samsunga albo HTC, to AF będziesz ustawiał za pomocą ekranu, co dla mnie jest kretyńskim rozwiązaniem, bo jest to w ogóle niewygodne.
Durne rozwiązanie. Ale przydaje się do robienia "sweet foci" z ręki ;-)

MH410 w kolorze białym mi dali. raz je podłączyłem i chyba więcej nie będę
To jakieś klopsy pewnie ;-) Ja dostałem MH 650 - grają bardzo ładnie. Czyli trzecią rzeczą różniącą Neo od Neo V po aparacie i pamięci są słuchawy.

kowcio pisze:Właśnie nie wiem, teraz mam już 44% zużyte z tych 250 MB... Nie wiem co ten telefon zassysał, aktualizacji na pewno nie pobierał, bo ręcznie sprawdzałem i niestety jeszcze nic nie mam.
Nie doszedłem do tego. Ale skoro nie płacę za to bo mam pakiet to niech ssie ile chce ;-)

kowcio pisze:Teraz wyłączam Internet jak nie korzystam, bateria zaczyna trzymać jak w normalnym telefonie... Czasami tylko 5% podczas 10h czuwania mi ucieknie tylko, to dobrze wróży
Rekordowo da się trzy dni osiągnąć na jednym ładowaniu :-)

kowcio pisze:Ta moja neonówka też się grzeje, ale może nie jakoś super. Właśnie tam do góry koło aparatu, pewnie tam proceosr ma? Ale grzeje się, jak długo jest telefon ciągle używany, HTC też mi się nagrzewał.
W okolicy głośniczka tyle, że z tyłu się grzeje. Moja robi za piecyk podczas grania w wymagające gry i podczas działania telefonu jako hotspot (wczoraj obie rzeczy na raz i bardzo się nagrzał).

kowcio pisze:Ogólnie to powiem, że jeszcze nie wyłapałem wad tego telefonu, a na obudowę to naprawdę złego słowa nie mogę powiedzieć. Świeci się trochę, czego nie lubię, ale świadomie kupiłem ten model.. Nie żałuję czuję, ze na długo zostanie ze mną.
Bo to bardzo dobry telefon. Ja ogólnie jestem bardzo zadowolony ze sprzętu. Tylko te drobiazgi psują cały obraz telefonu :-)

kowcio pisze:W dodatku też wydajność jest naprawdę cacy, nic się nie wiesza, nie spowalnia, hula tak jakby systemu nie miał. Samsung może się zacząć uczyć robić telefony od SE
Poczekaj miesiąc... Zacznie się zamulanie i inne atrakcje. Moja Neo po wyjęciu z pudełka śmigała jak szalona, a później zaczęły się zawiechy, mulenie, zamyślanie... Aktualizacja do 2.3.4 przyspieszyła telefon ale jednak zdarza mu się dłużej zastanawiać. Do Samsunga Sony Ericssonowi niestety brakuje.

kowcio pisze:Czy da radę jakoś zrobić tak, żeby SMSy były wysyłane bez PL znaków? Trochę wpierdziela mi tam złotówek z abo za to, a jak bedę przedłużał umowę to planuję dużo bardziej obniżyć limity żeby nie płacić tyle..
Pisz wyrazy i zaznaczaj lub poprawiaj je tak aby były bez polskich znaków. Telefon ma funkcję uczenia się i po czasie będzie podpowiadał słowa bez ogonków. Ten sposób zastosowałem u siebie i nie mam polskich liter w wiadomościach. Ale czasami trzeba sprawdzić bo zdarza mu się wrzucić ą i ę w smsa ;-)

Oraz w jaki sposób skopiować kontakty z telefonu Nokia E51 na Neo V? Na Neo V wyświetla mi tylko mój numer w kontaktach i nic więcej...
Z Nokii na kartę SIM i z karty SIM na NoenóVkę ;-) Ja robiłem dokładnie tak i wszystko mam.

#558232  autor: kowcio
 03 cze 2012, 12:59
Ok, dzięki za informacje. Karty to mi się nie chce przekładać. Ale jak mi się znudzi wklepywanie numerów do telefonu, to wtedy pewnie zrobię tak xD
Faktycznie, może zrobię ten sposób na te literki w SMSach. Ogólnie obudowa nadal nie skrzypi :-) Jak tak zostanie, to będzie naprawdę spoko.
Ja czekam jeszcze za aktualizacją do 4.0. Ciekawe, jak to będzie :-)
W ogóle mam ten telefon z T, a nawet ich logo nie widać w środku. Jest tylko dzwonek SMS i połączenia... Dziwne :-P

#558233  autor: Xy
 03 cze 2012, 13:11
kowcio pisze:Ok, dzięki za informacje. Karty to mi się nie chce przekładać. Ale jak mi się znudzi wklepywanie numerów do telefonu, to wtedy pewnie zrobię tak xD
Zależy ile masz numerów do przepisania. U mnie było jakieś 70 więc wolałem z karty skopiować.

kowcio pisze:Faktycznie, może zrobię ten sposób na te literki w SMSach.
Sposób dobry ale jak wspomniałem: pilnuj się bo pisząc 'zolc' czasami lubi wskoczyć 'żółć' ;-)

kowcio pisze:Ogólnie obudowa nadal nie skrzypi
Bo nowy ;-) Ale może poprawili jakość wykonania. Bo w mojej Neo jest... źle.

kowcio pisze:Ja czekam jeszcze za aktualizacją do 4.0. Ciekawe, jak to będzie
Podobno jakoś pod koniec czerwca ma być dla naszych Neo dostępny ICS. Ciekawe jakie zmiany wniesie. Poczekam na pierwsze opinie i ewentualnie zaktualizuję ;-)

kowcio pisze:W ogóle mam ten telefon z T, a nawet ich logo nie widać w środku. Jest tylko dzwonek SMS i połączenia... Dziwne
To nie Oranż :-D Z brandu masz to, co wspomniałeś plus strona startowa w przeglądarce. Nic więcej (pomijając ustawienia dla sieci).