• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#557556  autor: ezaq
 30 maja 2012, 19:41
W Play wymiana kary SIM jest darmowa.

#557559  autor: Przewodnik
 30 maja 2012, 19:57
Tylko trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem.

#557562  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2012, 20:12
Wymiana jest bezpłatna. Jeśli nie masz zarejestrowanej karty - nie ma problemu. Przyjdź do punktu PLAY z kartą SIM i numerami: PUK oraz seryjnym + dowód osobisty. W ciągu ok. 15 minut zarejestrujesz numer i odbierzesz nową kartę całkowicie za darmo.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557566  autor: SACZI
 30 maja 2012, 20:44
No to biegnę do Playa po nową kartę.
Tylko czasu mi na to brak ...

#557568  autor: drcox
 30 maja 2012, 20:59
I tak masz tego czasu aż nadto - w niektórych "prestiżowych sieciach" musiałbym pracować kilka godzin na koszt wymiany :lol:

#557595  autor: SACZI
 30 maja 2012, 22:36
drcox pisze:I tak masz tego czasu aż nadto - w niektórych "prestiżowych sieciach" musiałbym pracować kilka godzin na koszt wymiany :lol:
Może to ironia losu, że tanie, czyli Play to do d...y :)
W erze jestem od 10 prawie lat i żadna karta mi nie padła. A nie oszczędzam kart! Przekładam bezlitośnie.
W Playu wymieniałem kartę dokładnie wok temu (lipiec), bo miałem problemy z r. Plusa (problemy zniknęły po udostępnieniu nadajników "orangutana)". Teraz karta martwa

:mrgreen:

#557603  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2012, 23:07
Ja powiem tak: teraz wszystkie sieci robią coraz gorszej jakości karty SIM, które bardzo szybko się niszczą i uszkadzają - nie to co parę lat temu... Tanie materiały - nieco gorsza jakość.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557668  autor: Szymon9904
 31 maja 2012, 12:13
Ja mam kartę jeszcze z Tak-Taka sprzed 8 lat. Nie była wymieniana, obecnie cały czas z niej korzystam i problemu nie ma. Wszystko jest ok, nic się nie psuje.

#557671  autor: KC-KARLOS
 31 maja 2012, 12:21
Jedne z lepszych kart SIM to są te, z na całą wielkość karty stykiem - PTC robiła takie karty. Są to jedne z najbardziej wytrzymalszych kart, jakie miałem okazję z nich korzystać. Mam taką jedną rodzynkę - pozostałość po taryfie blueconnect w dawnej Erze. Ma już dobre 3 lata i ciągle była wyjmowana i wkładana do telefonów i modemów.