Witajcie, czy ktoś z Was spotkał się już z tym?
Wczoraj zadzwonił do mnie konsultant z firmy ORANGE i zaoferował mi ofertę:
- przeniesienia numeru do Orange bez płacenia kary u obecnego operatora
- telefon za 1zł
- abonament za ok 120zł
- darmowe rozmowy, sms, mmsy do wszystkich sieci
Są dwie rzeczy które śmierdzą mi jakimś haczykiem:
1. Abonament bez limitu połączeń.
2. Brak płacenia kary za zerwanie umowy z dotychczasowym dostawcą.
Dodam, że 2 miesiące temu przedłużyłem na 2 lata umowę z Plusem, w zamian otrzymałem telefon za złotówkę, który mogę spieniężyć za 1600zł od ręki. Jeśli zerwę aktualną, świeżutką umowę przed upłynięciem 2 lat, to będę musiał zapłacić dużo większą karę. Powiedziałem o tym temu Panu, on odpowiedział, że nie ma problemu, bo umowa "nie będzie zerwana tylko przeniesiona, więc nie mogą Panu naliczyć kary. Jako potwierdzenie, że mówię prawdę dodam, że nasza rozmowa jest nagrywana i wiem co mówię, bo wielu klientów przed panem miało ten sam dylemat, a nikt nie zapłacił kary".
Co o tym sądzicie, magia czy znaleźli kruczek prawny w umowach z Plusem?
Wczoraj zadzwonił do mnie konsultant z firmy ORANGE i zaoferował mi ofertę:
- przeniesienia numeru do Orange bez płacenia kary u obecnego operatora
- telefon za 1zł
- abonament za ok 120zł
- darmowe rozmowy, sms, mmsy do wszystkich sieci
Są dwie rzeczy które śmierdzą mi jakimś haczykiem:
1. Abonament bez limitu połączeń.
2. Brak płacenia kary za zerwanie umowy z dotychczasowym dostawcą.
Dodam, że 2 miesiące temu przedłużyłem na 2 lata umowę z Plusem, w zamian otrzymałem telefon za złotówkę, który mogę spieniężyć za 1600zł od ręki. Jeśli zerwę aktualną, świeżutką umowę przed upłynięciem 2 lat, to będę musiał zapłacić dużo większą karę. Powiedziałem o tym temu Panu, on odpowiedział, że nie ma problemu, bo umowa "nie będzie zerwana tylko przeniesiona, więc nie mogą Panu naliczyć kary. Jako potwierdzenie, że mówię prawdę dodam, że nasza rozmowa jest nagrywana i wiem co mówię, bo wielu klientów przed panem miało ten sam dylemat, a nikt nie zapłacił kary".
Co o tym sądzicie, magia czy znaleźli kruczek prawny w umowach z Plusem?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 21:06 przez Zdzisiu, łącznie zmieniany 1 raz.