• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#557679  autor: remi89
 31 maja 2012, 12:49
Może, nie pamiętam bo to było prawie 2 lata temu, od kiedy jestem w Play po przejściu z Plusa (6 lat w sieci). Mam pytanie takie trochu nie na temat. Także zauważyliście że jakość rozmów z Play do Plusa jest na tragicznym poziomie, w sensie bardzo ciche? Nie spotkałem się z tym dzwoniąc do innych sieci.

P@weŁ

#557681  autor: zasi
 31 maja 2012, 12:57
Czyli doładowując konto regularnie powiedzmy za 60zł co dwa miesiące będę otrzymywał bonus 6zł lub 18zł przy doładowaniu, 1gb transferu na 150dni (po wcześniejszym doładowaniu dodaje się kolejny transfer i przedłuża czas ważności o kolejne 150dni od dnia doładowania) i do tego mogę wykupić co miesiąc pakiet formula 4.0 z darmowymi smsami ? Do tego Zbieraj Minuty za 3zł na 3miesiące i program doładowań za 1zł dający mi przy moich doładowaniach 30min do Play i na stacjonarne oraz 30min do wszystkich sieci tak? Z możliwością dokupienia pakietu 100min za 5zł. W jakiej kolejności jest to wszystko rozliczane?

I skoro są tu tacy eksperci to proszę o informację jak to w końcu jest z tą Formula 4.0, darmowe smsy są do WSZYSTKICH czy tylko do Playa, T-Mobile, Orange i Plusa ?

#557685  autor: Forest150
 31 maja 2012, 13:05
Karlos20 pisze:Aktywacja była w tej wersji za 3 zł - ale dożywotnio lub do momentu zmiany taryfy.
Może pamiętasz jak była taka akcja że wybrani abonenci (czyli pewnie wszyscy :D ) dostawali startery z podobnymi do siebie numerami? To pamietam jak aktywowałem tą kartę to zbieraj minuty już było aktywowane za free i dożywotnio i właśnie jak pisałeś lub do zmiany taryfy więc nic nie zapłaciłem ;-) A co do ofert tych dwóch to ciężko wybrać w heyah jest taki tylko ból że do play trzeba skrobać 80gr za minute.

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#557687  autor: KC-KARLOS
 31 maja 2012, 13:16
zasi pisze:Z możliwością dokupienia pakietu 100min za 5zł. W jakiej kolejności jest to wszystko rozliczane?
Najpierw:
> Zbieraj Minuty
> Minuty do Play
> Minuty do wszystkich
> Złotówki Promocyjne
> Konto podstawowe
zasi pisze: skoro są tu tacy eksperci to proszę o informację jak to w końcu jest z tą Formula 4.0, darmowe smsy są do WSZYSTKICH czy tylko do Playa, T-Mobile, Orange i Plusa ?
Za 10 zł na 30 dni SMSujesz bez limitów do każdej sieci komórkowej. Również do MVNO (operatorów wirtualnych, podpiętych do jednej z czterech dużych sieci).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557688  autor: Przewodnik
 31 maja 2012, 13:17
Teraz zbieraj minuty są chyba tylko na 90 dni za 3 PLN?

#557689  autor: zasi
 31 maja 2012, 13:20
Wielkie dzięki! Teraz już nie mam chyba żadnych wątpliwości :D Bardzo mi pomogliście naprawdę :)
I duży + dla Play za kolejność rozliczania promocji. Mam nadzieję, że nie ma tu nigdzie jakiś haczyków :mrgreen: W weekend przejdę się do salonu Play. Ile przeważnie trwa taka migracja między operatorami ?

#557691  autor: kwistas
 31 maja 2012, 14:39
Zależy od operatora, ale między dużymi operatorami migracja numeru więcej niż 2 dni robocze nie powinna trwać.

#557692  autor: Kamil_K
 31 maja 2012, 14:48
Karlos20 pisze:
zasi pisze:W taryfie Play Fresh nie widzę już na stronie oferty All Inclusive Internet.
Została wycofana, ze względu na Lubię To!, taryfę korzystniejszą.
Jeśli dla kogoś 30 dni ważności konta po doładowaniu za 30 zł jest korzystne, to ok ;>.

#557694  autor: zasi
 31 maja 2012, 14:51
150 dni za 50zł. Zresztą skoro i tak doładowuję konto regularnie co miesiąc lub tak jak zamierzam 60zł co dwa miesiące to co to za różnica ?

#557723  autor: Szymon9904
 31 maja 2012, 17:21
Wiem, że już zdecydowałeś się na Playa, ale od jutra obniżki w Heyah za 1000 SMS-ów z 9 zł na 3,90/mies.

#557736  autor: Ruben
 31 maja 2012, 18:12
Dziobakos pisze:Wiem, że już zdecydowałeś się na Playa, ale od jutra obniżki w Heyah za 1000 SMS-ów z 9 zł na 3,90/mies.
To jest pewna informacja? Szukam operatora na infrastrukturze PTC ale wiadomo TT odpada, MTV trochę kusi równymi stawkami ale jakby heyah miała taki pakiet, to problem byłby rozwiązany. Trochę dziwne, że wprowadzają promocje w piątek.

#557737  autor: DanielR
 31 maja 2012, 18:15
Ruben pisze:To jest pewna informacja?
Zobacz: http://telepolis.pl/news.php?id=25341

Tę informację potwierdza też serwis Telix.pl.

Ruben pisze:Trochę dziwne, że wprowadzają promocje w piątek.
1 czerwca - początek kolejnego miesiąca, nowe otwarcie. :wink:

#557743  autor: Ruben
 31 maja 2012, 18:31
DanielR, dziękuję :) Muszę przyznać, że zaszaleli. Orange i Fresh pod tym względem został pobity. Można powiedzieć, że w zakresie SMS, to heyah wyrosła na lidera. W sieci bezpłatnie a jak potrzebujemy poza sieć, to pakiet za 3,90pln. Do tego za 9pln/m-c Stan Darmowy w heyah. Jedyne, co może odstraszać, to stawka do Play. Kiedy to zmienią? Od lipca mogliby swobodnie dać 40gr/min do Play.
Faktycznie, jutro 1 czerwiec (dzień dziecka) :D

#557766  autor: zasi
 31 maja 2012, 19:23
No to przyznam, że trochę zamotali mi znowu i się jeszcze zastanowię ;)

#557779  autor: alex1155
 31 maja 2012, 21:01
Świetna promocja:D

#557800  autor: ciekawy
 31 maja 2012, 22:24
a ja z ostrożnym optymizmem zapytowywuję się czy jest już regulamin i czy ta promocja to już tak na stałe czy jest podany w regulaminie termin końca promocji ?

#557813  autor: KC-KARLOS
 31 maja 2012, 23:06
1000 smsów ważnych 30 dni za 3,90 zł. NIEŹLE ich "powariowało" - widać, że koło 2-2,5 mln numerów Heyah boi się fioletowego, silniejszego konkurenta (gdzie za 10 zł na 30 dni nie trzeba liczyć tysięcy esemesów - o ile wypiszą te kilka tysięcy sztuk) :)
Minus jest taki, że nie można kupić kolejnego pakietu, aby wydłużyć jego ważności. Czasem to ważna właściwość. Niektórzy piszą więcej, a inni nieco mniej. Trudno to przewidzieć. Szkoda, że od pakietu odliczają też esy wysyłane do Heyah (gdzie poza pakietem esy są wolne od opłat). To spory minus, który psuje co nieco ofertę. Plus to dostępność pakietu również w starej Pakietówce, która jest skierowana do kontaktujących się w ramach sieci lub korzystające z opcji 25 gr za minutę do każdej sieci bez P4 oraz stałego +10% więcej na konto główne za zasilenie (Heyah Klub).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557823  autor: Kamil_K
 31 maja 2012, 23:38
Karlos20 pisze:1000 smsów ważnych 30 dni za 3,90 zł. NIEŹLE ich "powariowało" - widać, że koło 2-2,5 mln numerów Heyah boi się fioletowego, silniejszego konkurenta (gdzie za 10 zł na 30 dni nie trzeba liczyć tysięcy esemesów - o ile wypiszą te kilka tysięcy sztuk) :)
Minus jest taki, że nie można kupić kolejnego pakietu, aby wydłużyć jego ważności. Czasem to ważna właściwość. Niektórzy piszą więcej, a inni nieco mniej. Trudno to przewidzieć. Szkoda, że od pakietu odliczają też esy wysyłane do Heyah (gdzie poza pakietem esy są wolne od opłat). To spory minus, który psuje co nieco ofertę. Plus to dostępność pakietu również w starej Pakietówce, która jest skierowana do kontaktujących się w ramach sieci lub korzystające z opcji 25 gr za minutę do każdej sieci bez P4 oraz stałego +10% więcej na konto główne za zasilenie (Heyah Klub).
Gdyby taki ruch zrobił Play, ten post miałby inną treść. Ty wyrażasz tylko swój ból, że oferta P4 jest, delikatnie mówiąc, cieniutka w świetle nowej ceny pakietu w Heyah. Wytykasz im schodzenie SMS-ów do sieci z pakietu (mimo że Play nie ma w standardzie za darmo do sieci) i pleciesz jakieś banialuki o nieprzewidywalności liczby wysłanych co miesiąc SMS-ów czy o terminie ważności. Czy darmowe SMS-y za 10 zł w Playu są bezterminowe? :[

#557826  autor: Edmund
 31 maja 2012, 23:52
Jeżeli miałbym na coś narzekać to na to że pakiet jest pomniejszany o smsy do Heyah.
Ale cieszę się że Heyah walczy o klienta - mam nadzieję że obniżka będzie na stałe i że zmobilizuje to inne sieci do działania. Ciekawe czy Play zmniejszy cenę pakietu no-limit sms, a Orange czy też coś zrobi z pakietem 600sms/6zł? Bo w sumie ta obniżka pakietu jest większą rewolucją niż wprowadzenie Freeyah (nie wspominając o nowej taryfie Plusa) :P

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#557827  autor: DanielR
 31 maja 2012, 23:53
Edmund pisze:Bo w sumie ta obniżka pakietu jest większą rewolucją niż wprowadzenie Freeyah (nie wspominając o nowej taryfie Plusa) :P
O to to! Strzał w dziesiątkę! :-D