• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 190 z 208
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 208

#552749  autor: staruch
 08 maja 2012, 11:25
robertowy pisze:W Orange jestem od 10 lat obecnie miałem delfina za 40 zł , od 2 okresów przedłużeniowych nie brałem telefonów średnia rachunków na poziomie 80 zł i zlecenie stałe za rachunek, do salonu udałem się z mocnym postanowieniem rozwiązania umowy i na pierwszą propozycję i 2 kolejne odmówiłem dopiero późniejsza rozmowa z panią konsultant z centrali mnie przekonała, ogólnie bardzo miła Pan,i podobno rabaty z poziomu 4 nie wiem co to oznacza:) a oferta naprawdę ok?

A i 2 koszulki Euro wydębiłem :)
Nie mozesz isc i na wejsciu sie na wszystko zgadzac...nie daj sie ugłaskaća tez dostaniesz ofertę z 4 poziomu.Jest mozliwosc zaproponowania jej w kazdym salonie.Powiedz nawet ze Twoj kolega dostal rabat na abonament 30% i zrezygnujesz jak nie dostaniesz.Przeciez 10 LAT placisz tej firmie!cos sie nalezy za lojalnosc!

pozdro

#552756  autor: Egon
 08 maja 2012, 12:03
Zadziałał ten argument ja bym wolał zawsze 24 razy 64 zł niż zero :)

#552761  autor: dagusia19888
 08 maja 2012, 12:21
Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc upolowania RÓŻOWEJ noki N8 w salonach orange na internecie dostepna jest tylko graffitowa tak strasznie mesko wyglada:( juz nawet biała by była lepsza

:wav:

#552772  autor: darczy
 08 maja 2012, 13:55
Witam.

Czy wiadomo kiedy ponownie będzie dostępna Motorola RAZR przy przedłużaniu umowy przez *400?

Druga sprawa: Kiedy będzie dostępna oferta Bez Limitów za 79,90? Na stronie dalej jest do wyboru tylko zwierzyniec.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam!

#552801  autor: trusick
 08 maja 2012, 16:54
witam
obecnie posiadam ofertę Orange Mix 35 (od 3 lata)
chciałbym przejść na abonament Pantera 49 z iPhonem 3gs 8GB
plus na jednej fakturze jest stacjonarny(35), komórka (~45) i internet domowy(~50)
co mogę wywalczyć ?

#553424  autor: blazeq
 11 maja 2012, 14:47
Witam,

Mam prośbę, czy za pomocą wiadomości prywatnej mógłby się ze mną skontaktować ktoś bardziej zorientowany i zasugerować/pomóc mi ocenić, co mogę wywalczyć w Orange przy przedłużaniu umowy, a konkretnie co może wywalczyć moja mama, która posiada trzy numery w Orange. Na jednym z nich w ciągu najbliższych miesięcy kończy się trzyletnia umowa. Konkretnie posiada ona:

- jeden numer bodaj od 10 lat - obecnie MIX 35 zł
- jeden numer od kilku miesięcy - MIX 35 zł
- jeden numer od trzech lat - abonament 75 zł

Umowa kończy się na tym trzecim numerze. Kwota zobowiązania miałaby pozostać na podobnym poziomie (max to 79 zł), natomiast co by interesowało:
- darmowe rozmowy do orange
- maksymalna liczba minut do wszystkich sieci (od 600 min w górę)
- solidny pakiet internetowy ze spadkiem transferu po wykorzystaniu (min. 1 gb)
- umowa na 24 miesiące
- telefon najlepiej za 1 zł i w grę wchodzą: Nokia N8, Motorola Defy+ (ale jej w Orange chyba nie ma) lub ewentualnie jakaś inna korzystna cenowo propozycja solidnego smartfona. Przy czym noka N8 byłaby priorytetem.

Da się o coś takiego powalczyć? Oczekiwania nie wydają mi się wygórowane. Będę wdzięczny za odpowiedź.

#553563  autor: Kipisz
 12 maja 2012, 09:31
Witam, jeśli ktoś z orange biznesowych mógł się do mnie napisać na privie byłbym wdzięczny.
Chodzi oczywiście o wybranie najkorzystniejszej oferty przy przedłużaniu umowy(najlepiej jakby to był ktoś z dobrymi ofertami, z 4 poziomu czy coś takiego)

#554016  autor: trash58
 14 maja 2012, 12:53
Witam, opiszę Wam mój przypadek. 25 kwietnia złożyłem zamówienie na stronie Orange, wybrałem HTC One X z abonamentem Pantera 2 129.90. Klientem jestem od 8 lat, umowa kończy się 3.08.2012 r. do dnia dzisiejszego na stronie z moim zamówieniem "wisi" komunikat: Zamówienie zostało skompletowane i przekazane do weryfikacji, zamówienie nr 16108500145. do dnia dzisiejszego bez zmian. 8 maja zadzwonił do mnie konsultant i zaproponował w/w aparat 200 zł taniej - ok 420 zł w tym samym abonamencie. (cena ze strony www 640 zł). oczywiście zgodziłem się, ponieważ chcę mieć ten telefon a rachunki i tak płacę ok 130 zł (mam abonament pelikan 79,90). niestety coś temu konsultantowi się zawiesiło i nie mógł dokończyć zamówienia. miał zadzwonić w czwartek 10 maja i do dziś się nie odezwał.
szczerze mówiąc wkurzyłem się i to nieźle. dziś dzwoniłem pod *400, pani mi mówi, że to przez brak kart microSIM bo muszą mi wysłać. a ja mam microSIM bo wymieniłem w salonie jak kupiłem iPhone'a 4 na wolnym rynku, myślałem, że jest to widoczne w systemie. Ogólnie nie interesuje mnie już ta oferta, zastanawiam się nad zmianą operatora bo chyba już zbyt długo jestem w Orange...
może mi coś doradzicie drodzy forumowicze?
pozdrawiam
Krzysiek

#554251  autor: marco508
 15 maja 2012, 12:45
Witam.
Przedłużam umowę bo już wkrótce się kończy, konsultant zadzwonił raz chyba w styczniu gdy jeszcze na stronie orange.pl nie byłem uprawniony do przedłużenia. W sieci jestem już z 5 lat. Trafiła sie teraz okazja wybrania Motoroli RAZR za 99 zł w Pantarze 89,90 zł . Z owej sieci nie chciałbym rezygnować gdyż wszystkich znajomych mam w orange. Moje pytanie jest takie czy można ugrać rabat 30% na abo przez cały okres lub dostać pakiet sms do orange bo ten "wbudowany" jest trochę mały. Jeśli jakiś z konsultantów mógłby coś doradzić na pw byłbym wdzięczy.

#554295  autor: Oliver
 15 maja 2012, 15:54
mam pytanie: podpisalem umowe z orange w marcu (przeszedlem z karty na abon) .czy moge przejsc na ten abon za 79zl czyli do wszystkich za darmo,czy tez musze sie "meczyc" przez 20miesiecy w obecnym abonamencie?

#554299  autor: trash58
 15 maja 2012, 16:02
Oliver, z reguly nie bylo problemu w orange zeby zmienic abonament na wyzszy lub o tej samej wartosci. na nizszy nie mozna. nowy abonamet wchodzi w zycie od nastepnego okresu rozliczeniowego. na 100% bedziesz mial pewnosc jak podejdziesz do salonu albo zadzwonisz do nich
 #554436  autor: lelekd
 16 maja 2012, 09:34
Witam
Proszę o kontakt na priv w sprawie przedłużenia umowy. Interesuje mnie Pantera za 89,90 i telefon MOTOROLLA RAZR lub SE ARC S (oczywiście w super cenie -:))
 #554474  autor: cinek_wwl
 16 maja 2012, 12:22
Witam.
Dziś złożyłem rezygnacje z usług Orange. Jestem w sieci powyżej 6 lat, moje obecne rachunki 200 - 400 Pln. Moje oczekiwania to smartfon z "górnej półki" Motka RAZR, SE Xperia arc S, Xperia S lun Samsung Galaxy Note- a co się będę szczypał :)
Chce zostać przy numerze, a konsultant w salonie dał mi wniosek rezygnacji, czy powinienem go zmienić?
Oferta abo. do której możemy negocjować to Pantera II z rabatami.

Zapraszam na priw "kumatych"- pozdrawiam

#555016  autor: Oliver
 18 maja 2012, 21:44
bylem dzis w slonie Orange.Niestety nie mozna zmienic podpisanego abonamentu a ten za 79zl do wszystkich. Niestety musze poczekac 20 miesiecy :((

#555041  autor: herb
 18 maja 2012, 23:27
Witam wszystkich. Szukam kogoś kto pomoże mi w przedłużeniu umowy. W orange jestem ponad 6lat umowa kończy się 31maja interesuje mnie abonament pantera 89zł lub 129zł z rabatem 30% na cały okres trwania umowy telefon samsung s+,s2; htc sesation xl ewentualnie sonyerikson arc s najlepiej jak naj taniej. Proszę o kontakt. pozdrawiam
 #555044  autor: SLK87
 19 maja 2012, 00:10
obecnie jest bardzo fajna cena na kilka telefonów, najlepsza zdecydowanie na motkę RAZR. Co do pozyskania rabatów 30% w ofertach indywidualnych to zależy od sprzedawcy czy Wam coś takiego zaproponuje. Jeżeli macie jakieś ambitne pytania to odpowiem na privie lub gg. Pozdr

4 lata doświadczenia - nie każdy tyle wytrzymuje ;]

#555213  autor: kitas5
 19 maja 2012, 19:12
Od 4-5 lat mam Mix w Orange.

Oferta obecna kończy mi się wraz z ostatnim dniem lipca.
Posiadam:

mix 79,90 Pelikan II
-popołudnia i weekendy (Orange i stacjonarne) pakiet bezpłatny do utrzymania na 20mcy
-pakiet 1 Wybranego numeru (1200minut) bezpłatny
-pakiet 2 GB danych co miesiąc - bezpłatny
-pakiet dodatkowych minut rozmowy do wszystkich(bezpłatny)

Generalnie podstawa abonamentu zostawała więc opcja 225 minut + 40 ekstra i pakietu sms w liczbie 10000 Orange/2000 wszyscy w zupełności starczało.

Obecnie na siłę konsultanci próbują mnie przekonać do oferty No Limit. Wszystko ładnie pięknie pojawia się jednak ale...
Mi nie potrzeba no limit tylko niższej opłaty. W ofertach bez limitu nie płacę 79zł tylko 98zł (z pakietem internetowym). Zamiast zejść z kosztów zwiększam je, a to co mam jest aż ponadto :)

Czego oczekuję:
1. Oferty bez telefonu( długość umowy nie gra roli, przy dobrych warunkach takich jak powyżej i 20 mcy nie było problemem). Mam Samsunga Galaxy S2
2. Abonamentu(mixa) niższego niż 79 zł ( zdecydowanie mix, pakiet kwotowy daje mi możliwość wytracenia środków np na smsy charytatywne, lepsze to niż minuty które przepadają na korzyść operatora).
3. Wybrany Numer Orange (najlepiej wszyscy w Orange) bezpłatny
4.Pakiet danych 1,5 GB ( moge zejść do 1, ale niechętnie)
5. Najlepiej oparte na Pelikanie, bo pakiet smsów rozwiązuje sporo :)
6. Bonusy mają być na cały okres trwania umowy, nie chcę po 3,6,12 miesiacach za daną usługę dopłacać.

Dzwoniło do mnie w sumie 4-5 konsultantów i każdy po mojej propozycji mówił: mam drugi poziom negocjacji więc szkoda naszego wspólnego czasu.
Jedna Pani z Centrali ładnie obiecywała, że zanotowała sobie wszystkie moje potrzeby i maksymalnie po 2 dniach zadzwoni z propozycją przedłużenia ponieważ musi to poukładać, żeby nie było chaotycznie.

Oczywiście telefonu się już nie doczekałem....Mijają prawie 3 tygodnie, więc pewnie się od tej pani nie doczekam. Zresztą takie traktowanie jest niepoważne dla klienta.

Może ktoś coś podpowie?

#555280  autor: herb
 20 maja 2012, 08:50
obecnie jest bardzo fajna cena na kilka telefonów, najlepsza zdecydowanie na motkę RAZR. Co do pozyskania rabatów 30% w ofertach indywidualnych to zależy od sprzedawcy czy Wam coś takiego zaproponuje. Jeżeli macie jakieś ambitne pytania to odpowiem na privie lub gg. Pozdr

Motorola RAZR przyjrzałem się jej całkiem dobre parametry podobnie jak samsung galaxy s2 ,ale to motka i czy aby nie jest trudna w obsłudze? (z tym mi się zawsze kojarzyła motka) widze że posiadasz taki telefon jaka jest twoja opinia o RAZAR w porównaniu z np: htc sensation xl samsungiem s2 czy z sonyerykiem arc s. No i jak przekonać sprzedawce internetowego żeby dał rabat 30% a cena była jak w sklepie internetowym

#555372  autor: teoatino
 20 maja 2012, 17:42
Witam serdecznie.
Umowa kończy mi się w czerwcu. W orange od ponad 10 lat. Posiadam dwa numery abonamentowe z równoczesną datą zakończenia umowy (i tylko w takim układzie chciałbym przedłużyć umowę). Najbardziej odpowiadał by mi abonamenty: Pantera II 120 plus nielimitowane rozmowy w Orange (ew. rabat na tą usługę) lub Pantera II 225 (lecz z rabatem na abonament). Jestem otwarty na wszelkie inne sugestie :-) Do tego jakiś smartphone, może Motorola MOTOLUXE lub Galaxy S+ za ciekawą cenę...

Zapraszam i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 12:14 przez teoatino, łącznie zmieniany 1 raz.

#555548  autor: cinek_wwl
 21 maja 2012, 08:01
Cześć wszystkim.
Kilka postów wyżej pisałem krótko o mojej przygodzie z pomarańczowym operatorem.
Czy ktoś z was zna adres mailowy rzecznika Orange (prosiłbym na priw). mam zamiar napisać oficjalne pismo/skargę na dwóch konsultantów, którzy nie dotrzymali obietnicy- znam imiona i nazwiska. Nie zyskam zbyt wiele, ale może na przyszłość kolejni zastanowią się nad tym co obiecują i zmienią podejście do klienta. Jestem aktywnym użytkownikiem kilku portali(forum) o tematyce GSM - tam również założę temat i ostrzec innych użytkowników. Kopie listu zamierzam wysłać również do kilku czasopism branżowych... Moja przygoda z operatorem właśnie się kończy. Wypowiedzenie złożone, czas ucieka...
  • Strona 190 z 208
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 208
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190