Panowie dołączę się do dyskusji prosząc o waszą pomoc. Dwie sprawy.
1. Czy da się cokolwiek zrobić aby powiększyć czcionkę w sms (wysłanych i odebranych)? podobno jest taka opcja w aplikacjach takich jak gosms lub handset sms. Niestety aktualnie nie mam telefonu z androidem i nie mam jak sprawdzić. Czy ktoś posiada informację czy rzeczywiście jest taka możliwość, może macie zainstalowane któreś z tych aplikacji, jak to ustawić krok po kroku? W symbianie jest taka możliwość i działa całkiem fajnie.
2. druga bardziej błaha sprawa. Ile "kliknięć" trzeba wykonać aby zakończyć połączenie

? Chodzi mi o to że wybierając nr zapisany w książce telefonicznej kończę rozmowę i... właśnie i co? Najpierw zakończ połączenie, jak to zrobię jestem na ekranie książki tak, kolejne kliknięcie wracam do menu, kolejne kliknięcie wracam na pulpit i dopiero blokowanie ekranu zgadza się? To chyba co najmniej cztery kliknięcia aby zakończyć rozmowę, tak? Jest taka możliwość aby kończąc rozmowę nacisnąć zakończ i zostać od razu przeniesionym na pulpit i blokować ekran bez tego całego klikania? Dzięki.