kitas5 pisze:Od 4-5 lat mam Mix w Orange.
Oferta obecna kończy mi się wraz z ostatnim dniem lipca.
Posiadam:
mix 79,90 Pelikan II
-popołudnia i weekendy (Orange i stacjonarne) pakiet bezpłatny do utrzymania na 20mcy
-pakiet 1 Wybranego numeru (1200minut) bezpłatny
-pakiet 2 GB danych co miesiąc - bezpłatny
-pakiet dodatkowych minut rozmowy do wszystkich(bezpłatny)
Generalnie podstawa abonamentu zostawała więc opcja 225 minut + 40 ekstra i pakietu sms w liczbie 10000 Orange/2000 wszyscy w zupełności starczało.
Obecnie na siłę konsultanci próbują mnie przekonać do oferty No Limit. Wszystko ładnie pięknie pojawia się jednak ale...
Mi nie potrzeba no limit tylko niższej opłaty. W ofertach bez limitu nie płacę 79zł tylko 98zł (z pakietem internetowym). Zamiast zejść z kosztów zwiększam je, a to co mam jest aż ponadto
Czego oczekuję:
1. Oferty bez telefonu( długość umowy nie gra roli, przy dobrych warunkach takich jak powyżej i 20 mcy nie było problemem). Mam Samsunga Galaxy S2
2. Abonamentu(mixa) niższego niż 79 zł ( zdecydowanie mix, pakiet kwotowy daje mi możliwość wytracenia środków np na smsy charytatywne, lepsze to niż minuty które przepadają na korzyść operatora).
3. Wybrany Numer Orange (najlepiej wszyscy w Orange) bezpłatny
4.Pakiet danych 1,5 GB ( moge zejść do 1, ale niechętnie)
5. Najlepiej oparte na Pelikanie, bo pakiet smsów rozwiązuje sporo

6. Bonusy mają być na cały okres trwania umowy, nie chcę po 3,6,12 miesiacach za daną usługę dopłacać.
Dzwoniło do mnie w sumie 4-5 konsultantów i każdy po mojej propozycji mówił: mam drugi poziom negocjacji więc szkoda naszego wspólnego czasu.
Jedna Pani z Centrali ładnie obiecywała, że zanotowała sobie wszystkie moje potrzeby i maksymalnie po 2 dniach zadzwoni z propozycją przedłużenia ponieważ musi to poukładać, żeby nie było chaotycznie.
Oczywiście telefonu się już nie doczekałem....Mijają prawie 3 tygodnie, więc pewnie się od tej pani nie doczekam. Zresztą takie traktowanie jest niepoważne dla klienta.
Może ktoś coś podpowie?