• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #553443  autor: mag5328
 11 maja 2012, 16:51
Witam... Miesiac temu wzialem telefon Sony Ericsson Live with Walkman w sklepie plusa w ofercie 30x50 zl . Zabiera mi 10 zl za internet 500 MB. I wlasnie w tym jest problem ... Bo niby przyszedl mi sms , jak skonczyl mi sie pakiet , ale myslalem ze mam lejek , bo zdaje mi sie , ze to mowil mi operator sieci. Juz wylaczalem neta po skonczeniu ogladania zbuforowanego filmu , gdy dostaje kolejny sms ze zostalo mi 39 gr... Wylaczam wszystko , blokuje neta ... sprawdzam ile mam na koncie , a tu -1.30... O co tu chodzi? Przeciez nie moge miec na - skoro mam Mixa... I chcialem was zapytac... Czy w mojej umowie sa jeszcze jakies kruczki , lub niedomowienia... Szukalem na stronie Plusa , ale nie moge nic znalezc... Bede wdzieczny...

PS. i czy ew. bede mogl se sam dokupic pakiet ? Czy bedzie mi normalnie smigal?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 21:10 przez mag5328, łącznie zmieniany 1 raz.

#553446  autor: KC-KARLOS
 11 maja 2012, 17:03
mag5328, przyznawany pakiet za 10 zł z obowiązkowego zasilenia mix, nie ma lejka.
Skorzystaj z pakietu Non-Stop za np. 7 zł (100 MB) - wtedy neta masz bez obawy o debet czy wyższe koszty.
Jeśli chodzi o debet: sytuacja ta sama, co w T-Mobile: opłaty za neta bez pakietów są naliczane z opóźnieniem. Uczulam na to!

[ Dodano: 2012-05-11, 17:12 ]
Dodatkowo była informacja na umowie, że smartfony same mogą pobierać dane z neta. Zalecane jest aktywowanie pakietu, który zawiera stałą opłatę za neta, nawet po przekroczeniu limitu (spada tylko prędkość).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#553448  autor: mag5328
 11 maja 2012, 17:15
Tak , ale ja , jak nie korzystam to odcinam po prostu dostep do neta , a do tego kontroluje go 3G Watchdogiem , wiec to byl raczej jednorazowy wybryk Plusa :P

#553452  autor: KC-KARLOS
 11 maja 2012, 17:31
Jedno jest pewne: przyznawany pakiet nie ma lejka, więc radze uważać i umiejętnie dopasować odpowiednią aplikację z Google Play, abyś tych 500 MB nie przekraczał. Dodam, że jeśli nie zużyjesz całego pakietu, a ponownie zasilisz konto za obowiązkową kwotę - stare MB zostaną zsumowane z nowymi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#553478  autor: mag5328
 11 maja 2012, 19:00
Powaznie? :O A co wtedy , gdy np. Zakupilem pakiet 100 MB , to on wykorzystuje sie pierwszy , czy dopiero po tym , co mam?

#553480  autor: KC-KARLOS
 11 maja 2012, 19:14
mag5328, jeśli masz zakupiony pakiet 100 MB z lejkiem pójdzie on na końcu - jeśli jest aktywny inny pakiet z innej "promocji".