• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #556637  autor: karlik
 26 maja 2012, 16:36
Witam ;)
Mam do was pytanie . Czy można ściągnąć aplikacje na androida na komputer i zrzucać je później poprzez USB ? Skąd można pobrać te aplikacje i gdzie je później umieścić na telefonie ?

Czekam na waszą pomoc i z góry dziękuję ;)

#556643  autor: Maniiiek
 26 maja 2012, 17:32
Czy można ściągnąć aplikacje na androida na komputer i zrzucać je później poprzez USB ?
Można
Skąd można pobrać te aplikacje
Z internetu
gdzie je później umieścić na telefonie ?
Tam gdzie najłatwiej będzie Ci je odnaleźć w menadżerze plików.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#556663  autor: karlik
 26 maja 2012, 20:18
a może ktoś podać stronki z aplikacjami które można ściągnąć na kompa ?

Byłbym bardzo wdzięczny ! ;)

#556666  autor: Maniiiek
 26 maja 2012, 20:24
a może ktoś podać stronki z aplikacjami które można ściągnąć na kompa ?
Nie zrozum mnie źle, tutaj chętnie pomagamy w problemach we własnym zakresie ale czy wpisanie w Google "android aplikacje" przekracza Twoje zdolności?

#556667  autor: karlik
 26 maja 2012, 20:28
No właśnie tak robie , ale to pokazuje tylko aplikacje które można pobrać przez telefon więc trzebaa wejść na tą stronę przez telefon .

#556669  autor: Maniiiek
 26 maja 2012, 20:33
A mi się wyświetliło kilka do pobrania zaraz. No trochę własnej inicjatywy. Nikt Ci nie będzie dawał linków z pirackimi programami na forum. Notabene cóż to za maniera stawiania spacji przed znakami interpunkcyjnymi? Ni to poprawne, ni to ładne tylko w oczy kuje :roll:

#556759  autor: Vieslav
 27 maja 2012, 11:28
Możesz również zalogować się do Google Play z komputera i wybrać aplikacje do zainstalowania. Gdy telefon będzie online wskazane aplikacje zostaną pobrane.

#556875  autor: mariposa
 27 maja 2012, 16:24
Hej,

najprościej jest korzystać z Google Play, jednak jeśli masz z nim jakiś problem, można to obejść (trochę naokoło):
wyszukujesz w Internecie (np. na telepolis albo na blogach o androidzie) interesujące Cię aplikacje, a następnie - jeśli są one darmowe - wchodzisz na stronę producenta/autora aplikacji i pobierasz stamtąd plik, który wgrywasz potem na telefon.

Ja na przykład miałam podobny problem, chciałam pobrać aplikację Traseo z Google Play, ale jej nie wyszukiwało. Dopiero udało mi się ją pobrać z ich strony - więc tak jak wspomniałam: naokoło, ale da się:)

#556879  autor: ezaq
 27 maja 2012, 16:34
mariposa pisze:wchodzisz na stronę producenta/autora aplikacji i pobierasz stamtąd plik
Z tym, że często na takiej stronie jest jedynie link do... Google Play i kółko się zamyka ;-)