• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 176 z 241
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 241

#554718  autor: Quetzal
 17 maja 2012, 17:03
DanielR pisze:
Quetzal pisze:Gorzej, że te listy mają zerową wartość merytoryczną.
(...) stawki będą obliczane na postawie kursu Euro któregoś tam (zapewne pierwszego) czerwca, wiec jak mogą Ci już teraz podać ostateczne ceny brutto w złotówkach?
Nie, nie, nie ja się nie poddaję marketingowemu bełkotowi.
Na tej zasadzie równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że nie mieli prawa napisać w liście, że cena nie będzie wyższa niż jest (można sobie przecież wyobrazić kurs Euro, przy którym stawka za 1 mb wyniesie ponad 20 zł, prawda?)

W liście mogli np:
- napisać, że nie wiedzą jakie będą stawki, ale będą znacznie niższe
- podać jakie są planowane stawki w Euro.

No ale lepiej wysłać klientom bezwartościową makulaturę.

#554723  autor: DanielR
 17 maja 2012, 17:18
Quetzal pisze:a tej zasadzie równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że nie mieli prawa napisać w liście, że cena nie będzie wyższa niż jest (można sobie przecież wyobrazić kurs Euro, przy którym stawka za 1 mb wyniesie ponad 20 zł, prawda?)

W liście mogli np:
- napisać, że nie wiedzą jakie będą stawki, ale będą znacznie niższe
- podać jakie są planowane stawki w Euro.
Otóż nie mogli. Ponieważ stawki nie mogą być wyższe, niż te już wprowadzone do tej pory. To po pierwsze. Po drugie, skoro napisali, że nie będą wyższe, a nie napisali jakie będą oznacza to, że tego nie wiedzą, bo i nie mogą wiedzieć, a mogą być niższe. Nie mogli też jednak jednoznacznie stwierdzić i napisać, że będą (znacznie) niższe, bo nie są wróżbitami i nie znają kursu Euro na kilka/naście dni na przód (chyba, że Ty go znasz). Jeżeli kurs będzie niekorzystny, to stawki się po prostu nie zmienią.
A więc jedyne co w tej chwili jest pewne, to to, że ceny na pewno nie wzrosną. Mogą się jedynie utrzymać na tym samym poziomie, a mogą też stopnieć. :wink:
Quetzal pisze:No ale lepiej wysłać klientom bezwartościową makulaturę.
No nie bezwartościową. P4 jest zobowiązany przepisami Prawa Telekomunikacyjnego do wysyłania dokumentów dotyczących każdorazowej zmiany w regulaminach swojej sieci. Później czytałbyś żale wylewane na forum, że kogoś nie poinformowali o zmianach stawek w roamingu. Szczegółowe informacje ukażą się zapewne w stosownym czasie, czyli do 1 lipca tego roku.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 17:27 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#554725  autor: Quetzal
 17 maja 2012, 17:24
A zatem mogli napisać to co Ty przed chwilą.
Myślę, że wielu klientów Play przynajmniej coś by z tego listu zrozumiało.

#554785  autor: Pajuch
 17 maja 2012, 20:44
Działanie play od jakiegoś czasu... Obrazek
dziękuje Ci play ze yt buforuje mi się kilka minut i dziękuje ze poczta Gmail nie ląduję się wcale :)
No jak by nie było 4G zobowiązuje wiec dodajcie jakieś łącze np ATMANA za 10kola bo leży i kwiczy ten BTS popołudniami jak stara kwoka na grzędzie, co mi po nocnym ściąganiu pełnym łączem 4Mbps jak w dzień ledwo można poczytać ?

Dzikie dzięki mam w zanadrzu aero2 oraz plusa...

ale jak można taki syf nazwać 4g? ;o nazwijcie to od razu 5g to moze wskoczy 1Mbps popołudniu i dodatkowo będą się wczytywać normalnie strony www ?

#554852  autor: DanielR
 18 maja 2012, 01:16
agaak pisze:A jak zrobić aby ta makulatura przychodziła na e-mail a nie fizycznie?
Słuchaj, przy przenoszeniu numeru podawałaś może pracownikowi salonu adres e-mail, masz go wpisanego w tych papierach? Jeżeli nie, to wydaje mi się, że późniejsze wpisanie go w Play24 na nic się nie zda. Ja np. pamiętam, że przenosząc swój pierwszy numer podawałem maila i korespondencja od P4 dotycząca zmian w regulaminie rzeczywiście za każdym razem przychodziła tylko na adres mailowy. Natomiast przenosząc dwa kolejne numery już nie podawałem adresów mailowych i do tej pory przychodzą mi tradycyjne listy papierowe. Co prawda w międzyczasie wpisałem adres mailowy na Play24 ale jak widać nie pomogło. Wczoraj przyszły mi kolejne dwa papierowe listy z informacją o zmianach w roamingu i tymi dodatkowymi numerami TP, mającymi działać od 1 października.
Może po prostu zrób zgłoszenie w Play24, z wyjaśnieniem, że wszelką korespondencję z P4 chcesz oprzeć o adres e-mail, a nie papier. :wink:

#554905  autor: bora1410
 18 maja 2012, 12:49
Kiedy doładowania na FB będą w końcu działać

#554906  autor: DanielR
 18 maja 2012, 12:49
Wczoraj, nocą zajrzałem sobie na stronę Play, bo chciałem zalogować się do Play24. Ukazał mi się jednak komunikat o "pracach modernizacyjnych". Cóż myślę sobie - pewnie jakaś poważniejsza przebudowa serwisu. Dziś patrzę i chyba jedyną rzeczą którą zauważyłem, a którą poprawiliście w stosunku do tego, co było wcześniej, jest opis usługi Zbieraj Minuty w chmurce. Poprawiliście "Era", na "T-Mobile". I na to trzeba było tyle czekać? :) Jednak do tej pory jakoś nie udało Wam się uzupełnić chmurki w opisie jednej z taryf - "Lubię to!". Nadal jest zupełne pusta. Czy tak drobne poprawki wymagają nadzwyczajnej ilości czasu? Mnie tam osobiście aż tak bardzo na nich nie zależy, byleby sam serwis działał sprawnie i prawidłowo. Ale jak już się za coś brać, w końcu Play jest chyba poważną siecią, to wypadałoby to zrobić porządnie. :D

#555022  autor: lemurek
 18 maja 2012, 22:41
play4you1 , kiedyś mi pomogłeś w walce z systemem, więc jeżeli teraz również mógłbyś byłabym wdzięczna.
17/05 po złożeniu wypowiedzenia miesiąc wcześniej mój numer z mixtury automatycznie przeszedł do play fresh. Niby wszystko ok. Wybrałam taryfę nieograniczone rozmowy i sms w play (czy jakoś tak), doładowałam konto za 30 zł, przyszedł sms że mogę w pełni korzystać z oferty i git. Problem pojawia się gdy dzwonię do numeru w play który poprzedniej ofercie (w mixturze) miałam wybrany jako darmowy. I za rozmowy i za sms normalnie mi kasuje. Dodam że ten numer na 1000% jest w play. Z innymi numerami w play ta sytuacja nie występuje i normalnie jest wszystko za free. O co kaman? Złożyłam zawiadomienie poprzez play24 (nr zgłoszenia 44214852), ale właśnie mija 24h i nic - i szczerze mówiąc z doświadczenia wiem, że mogę czekać i czekać. Siłą rzeczy jest to dla mnie numer do którego najczęsciej dzwonię i troszkę zależy mi na czasie, żeby w końcu bezpodstawnie przestało mi zjadać kasę :!: W zgłoszeniu w uwagach dopisałam, że chciałabym zwrot kosztów, ale nie wiem co z tego wyjdzie :? Na razie chce tylko za free kontaktować się z tym numerem.
Może troszkę przydługo się rozpisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiale. Bardzo liczę na Twoją pomoc.

#555362  autor: banderas
 20 maja 2012, 15:58
lemurek poczekaj z rozwiazaniem sprawy do srody lub czwartku wtedy inetrweniuj do play4you

banderassso

#555402  autor: sumix
 20 maja 2012, 19:49
Co jakiś czas nie dochodzą do mnie MMSy. Prosiłem play4you o pomoc, robiłem zgłoszenia i nic.
Bezczelnie zrobiłem testy i powysyłałem sobie MMSy z telefonu firmowego na domowy który leżeł przed nosem. Doszły 2 z 3 wysłanych MMSów. Przy konsultancie wszystko działa jak należy.

Dzisiaj po raz kolejny wysłany do mnie MMS gdzieś się zgubił. Naturalnie trafił mnie szlag.
Oczywiście nie wiem ile SMSów/MMSów czy połączeń do mnie nie dochodzi tylko trafia gdzieś w czarną dziure. Przecież znajomi nie beda za każdym razem jak wysyłają MMS dzwonić czy doszedł.

Zgłoszenie 44294332 - dla ambitnego konsultanta.
Mam raport wysłania, wykaz wysłania MMS na billingu...

#555418  autor: playonline
 20 maja 2012, 20:36
sumix pisze:Co jakiś czas nie dochodzą do mnie MMSy.
Dlatego Play POWINIEN wprowadzić usługę "kopia MMS" np na email lub na serwerze co by można było z neta się zalogować. Tak jak jest to np w Plusie.

#555577  autor: qper
 21 maja 2012, 11:04
Mam do was pytanie za 100 punktów

Czy przy aktywnej usłudze kopia SMS na email - smsy wysyłane z bramki Play również są brane pod uwagę ?

#555645  autor: play4you1
 21 maja 2012, 16:37
lemur, monitorujemy sprawę, postaramy się wyjaśnić sytuacje.

sumix, z twojej sprawy wynika, że wina moze leżeć po stronie telefonu, może potrzeba aktualizacji ? A czy te mmsy które dochądzą i nie mają podobny rozmiar [kb]?
Dodatkowo możesz napisać na prv raporty i wykaz na billingu.

#555646  autor: Quetzal
 21 maja 2012, 16:39
sumix pisze: Mam raport wysłania
Masz na myśli raport doręczenia wiadomości, tak?

#555693  autor: sumix
 21 maja 2012, 19:07
Nie... fistaszek, że wiadomość została wysłana. Raportów, że odebrano nie dostaje.
Włożyłem do telefonu inną karte SIM z PLAY i MMS testowy doszedł. Wyjątkowo też doszedł do mnie jeden MMS popołudniu.
Mam swoje domysły co do przyczyny moich kłopotów, ale RCA pozostawię specjalistom dysponującymi logami i narzędziami do śledzenia MMS.

#555715  autor: Quetzal
 21 maja 2012, 19:43
sumix pisze:Nie... fistaszek, że wiadomość została wysłana. Raportów, że odebrano nie dostaje.
Najlepiej jest mieć włączone raporty doręczenia. Wtedy wiesz, czy wiadomość doszła, a ludzie, którzy wysyłają do Ciebie tez wiedzą czy dostałeś. Nikt wtedy nie musi do nikogo dzwonić czy dostał wiadomość proces monitorowany na bieżąco przez telefon.

#555729  autor: sumix
 21 maja 2012, 20:17
Wiesz, jak byłem w plusie to zawsze wszystko dochodziło lub dostawałem info zwrotne, że SMS nie doszedł do odbiorcy. Siebie moge pilnować z raportami ale nie bede pilnowac znajomych zeby sprawdzali, czy dochodza do mnie MMSy.

Wsadziłem karte SIM do innego telefonu poprawnie skonfigurowanego w Play.
Niby odebrał 2 MMSy ale koperty są szare. Po wybraniu szarej koperty próbuje pobrać wiadomość MMS i kończy błedem komunikacji... i spróbuj później.
Wymusilem teraz roaming na Plus i Orange i próbowałem pobrać wiadomości MMS... to samo.
O ile odebranie MMS kuleje to w każdym momencie moge wysyłać MMS z tego numeru.

Myslalem, ze to mój android leży ale z innymi kartami sim dziala jak błyskawica.
Wysyłam MMSy z play i plus.

Hipoteza:
Serwer MMS sie zatkał dla mojego numeru (o ile to możliwe) lub pokiełbasiło się coś z obsługą przeniesionego numeru (plusa->play)

Na chwile obecną karta abonamentowa SIM ląduje w szufladzie, do momentu rozwiązania problemu przez BOK lub play4you.

Po tym co widze na Facebooku Play4U... wnioskuje, że coś się dzieje behind scene z tymi MMSami. :(

#555786  autor: playonline
 21 maja 2012, 23:07
sumix pisze:Niby odebrał 2 MMSy ale koperty są szare. Po wybraniu szarej koperty próbuje pobrać wiadomość MMS i kończy błedem komunikacji... i spróbuj później.
Hmm jakbym widział problem w moim SonyEricssonie... Takie same szare koperty miałem właśnie w Play (2G). Pomagało zalogowanie się do Play 3G (musiało u mnie pojawić się "H") i manualne pobranie wiadomości. Zawsze działało (jeżeli był dobry zasięg). Niby automat miałem wybrany ale czasami na chama logował się do 2G. Przestawiałem na 3G i było spoko. 2009 i 2010 rok.

#555970  autor: Quetzal
 22 maja 2012, 18:55
A ja mam pytanie do osób, które mają w Play złą jakość połączeń.
Co dokładnie jest nie tak z tą jakością.
Wiele razy czytałem na różnych forach o kiepskiej jakości połączeń w Play i sam kilka razy odpowiadałem, ze u mnie jakość były i jest bardzo dobra (zgodnie z prawdą). Niestety była bardzo dobra, ale już nie jest.
Od jakiś dwóch tygodniu (może miesiąca) mam w czasie rozmów zjawisko pogłosu (nie przez cala rozmowę - czasem jest czasem nie ma). Co prawda pogłos zdarzał się także i wcześniej, ale bardzo sporadycznie. W tej chwili jest już właściwie normą.
Pochodzę z tego pokolenia, które pamięta jeszcze czasy PRL, więc nie jestem jakoś przewrażliwiony na punkcje jakości połączenia, niemniej ten pogłos bywa czasem irytujący.

A zatem, co się składa na ta złą jakość - pogłos czy coś jeszcze?

#555971  autor: Robaas
 22 maja 2012, 18:58
Quetzal ja miałem problemy na zasięgu Play, niby zasięg był a rozmówca uciekał jakbym tracił zasięg. Po przełączeniu na stałe na zasięg Plusa/Orange problem ustąpił.
  • Strona 176 z 241
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 241
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176