• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 177 z 241
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 241

#555975  autor: Quetzal
 22 maja 2012, 19:10
Nie, nie - siła i barwa głosu są dobre, problemem jest sam pogłos (nawiasem mówiąc pogłos tez ma dobrą jakość ;) ).

#555977  autor: sumix
 22 maja 2012, 19:14
Quetzal... czasami nie jestem w stanie zrozumieć co druga osoba do mnie mówi. Słysze, ze mówi, poznaje po głosie i tyle :) Pogłosu nie zauważyłem.

#555978  autor: Robaas
 22 maja 2012, 19:16
sumix to chyba bardziej to co ja miałem, a próbowałeś zmieniać zasięg na sztywno na Plusa lub Orange?

#555994  autor: sumix
 22 maja 2012, 19:48
Robaas oczywiście, że pomaga... tylko ja bardzo nie lubię jak muszę coś kombinować z ustawieniami... a Play jako jedyny ma UMTS w każdym pokoju mieszkania.

#556062  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 23:47
luki791, raczej nie, ale w Play można przekierowywać połączenia, wtedy będziesz wiedzieć kto chciał się dodzwonić na numer z Play.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#556141  autor: Robaas
 23 maja 2012, 15:38
luki791 na ten drugi numer to wątpię, z tego co wiem żaden operator czegoś takiego nie posiada, jedyne co to po zakończeniu rozmowy dostaję smsy że ktoś dzwonił. Kiedyś miałem telefon który cały czas miał 2 karty aktywne i nie było problemu, teraz mam Samsunga C3322 i niestety wylogowuje 2 kartę podczas rozmowy.

#556151  autor: qper
 23 maja 2012, 18:50
Mam pytanie co się dzieje z usługą kopiowania smsów na email?
Od 3 dni próbuje ją włączyć na dwóch numerach i nici

Wysłałem smsa aktywującego
Potwierdziłem aktywacje kolejnym smsem tak jak prosiliście.

Dostałem potwierdzenie, że usługa jest w trakcie włączania i tyle. Trwa to już prawie 48 h

#556768  autor: Andrzej24
 27 maja 2012, 11:38
Witam. Co mam zrobić aby mieć internet o prędkości wysyłu 1 mega. miałem już Play online na kartę z wykupionym wyższym transferem oraz korzystałem z pakietów internetowych w zwykłym freshu i zawsze miałem prędkość wysyłu ok. 0.5 mega.
Modem HSDPA oraz telefon SE Elm i zawsze taka sama prędkość a widzę, że niektórzy mają prędkości ponad 1 mega. Czy jest to uzależnione lokalizacją czy ograniczeniem w ofertach na kartę.

#556773  autor: Ruben
 27 maja 2012, 11:47
Czy występują u Was problemy z logowaniem kart Play do Orange? U mnie od co najmniej kilku dni nie można się zalogować do Orange, tylko pojawia się komunikat "brak dostępu". Dzisiaj testowo próbowałem i za 11 próbą Orange wpuściło Play ale o co z tym chodzi? Czy są jakieś zmiany w tym temacie? W zasadzie korzystam i tak prawie wyłącznie z zasięgu Plusa ale wiem, że inni wybierają zasięg Orange.

#556779  autor: maciejnet
 27 maja 2012, 11:55
Andrzej24, myślę że ograniczeniem może być modem lub telefon. Sprawdź w specyfikacji jaki może być maksymalny transfer. Po drugie to jest internet bezprzewodowy, gdzie dużo zależy od lokalizacji i obciążenia BTS'a.

Ruben, w moim przypadku automatyczne logowanie przerzuca częściej na Plusa niż Orange. Wcześniej Plus był pomijany. Nie mniej nie zauważyłem problemów z logowaniem.

Netia FTTH 2 Gbit/s

#556786  autor: Andrzej24
 27 maja 2012, 12:18
maciejnet pisze:Andrzej24Sprawdź w specyfikacji jaki może być maksymalny transfer.
maks 2 mega wysył

#556817  autor: qper
 27 maja 2012, 14:12
Andrzej24 pisze:Witam. Co mam zrobić aby mieć internet o prędkości wysyłu 1 mega. miałem już Play online na kartę z wykupionym wyższym transferem oraz korzystałem z pakietów internetowych w zwykłym freshu i zawsze miałem prędkość wysyłu ok. 0.5 mega.
Modem HSDPA oraz telefon SE Elm i zawsze taka sama prędkość a widzę, że niektórzy mają prędkości ponad 1 mega. Czy jest to uzależnione lokalizacją czy ograniczeniem w ofertach na kartę.
Jeżeli chodzi o Play online to jest ograniczenie wysyłu danych coś koło od 384 do 512 kb/s dokładnie jest to opisane w regulaminie. Zobacz sobie http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=30608

Telefony komórkowe czyli te z normalną ofertą voice nie mają ograniczeń (teoretycznie) w wysyle jak i w ściąganiu. Prędkość uzależniona jest wtedy od parametrów technicznych nadajnika i aktualnego obciążenia.

Reasumując 1 mega na wysyle możesz osiągnąć tylko na telefonie komórkowym z Freshem lub abonamentem.

[ Dodano: 2012-05-27, 14:18 ]
Ruben pisze:Czy występują u Was problemy z logowaniem kart Play do Orange? U mnie od co najmniej kilku dni nie można się zalogować do Orange, tylko pojawia się komunikat "brak dostępu".
Specjalnie sprawdzałem i przy orange też mam brak dostępu.
Z Plusem łącze się bez problemu.

Możliwe, że coś grzebią lub ograniczyli dostęp

#556825  autor: drcox
 27 maja 2012, 14:51
qper pisze:Telefony komórkowe czyli te z normalną ofertą voice nie mają ograniczeń (teoretycznie) w wysyle jak i w ściąganiu. Prędkość uzależniona jest wtedy od parametrów technicznych nadajnika i aktualnego obciążenia.
Limit na wysył dla taryf voice to 1Mbps lub 2Mbps w zależności od humoru stacji przydzielającej profil QoS.

#556826  autor: qper
 27 maja 2012, 14:54
drcox pisze:Limit na wysył dla taryf voice to 1Mbps lub 2Mbps w zależności od humoru stacji przydzielającej profil QoS.
Ok, a masz jakieś potwierdzenie - oczywiście w regulaminach ?
Praktycznie tak chodzi ale play twierdził, że nie ogranicza.

#556845  autor: drcox
 27 maja 2012, 15:41
qper pisze:Ok, a masz jakieś potwierdzenie - oczywiście w regulaminach ?
Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin. A upload to aktualnie 1 lub 2 Mbps.

#556848  autor: qper
 27 maja 2012, 15:46
drcox pisze:Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin.
Zgadzam się, czyli z twojej wypowiedzi wychodzi, że nie ma limitu, a prędkość uzależniona jest w danej chwili od infrastruktury, telefonu i obciążenia sieci. Play twierdzi, że nie ma limitu danych. Jak jest na prawdę to tylko oni wiedzą.
Jeżeli chodzi o regulaminy to jest aktualizują już o górną wartość limitu (tak jest w taryfach data).

#556860  autor: Andrzej24
 27 maja 2012, 16:01
drcox pisze:
qper pisze:Ok, a masz jakieś potwierdzenie - oczywiście w regulaminach ?
Nie mam pojęcia jak jest w regulaminach, mówię jaki profil przydziela sieć przy połączeniu. Kiedyś był limit download 1024kbps, potem zwiększyli do 2048kbps a teraz jest limit 7,2Mbps nawet na HSPA+ i nie sądzę, żeby za każdym razem zmieniali regulamin. A upload to aktualnie 1 lub 2 Mbps.
Wypowiedziałby się ktoś z Play i podesłał regulaminy jeśli takowe są jakie są prędkości wysyłu w poszczególnych taryfach, czy to abonament czy karta a nie tylko download. Dla mnie upload jest dość istotny.

#556864  autor: drcox
 27 maja 2012, 16:07
Andrzej24 pisze:Wypowiedziałby się ktoś z Play i podesłał regulaminy jeśli takowe są jakie są prędkości wysyłu w poszczególnych taryfach, czy to abonament czy karta a nie tylko download. Dla mnie upload jest dość istotny.
Chyba jest tak, że w abonamentach Play Online 384kbps upload a w Play Online na kartę 384kbps, po wykupieniu opcji wyższa prędkość 512kbps. Nie wiem jak jest w najwyższym Play Online.

#556874  autor: patrix-83
 27 maja 2012, 16:24
PRZEPRASZAM ŻE W TYM TEMACIE

A widzieliście nową ofertę FREEM??? :shock:
http://freem.pl/

NIELIMITOWANE ROZMOWY DO WSZYSTKICH SIECI ZA 50ZŁ :D

Jeśli to prawda to Play Fresh idzie do kosza i inne oferty nielimitowane za 79zł także :D

#556917  autor: qper
 27 maja 2012, 18:18
Patryk83żółwik pisze:PRZEPRASZAM ŻE W TYM TEMACIE

A widzieliście nową ofertę FREEM??? :shock:
http://freem.pl/

NIELIMITOWANE ROZMOWY DO WSZYSTKICH SIECI ZA 50ZŁ :D

Jeśli to prawda to Play Fresh idzie do kosza i inne oferty nielimitowane za 79zł także :D
Fajne ale poczekajmy na szczegóły
  • Strona 177 z 241
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 241
  • 1
  • 175
  • 176