Byłem bliski zakupu SGS III. Jednakże ostatecznie wybrałem bardziej kompaktowego HTC ONE S i jestem niezmiernie zadowolony. Dlaczego nie wybrałem SGS III:
- jak dla mnie to już za duży
- design i materiały, których użyto są nie do przyjęcia. Model, który sprawdzałem w sklepie trzeszczał przy aparacie. Do tego biały kolor (nie leżą mi takie telefony)
- wyświetlacz mnie jakoś nie wgniótł - słabszy kontrast i jasność świecenia aniżeli w sgs II. Porównywałem też ekran (side by side) z HTC ONE X i tam to jednak robi mega wrażenie
- Pomimo świetnego zapewne układu exynos w skład którego wchodzi mali wolę jednak adreno - trochę wolniejsze ale za to wszystko działa od razu - nie trzeba czekać na optymalizację przez producentów danej gry - zwłaszcza produkty gameloftu nie przepadały za mali z sgs II
W HTC urzekła mnie jego kompaktowość oraz jakość użytych materiałów. Do tego świetna jakość dźwięku - testowane z tymi samymi słuchawkami, ten sam utwór htc grał trochę głośniej i lepiej. Do tego możliwość nagrywania filmów w slow motion + możliwość włączania i wyłączania diody doświetlającej podczas nagrywania video. HTC Sense jest dla mnie bardziej przyjazny aniżeli touchwiz - zamiast tego stosowałem w sgs apex launcher, tu na razie nie widzę takiej potrzeby. Do tego fotki w dzień są praktycznie nie do odróżnienia - oba aparaty robią świetne foto, jednak gdy zaczyna brakować światła to htc zaczyna wychodzi tutaj na prowadzenie.
Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s