• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#511956  autor: negra
 28 paź 2011, 21:22
Witam.
Pomóżcie :D i podpowiedzcie (może przeoczyłem przy czytaniu tego wątku) czy jest możliwość odbioru rozmowy w inny sposób niż ; przesuwanie; palcem zielonej ikonki?.

#512010  autor: bob
 28 paź 2011, 23:44
negra pisze: czy jest możliwość odbioru rozmowy w inny sposób niż ; przesuwanie; palcem zielonej ikonki?.
przytrzymac ten przycisk - bodajze 'punkt g' z boku obudowy i potrzasnac/podrzucic czy cos takiego - musisz sprawdzzic. Przynajmniej tak mi sie zdaje ze bylo cos takiego w tym lg :P

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire

#512113  autor: Gitarka
 29 paź 2011, 17:59
Z tego co wiem jest taka możliwość, trzeba poszukać w ustawieniachi sobie poustawiać jak sie chce

#512127  autor: negra
 29 paź 2011, 19:03
Dzięki :lol: znalazłem , ustawiłem i wszystko gra.

#512470  autor: tomko111
 31 paź 2011, 15:42
Nowa, OFICJALNA informacja na facebooku LG.

http://www.facebook.com/notes/lg-mobile ... 1733202487

Aktualizacja do androida 2.3 będzie dostępna od 28 listopada 2011r.

Nie mniej jednak pamiętajcie, że dokładne terminy aktualizacji mogą się różnić, ze względu na różne wymagania w poszczególnych krajach, które dotyczą operatorów komórkowych.

#514127  autor: neoptb
 08 lis 2011, 14:16
bob pisze:Wiem, ale nie słyszałem o panelach do tego modelu. Jesli chcesz inny wyglad kup sobie carbon skina i naklej na klapke :P
o co to, to nie :)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#515107  autor: Gitarka
 12 lis 2011, 19:37
tomko111 pisze:Nowa, OFICJALNA informacja na facebooku LG.

http://www.facebook.com/notes/lg-mobile ... 1733202487

Aktualizacja do androida 2.3 będzie dostępna od 28 listopada 2011r.

Nie mniej jednak pamiętajcie, że dokładne terminy aktualizacji mogą się różnić, ze względu na różne wymagania w poszczególnych krajach, które dotyczą operatorów komórkowych.
Fajnie, czytałam juz o tym.
Myślałam wcześniej, że nie da rady zrobic aktualizacji, a tu niespodzianka

#553154  autor: MADMAX
 09 maja 2012, 23:09
Pozwolicie, że odkopię ten temat bo po pochlebnym teście telefon znalazł się w zasięgu mojego zainteresowania. Może ktoś z forumowiczów jeszcze go posiada i mógłby powiedzieć jak jest z tymi smsami? LuiN w recenzji zachwala pisanie wiadomości, natomiast w komentarzach pojawiły się głosy, że wcale nie jest z tym tak kolorowo.
Druga sprawa: dźwięk na słuchawkach faktycznie jest poniżej przyzwoitego poziomu, czy przeciętny meloman nie będzie miał powodów do narzekania?
Ostatnia rzecz; próbował ktoś podłączać bezprzewodowo zewnętrzne urządzenia takie jak na przykład klawiatura?

Przyznam, że peany pod adresem wyświetlacza i pozostałych funkcji miło łechcą mą potrzebę zakupu tego telefonu. Trochę studzi ją za to kiepska podobno bateria.

Pozdrawiam

#553159  autor: orson_dzi
 09 maja 2012, 23:22
MADMAX pisze: LuiN w recenzji zachwala pisanie wiadomości, natomiast w komentarzach pojawiły się głosy, że wcale nie jest z tym tak kolorowo.
Przecież sprzętową klawiaturę zawsze możesz zamienić. Jak nie na Swype, to cokolwiek innego z masy dostępnych Google Play.
MADMAX pisze:dźwięk na słuchawkach faktycznie jest poniżej przyzwoitego poziomu, czy przeciętny meloman nie będzie miał powodów do narzekania?
Jak dasz jakieś przyzwoite słuchawki, to będzie dobrze. Byle by nie te z zestawu, albo pchełki z kiosku ;) .
MADMAX pisze:Trochę studzi ją za to kiepska podobno bateria.
Bateria niczym nie wyróżnia się na tle innych Androidów. Ani na plus, ani na minus.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#553161  autor: MADMAX
 09 maja 2012, 23:31
To mnie uspokoiłeś. Pozostaje zatem przetestowanie i jeśli mi się nie odwidzi to chętnie bym go wziął (choć do marki LG nie jestem specjalnie przekonany no ale raz kozie śmierć) :-)

Pozdrawiam

#553165  autor: orson_dzi
 09 maja 2012, 23:50
Nie masz co się bać firmy. Jeśli chodzi o smartfony w ostatnim czasie, to LG nie zaliczyło żadnej wpadki. Może nie było ich dużo, ale w każdej półce cenowej były udane. GT540, P500, P970, czy P920.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#553511  autor: Kaczy
 11 maja 2012, 22:20
MADMAX pisze:. Może ktoś z forumowiczów jeszcze go posiada i mógłby powiedzieć jak jest z tymi smsami? LuiN w recenzji zachwala pisanie wiadomości, natomiast w komentarzach pojawiły się głosy, że wcale nie jest z tym tak kolorowo.
Pisze się normalnie. Dość dobrze działa korekta wyrazów. Jednak nie raz zdarza mi się, że muszę skasować to co napisałem i napisać jeszcze raz, bo wyskakują dziwne bzdury.
MADMAX pisze:Ostatnia rzecz; próbował ktoś podłączać bezprzewodowo zewnętrzne urządzenia takie jak na przykład klawiatura?
Jedyne co bezprzewodowo podłączyłem to głośnik. Działają poprawnie.

...::: Made for loneliness :::...

#553514  autor: MADMAX
 11 maja 2012, 22:36
Dziś w kasą w zębach poleciałem go sobie kupić i na miejscu... aż mnie odrzuciło, taki ten telefon jest brzydki :o
Próbowałem znaleźć w sklepie coś brzydszego albo przynajmniej o porównywalnie słabym wzornictwie i mi się nie udało. Strasznie nijaka słuchawka. Nie jestem jakimś estetą ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to właśnie brak jakiegokolwiek stylu.
Przełamując pierwszą niechęć zacząłem się nim bawić. Ekran mnie nie powalił, no chyba że była ustawiona jakaś oszczędność energii bo wcale nie był jaśniejszy od SE Neo V oraz HTC Desire S, które odpaliłem dla porównania. Reszta okay, choć po raz dwudziesty chyba moje podejście do telefonu z klawiaturą ekranową nie skończyła się wybuchem entuzjazmu. A propos ekranu jeszcze to coś jest na rzeczy w temacie jego wykonania. Porównując szybkość interfejsu (z wspomnianymi HTC i SE) zauważyłem że ekran LG strasznie się palcuje i dotyk zostawia nieestetyczne smugi. Zwalić można by to było na moje paluchy, tyle że na SE i HTC tak źle to nie wyglądało.
Ostatecznie odpuściłem i będę musiał się jeszcze nad nim zastanowić. Pewnie telefon jest fajny w użytkowaniu i z czasem bym się do niego przekonał ale muszę przetrawić to pierwsze zderzenie z niezbyt tęczową rzeczywistością :wink:

Pozdrawiam

#553606  autor: tytanowy_janusz
 12 maja 2012, 12:41
MADMAX, nie zauważysz różnic na ekranie tak po prostu. Musiałbyś pobawić się nim na zewnątrz, kiedy mocno świeci słońce. Wtedy wyświetlacz NOVA robi wrażenie. A podejrzewam, że egzemplarz w sklepie (czy gdzie tam oglądałeś) miał włączoną autoregulację, więc w pomieszczeniu jakoś szczególnie nie walił po oczach, żeby oszczędzać baterię. Co do designu... jestem mega zdziwiony Twoją opinią, ale gustów się nie krytykuje :) moim subiektywnym zdaniem Black ma bardzo elegancki, ale też prosty design. IMO jest o niebo ładniejszy niż błyszczący jak "psu jajca" SGS, którego jest konkurentem na tej półce cenowej. Moim zdaniem to właśnie minimalizm zastosowany przy projektowaniu tego telefonu stanowi w głównej mierze o jego uroku. Ale (co podkreślam) to tylko subiektywna opinia.

Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix