rasiu pisze:Ale jak już mówiłem jest to promocja, która jest dobrą wolą operatora i nie jest w żadnym wypadku jego obowiązkiem utrzymywanie jej w nieskończoność.
Dalej w ogóle nie rozumiesz o czym ja pisze i w dalszym ciągu powtarzasz frazesy o dobrej woli operatora, piszesz oczywiste oczywistości.
Nie chodzi mi o dobrą wolę, chodzi o sposób informowania klienta (co się równa ze sposobem traktowania klienta) o tym. Myślę, że podwójne formatowanie tekstu już przeczytasz.
Po drugie: jeżeli rzeczywiście problem z tymi doładowaniami wiązał się z "remontem" lub zmianą partnera, który realizował te doładowania jak podobno było, to tym bardziej nie musieli o tym cię wcześniej informować..
To już jest osobna kwestia czy to się wiązało ze zmianą czegoś tam kogoś tam gdzieś tam (w co pewnie z całego serca wierzysz) czy po prostu niewygodne dla nich były skarbonki na koncie promocyjnym pre-paidów (bo wszelki inne sposoby przedłużania ich sukcesywnie wycofuje się). Każdy kto wykazuje się choć odrobiną samodzielnego myślenia i wiedzy będzie wiedział że to jest zwykła kupa bzdur i powód wyłączenia jest inny (w 2 miesiące to mi dom wybudowali więc nie wiem o czym tu w ogóle mowa, takie rzeczy planuje się z potężnym wyprzedzeniem i najmniej inwazyjnie, ale jeżeli od systemów bankowych informatycznych itp mają ludzi tak kompetentnych jak w dziale radiowym to szczęścia życzę, poza tym jeszcze nie wiadomo kiedy te doładowania przywrócą...).
Twoja postawa, że "remont to ja mogę sobie w mieszkaniu ztobić" to właśnie postawa klienta, któremu nikt nie dogodzi.
I znowu się mylisz, bo właściwie to mi zrobili przysługę, bo zacząłem kupować tańsze doładowania na Allegro a z racji dużej ilości pakietów dodatkowych bardziej mi się to opłaca niż promocyjne złotówki i nie muszę używać tego beznadziejnego Fejsbóka.
rasiu pisze:Po trzecie: kwestia poinformowania o powrocie promocji. Blog Gruszki pełni po części fukcje marketingowe, co oznacza, że zajawki newsów, podbijanie napięcia to normalne zagrania. Dzięki temu o powrocie promocji będzie głośniej, bo na takim Telepolis będzie się o tym dłużej mówiło.
No na Telepolis jakoś nie widze "hip hip hura" tylko raczej go wyśmiano za to "powiadomienie o jutrzejszym powiadomieniu".
Wielokrotnie to wspomniałem - jest to mniej lub bardziej wyrafinowana manipulacja przez którą klient traci, ale robi się to tak, że on wcale nie myśli że traci, tylko że on jeszcze zyskuje i Play mu robi przysługę! (tak jak wycofanie pakietu SMS za 6zł i wprowadzenie pakietu za 10zł). A o tym to sobie każdy już może opinie wyrobić i jak widać nawet po forum większość osób takie manipulacje łyka z łatwością (a co dopiero typowy klient).