Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Jeżeli chodzi o Play online to jest ograniczenie wysyłu danych coś koło od 384 do 512 kb/s dokładnie jest to opisane w regulaminie. Zobacz sobie http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=30608Andrzej24 pisze:Witam. Co mam zrobić aby mieć internet o prędkości wysyłu 1 mega. miałem już Play online na kartę z wykupionym wyższym transferem oraz korzystałem z pakietów internetowych w zwykłym freshu i zawsze miałem prędkość wysyłu ok. 0.5 mega.
Modem HSDPA oraz telefon SE Elm i zawsze taka sama prędkość a widzę, że niektórzy mają prędkości ponad 1 mega. Czy jest to uzależnione lokalizacją czy ograniczeniem w ofertach na kartę.
Specjalnie sprawdzałem i przy orange też mam brak dostępu.Ruben pisze:Czy występują u Was problemy z logowaniem kart Play do Orange? U mnie od co najmniej kilku dni nie można się zalogować do Orange, tylko pojawia się komunikat "brak dostępu".
Limit na wysył dla taryf voice to 1Mbps lub 2Mbps w zależności od humoru stacji przydzielającej profil QoS.qper pisze:Telefony komórkowe czyli te z normalną ofertą voice nie mają ograniczeń (teoretycznie) w wysyle jak i w ściąganiu. Prędkość uzależniona jest wtedy od parametrów technicznych nadajnika i aktualnego obciążenia.
Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin. A upload to aktualnie 1 lub 2 Mbps.qper pisze:Ok, a masz jakieś potwierdzenie - oczywiście w regulaminach ?
Zgadzam się, czyli z twojej wypowiedzi wychodzi, że nie ma limitu, a prędkość uzależniona jest w danej chwili od infrastruktury, telefonu i obciążenia sieci. Play twierdzi, że nie ma limitu danych. Jak jest na prawdę to tylko oni wiedzą.drcox pisze:Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin.
Wypowiedziałby się ktoś z Play i podesłał regulaminy jeśli takowe są jakie są prędkości wysyłu w poszczególnych taryfach, czy to abonament czy karta a nie tylko download. Dla mnie upload jest dość istotny.drcox pisze:Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin. A upload to aktualnie 1 lub 2 Mbps.qper pisze:Ok, a masz jakieś potwierdzenie - oczywiście w regulaminach ?
Chyba jest tak, że w abonamentach Play Online 384kbps upload a w Play Online na kartę 384kbps, po wykupieniu opcji wyższa prędkość 512kbps. Nie wiem jak jest w najwyższym Play Online.Andrzej24 pisze:Wypowiedziałby się ktoś z Play i podesłał regulaminy jeśli takowe są jakie są prędkości wysyłu w poszczególnych taryfach, czy to abonament czy karta a nie tylko download. Dla mnie upload jest dość istotny.
Fajne ale poczekajmy na szczegółyPatryk83żółwik pisze:PRZEPRASZAM ŻE W TYM TEMACIE
A widzieliście nową ofertę FREEM???
http://freem.pl/
NIELIMITOWANE ROZMOWY DO WSZYSTKICH SIECI ZA 50ZŁ
Jeśli to prawda to Play Fresh idzie do kosza i inne oferty nielimitowane za 79zł także