• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #557434  autor: miki.tv
 29 maja 2012, 23:59
przymierzam sie do zakupu lumi 710 z allegro i niewiem czy warto kupowac modele z orange
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 00:00 przez miki.tv, łącznie zmieniany 1 raz.

#557522  autor: Maniiiek
 30 maja 2012, 16:22
Spokojnie. Jak na razie żaden operator nie wsadził swoich brudnych paluchów do telefonu z WP7. W najgorszym wypadku będziesz miał ohydne logo na obudowie.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#559879  autor: ManiacGSM
 11 cze 2012, 09:18
Możesz mieć jedynie tapetkę lub logo na obudowie. Gdzieś czytałem na forum windowsa ,że firma microsoft zabroniła całkowicie brandowania softu przez operatorów.

#559881  autor: Mordrag
 11 cze 2012, 10:02
ManiacGSM, dobre posunięcie ze strony Microsoftu. Żeby każdy producent tak robił. Po co przepłacać za syfiasty telefon z Orange, skoro na wolnym rynku można kupić taniej, nie ma brandowanego mulącego się softu z Orange i przynajmniej jest wspierany przez producenta.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#572117  autor: user_delete17
 03 sie 2012, 13:37
Różnice w oprogramowaniu operatora i nie polegają głównie na wyglądzie i dostępnych fabrycznie aplikacjach. Można jednak samemu w 10 minut pozbyć się tego i wybrać oprogramowanie niebrandowane.

#572195  autor: Mordrag
 03 sie 2012, 17:48
johnny pisze:Różnice w oprogramowaniu operatora i nie polegają głównie na wyglądzie i dostępnych fabrycznie aplikacjach. Można jednak samemu w 10 minut pozbyć się tego
Tak tak, w takim razie co powiesz o aktualizacji SGSII do ICS od producenta i ICS dla SGSII brandowanego w T-Mobile ? W pierwszym przypadku ICS od razu działało bezbłędnie a dla SGSII z T-Mobile do dzisiaj nie mogą się uporać z aktualizacją do ICS

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#572197  autor: user_delete17
 03 sie 2012, 18:02
O czym ty piszesz? Temat dotyczy Lumii 710

#572198  autor: Mordrag
 03 sie 2012, 18:08
johnny, lumia nie lumia, operator zawsze swój syf wrzuci.

#572202  autor: user_delete17
 03 sie 2012, 18:28
To jaki "syf" operatora jest w Lumii? Ekran powitalny, czy może motyw?

#572206  autor: Mordrag
 03 sie 2012, 18:54
Tak jak w przypadku innych telefonów inny trochę soft, by po aktualizacji dalej ten syf był. Widzę, że inteligencją to raczej nie grzeszysz i nie wiesz, że te specjalne przygotowane dla operatora oprogramowanie ma opóźnienia jeżeli chodzi o aktualizację i prawdopodobnie jest tak samo jak w Lumii. Producent takie oprogramowanie aktualizuje niechętnie, bo mu się zwyczajnie nie opłaca robić sto różnych wersji dla każdego z operatorów. Jak tak bardzo zachwalasz brandowane oprogramowanie to pogadaj z rzecznikiem T-Mobile i zrób mu dobrze :smt005 bo tylko ty i rzecznik popieracie ten kretyński sposób na ograniczenie telefonu.

#572249  autor: user_delete17
 03 sie 2012, 21:41
Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie to po co w ogóle piszesz.
Zmiana softu na niebrandowany zajmuje w Lumii 10 minut i nie ma wielkich różnic. Soft dla operatora wcale nie chodzi w Lumii wolniej, bo to ten sam soft co oryginalny. Widać, że nie miałeś z tym do czynienia. Prosiłbym też o nieco więcej uwagi w czytani ze zrozumieniem i nie przypisywaniu mi rzeczy których nie napisałem. Ile masz lat, że nie rozumiesz.

Dla ścisłości oficjalnie oprogramowanie w wersji Tango było dla Lumi 710 dostępne najpierw dla T-mobile i Orange, a potem to niebrandowane i na końcu dla Plusa. Pierwotnie było niebrandowane pierwsze, ale zostało z serwerów Nokii usunięte przed wprowadzeniem oficjalnych aktualizacji. W zune pojawiły się miej więcej w jednym czasie. Wgrywałem na Lumię wszystkie wersje i nie widzę różnicy w działaniu. No ale twój swiat pewnie skończył się na androidzie.