• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #552382  autor: znawca
 06 maja 2012, 23:58
Jak w temacie,
Co myślicie o nowym flagowym smartfonie Samsunga?

Jak dla mnie nowa galaktyka szału nie robi. Wszystko było już wcześniej, a atmosfera przed premierą w ogóle przypominała mi rosnącą dmuchaną bańkę, która pękła wraz z prezentacją, kiedy to prysły marzenia o rewolucji...

Jedyną fajną rzeczą w SGSIII wydaje mi się możliwość podzielenia pulpitu na okna i korzystanie z dwóch aplikacji jednocześnie. Na tak dużym ekranie (patelnia :smt005 ) to nabiera sensu... i Note aż się prosi o taką aktualizację, o ile jeszcze nie ma tej funkcjonalności.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 00:11 przez znawca, łącznie zmieniany 1 raz.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#552406  autor: Xy
 07 maja 2012, 08:14
Osobiście rozśmieszony ceną...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#552414  autor: Precelos
 07 maja 2012, 08:40
myslalem ze w koncu popracuja nad obudowa a tutaj dalej tandetny plastik, ale jak jest dobry marketing to ludzie wszystko lykna
osobiscie ksztalt tez mi sie zbytnio nie podoba ale to rzecz gustu

jak juz mialbym wydac tyle kasy na telefon (zakladajac oczywiscie ze wpierw uderzylbym sie mocno w glowe) to wolalbym motorole razr maxx

Obrazek

#552415  autor: Maniiiek
 07 maja 2012, 08:41
Kiedyś telefony przypominały cegły, a SGS III wygląda jak płytka łazienkowa. Nawet wymiary podobne a i co do grubości niewiele brakuje. :roll: W użytkowaniu pewnie fajny będzie, do internetu i gier wygodny. Ale jak to w kieszeni nosić żeby nie utykać na jedną nogę? Jak z czymś takim w kieszeni mam chociażby kucać? No i jak tym odebrać telefon kiedy jedna ręka zajęta? Jako mini tablet nie powiem, super sprzęt. Ale jeśli o funkcje telefoniczne chodzi to najprostszy telefon spełni je lepiej. Oczywiście, można rozmawiać przez słuchawkę BT. Ale jak to ustrojstwo przenosić?

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#552456  autor: ManiacGSM
 07 maja 2012, 12:19
Raczej to nadmuchana bańka marketingowców-odbierają ludziom zdrowy rozsądek. Kiedyś telefon człowiek miał dobre dwa lata ,teraz niektórzy chcą zmieniać co pół roku, lekka zmiana wyglądu 15 rdzeni, milion megapikseli, szerokość ekranu jak przenośny telewizor (a laski dalej Ci nie zrobi :mrgreen: - fotek porobimy kilka razy na wyjazdach czy rodzinnych imprezach i ot tyle. Na wielu telefonach o słabszej specyfikacji sam się sparzyłem ,dzięki reklamom w mediach ,lans na forach internetowych- i człowiek sam wtedy sobie uświadamia ,ze nie wszystko złoto co się świeci. Droga zabawka w cenie laptopa. Teraz używam starej nokii z klapką (między innymi) i wiem ,że klawiatura fizyczna w telefonie to podstawa, noszenie 2 telefonów odpada, ciągłe chuchanie i wyciąganie z pokrowca kończy się irytacją ze strony użytkownika po jakimś czasie, i do tego 100-200 gram w kieszeni dżinsów. Zdecydowanie odpada.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#552932  autor: pakierhakierxd
 09 maja 2012, 08:41
Dla mnie też wielkość s III nie pasuje jeszcze w s II była ok ale tu o wiele za duży nawet gdybym miał kasę to bym nie kupił podobno najlepsze do użytkowania są ekrany do 4.3 cala.

Pozdrawiam :)

#553118  autor: Mordrag
 09 maja 2012, 22:06
Galaxy S III jest zbyt duży jak na smartphone. Gakaxy note ma 5.3 cala, a SIII nie wiele mniej. Wyglądem nie powala, ani to płytka łazienkowa ani mydelniczka. Przez pierwsze kilka dni od zakupu wykorzystamy potencjał w SGSIII później nam się znudzi zabawa i wykorzystamy go w kilku procentach.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#553657  autor: znawca
 12 maja 2012, 17:59
Mi też nie podoba się ani rozmiar, ani wykonanie ani cena :P
przy Arc wkurzała mnie plastikowość widoczna nie tylko przy bliższym kontakcie, ale też na zdjęciach. Z nowym SGSem jest podobnie. On wygląda jakby krzyczał: "TAK! Jestem plastikową mydelniczką! Zobaczcie! Aż cały się świecę!"
Ktoś gdzieś słusznie wspomniał, że tym razem to nie projektanci, a prawnicy Samsunga zaprojektowali najnowszą Galaktykę, tak by nie budziła skojarzeń z iPhonem :smt005

aparat dali podobny, jeśli nie ten sam co w SGSII (nie wiem, jaka jest ogniskowa), więc spodziewam się tylko kosmetycznej korekty jakości...
Jak dla mnie trójka jest do dwójki tym, czym iPhone 4S do czwórki :P nie ma żadnego skoku naprzód. Sądzę, że SII z softem SIII (czekamy na pierwsze custom ROMy :-D ) będzie lepszym rozwiązaniem niż kupno nowej wersji, tym bardziej że starsza teraz stanieje.
No chyba, że ktoś koniecznie potrzebuje ekranu 4,8... ale przecież ma Note'a :P

Co więcej na GSMArena i MobileReview pojawiły się testy SGSIII:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-757.php
http://www.mobile-review.com/review/sam ... 3-fl.shtml

i porównanie z HTC One X:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-759.php

Oczywiście flagowiec Samsunga jest zauważalnie lepszy od flagowca HTC (poza wykonaniem), ale to nie One X będzie tym HTC, który odniesie sukces.
Według mnie nowym królem Androidów zostanie model One S, który oferuje ekran Super AMOLED (zamiast LCD) w normalnych rozmiarach i (zaryzykuję stwierdzenie) w pełni wykorzystany dwurdzeniowy procesor (zamiast niewykorzystanych czterech rdzeni), a wszystko to w dobrze wykonanej obudowie. Jak zwykle boli tylko jakość multimediów... ale zawsze jest SGSII (w każdym razie nie trójka)

PS
wydaje mi się, że SGSIII gorzej odwzorowuje detale niż dwójka i w ogóle ma problemy z ostrością na dalszym planie... i generalnie iPhone 4S lepszy od obu

#553659  autor: Maniiiek
 12 maja 2012, 18:05
Według mnie nowym królem Androidów zostanie model One S
Małe szanse. Dla większości Seria Galaxy jest najlepsza bo tak. I nie chodzi mi tutaj o osoby siedzące w tematyce GSM bo takich jest góra kilka promili. Z resztą widać to na forum jak ludzie ciągle pytają czy Ace za 700zł to dobry wybór.

#553702  autor: znawca
 12 maja 2012, 20:15
Maniiiek pisze:
Według mnie nowym królem Androidów zostanie model One S
Małe szanse. Dla większości Seria Galaxy jest najlepsza bo tak. I nie chodzi mi tutaj o osoby siedzące w tematyce GSM bo takich jest góra kilka promili. Z resztą widać to na forum jak ludzie ciągle pytają czy Ace za 700zł to dobry wybór.
masz rację, aczkolwiek mi chodziło właśnie o ten odsetek znający się na branży GSM :D

#553703  autor: Maniiiek
 12 maja 2012, 20:27
masz rację, aczkolwiek mi chodziło właśnie o ten odsetek znający się na branży GSM
Tyle, że i tu zaczyna rosnąć kult SGS podobny do wyznawców Apple. Na Telepolis tak tego nie widać, ale na konkurencyjnych portalach... :roll:

#553940  autor: znawca
 13 maja 2012, 22:19
Sam miałem okazję używać obydwu Galaxy S i wcale się nie dziwię, że wokół nich narósł kult. To są naprawdę dobre telefony, jeśli nie najlepsze w swojej kategorii.
Jeśli komuś przeszkadza wykonanie SGSa to naprawdę ma problem, bo ciężko znaleźć równie multimedialny smartfon. HTC się do tego nie nadają, a LG jest krok do tyłu za Samsungiem.

#554034  autor: ywis
 14 maja 2012, 14:14
znawca pisze: HTC się do tego nie nadają, a LG jest krok do tyłu za Samsungiem.
Właśnie HTC i LG tutaj jednak można porównać z SGS, a na korzyść chociażby wykonania przemawiają marki LG i HTC. Sam porównywałem, bo stałem przed wyborem SGS II, a HTC Evo, wnętrzności można powiedzieć, że identyczne (różnic mało), to co dla mnie się liczyło, to jakość materiałów i tutaj HTC bije na głowę... to jest moje prywatne zdanie, bo każdy może mieć swoje.

#554038  autor: znawca
 14 maja 2012, 14:31
tak, ale mi chodziło o multimedia, a HTC słynie ze słabych aparatów i niskiej jakości dźwięku.
LG za to nie jest zły, ale gorszy niż Samsung.
dlatego napisałem,że jeśli komuś przeszkadza wykonanie SGS (a chciałby multimedialnego smartfona) to mam problem.

#554041  autor: rain86
 14 maja 2012, 14:36
bo stałem przed wyborem SGS II, a HTC Evo, wnętrzności można powiedzieć, że identyczne (różnic mało)
yhym...no wybacz ale :D ...nie zgodzę sięz tym twierdzeniem:
Evo:
- kiepski aparat w zestawieniu z SGS II
- ustępuje mocą SGS II - tak tak, exynos jest jednak bardziej wydajnym sprzętem, do tego nie jest obciążaony tak strasznie zasobożernym SENSE
- SuperLCD jednak moim zdaniem nie umywa się do SAmoled+ - zwłaszcza kąty widzenia i widoczność w słońcu
- w sgs II bateria lepiej znosi użytkowanie + możliwość wstawienia oryginalnej 2000 mah
- 170 g wagi EVO ! - masakra, tyle to waży Note
- gorsza jakość muzyki w Evo

Co do SGS III - po tym co zobaczyłem to już na 100% jestem pewien jednego - nie zamienię SGS II na SGS III - soft wgram w customach :D i będę cierpliwie czekał na Sony Hayabusa - nowy dwurdzeniowy s4- być może adreno 320, poprawiony aparat względem xperii S + video z "HDR" do tego w znacznie lepszej stylistyce i tu już ONE S niestety jest skasowany z pola :D a i sgs III nie robi wrażenia - przynajmniej na mnie. Muszę przyznać, że troszkę zawiodłem się na Sammym no ale cóż są inne modele i marki :D swoją drogą ciekaw jestem co pokaże nowe jabłuszko

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#554052  autor: znawca
 14 maja 2012, 15:31
rain86 pisze:swoją drogą ciekaw jestem co pokaże nowe jabłuszko
Ja też :D nawet bardzo.

pewnie jedną z nowości będą mapy Appla konkurencyjne dla Google Maps :P
http://vbeta.pl/2012/05/14/apple-nie-ch ... wej-uslugi

wygląda nieźle, tylko ciekawe gdzie to będzie działać... na Polskę bym nie liczył

#554069  autor: user_delete34
 14 maja 2012, 16:54
1) Bleee, co to?!
2) Aha, Samsung, już rozumiem.
3) Niczym mnie nie przekonuje, niczym nie zaskakuje (poza fatalnym wyglądem i zapewne ceną).
4) Ludzie w moim wieku, którzy (bezpodstawnie, może z zazdrości?) uznają użytkowników produktów Apple'a za jego wyznawców, może to kupią ale ja choćby ze względu na wygląd - nigdy (Za 200 zł to może być. 200. Nie ponad 10 razy tyle.).
5) Plecak na to to jest w zestawie, czy może jeszcze oddzielnie płatny?
6) Nie chciałbym androida, ale gdybym miał wybierać: S2 i S3, to na pewno wybrałbym tego starszego.

#554435  autor: ywis
 16 maja 2012, 09:27
rain86 pisze:- kiepski aparat w zestawieniu z SGS II
Racja, ale osobiście aparat w telefonie przeze mnie w ogóle nie wykorzystywana funkcja, bo mam cyfrowy, który też mam zawsze przy sobie.
rain86 pisze:ustępuje mocą SGS II - tak tak, exynos jest jednak bardziej wydajnym sprzętem, do tego nie jest obciążaony tak strasznie zasobożernym SENSE
SENSE, zgadza się... jest dość zasobożerny, natomiast nie widzę żadnego spowolnienia od kiedy się przesiadłem na Evo 3D, to samo na Desire S, bo akurat małżonka posiada i też żadnych zwiech, choć widziałem/czytałem wiele opini, że są straszne lagi... obalam.
rain86 pisze:SuperLCD jednak moim zdaniem nie umywa się do SAmoled+ - zwłaszcza kąty widzenia i widoczność w słońcu
Tu zgadzam się w 100%, super amoleda brakuje, to jednak jest wyświetlacz, który nie będzie miał konkurencji, Samsung w tej kwestii wymiata.
rain86 pisze:w sgs II bateria lepiej znosi użytkowanie + możliwość wstawienia oryginalnej 2000 mah
Mnie bateria starcza na 2 dni i dla mnie to jest ok rezultat przy takim wyświetlaczu i tak dużej intensywności wykorzystania telefonu (dużo dzwonie i sms)
rain86 pisze:170 g wagi EVO ! - masakra, tyle to waży Note
Jest ciężki w stosunku do SGS III, ale dlaczego... hm, bo jest wykonany ze znacznie lepszych materiałów i to widać gołym okiem.
rain86 pisze:gorsza jakość muzyki w Evo
Słuchawki lepsze i problem zażegnany.

Dla mnie liczyło się przede wszystkim wykonanie i wielkość wyświetlacza, a tu u mnie wygrał Evo. Wydajność telefonów porównywałem przy normalnym wykorzystani i zarówno jeden jak i drugi sprawował się super, jednak HTC, to HTC przynajmniej dla mnie... po prostu jakość.

#554576  autor: znawca
 16 maja 2012, 21:51
Pragnę zauważyć, że nie każdy nosi cyfrówkę zawsze przy sobie, co jest z resztą dość niewygodne. I po to kupuje się telefon z dobrym aparatem, by osobnej cyfrówki nie nosić ;)

Lepsze słuchawki nie załatwią wszystkiego. Gdyby tak było to jakość samego odtwarzacza mp3 nie miałaby znaczenia. To bzdury, co piszesz.

Jeśli ktoś nie potrzebuje multimediów, to HTC idealnie się dla niego nadaje. Jeśli natomiast szuka smartfona do muzyki i zdjęć, to wybierze Samsunga

#554614  autor: orson_dzi
 16 maja 2012, 23:55
Patelnia patelnią, ale jak można zobaczyć TUTAJ SGS III wcale się nie wyróżnia wymiarowo na tle konkurencji i jest tylko minimalnie większy od poprzednika. Wyróżnia się za to Note, pierwszy z lewej.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)