• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 18 z 31
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31

#551615  autor: aquick
 02 maja 2012, 22:53
No to teraz FreeM musi się nagimnastykować, żeby mieć czym zatrzymać obecną klientelę :D No i zwerbować też nowych :wink:

Obrazek

#551618  autor: Edmund
 02 maja 2012, 23:08
Nie zdziwię się jak ludzie uciekną od nich do innych sieci. Przecież główną ideą FreeM był darmowy internet za reklamy.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#551623  autor: drcox
 02 maja 2012, 23:38
aquick pisze:No to teraz FreeM musi się nagimnastykować, żeby mieć czym zatrzymać obecną klientelę
Szczerze mówiąc, to ja nie wiem kim jest ta ich klientela. Ekstremalnymi masochistami czy może tak jak ja mają kartę do monitorowania sieci Plusa? Bo ja nie wiem jakim trzeba być masochistą dusigroszem żeby oglądać więcej reklam niż internetu.

#551631  autor: markoz7874
 03 maja 2012, 00:42
od dawna wiedzialem, ze dlugo tak nie pociagna. Nie bylo szans zarobienia na reklamach wystarczajaco duzo, aby sie utrzymac.
Ktos kto by sie godzil na tak uciazliwe reklamy raczej nie ma zasobnego portfela, wiec nie nadaje sie na potencjalnego klienta/odbiorce rekalm

#551637  autor: martini
 03 maja 2012, 08:10
zauważyliście link na stronie FrreM kierujący do promocji 500 MB za 12 zł:
http://www.nethome.com.pl/

Czyżby kolejny pseudotwór typu FreeM, Manta? :)

#551859  autor: Wolf
 04 maja 2012, 15:01
Nie zdziwi mnie już nic. Cóż, karta do szuflady i tyle, wielkiej straty nie będzie. ;)

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#551866  autor: user_delete34
 04 maja 2012, 16:06
drcox pisze:Bo ja nie wiem jakim trzeba być masochistą dusigroszem żeby oglądać więcej reklam niż internetu.
Jednak jako łącze awaryjne na chwilę to jest dobre. Dziś z rana nie miałem połączenia przez około godzinę. Nie tracę transferu na jakieś filmy czy coś, więc nawet te 10 MB mi wystarczyło, aby nie być odciętym w czasie przerwy w dostawie radiówką. Nic nie zapłaciłem, a uruchamiając kartę POnk straciłbym tylko, bo wykorzystałbym kilka MB, a ważność karty skróciłaby się do kilku dni (dotąd nieaktywowana).
A jak z tą Mantą, czy czymś tam? Gdzie będzie darmowy internet oprócz niej, tylko w aero²?

#551870  autor: Edmund
 04 maja 2012, 16:31
A jak z tą Mantą, czy czymś tam? Gdzie będzie darmowy internet oprócz niej, tylko w aero²?
Masz jeszcze darmowego neta w Lubię to! - wystarczy co 30 dni zmieniać profil z Lt na Fresh i z powrotem by mieć net bez doładowań.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#551874  autor: user_delete34
 04 maja 2012, 17:23
O, fajnie. A mógłbyś podać jakieś szczegóły (tu lub na PW; szybkość, limit danych, jak zmieniać itp), czy pytać Karlosa (nieoficjalny BOK PLAY :P)?

#551876  autor: drcox
 04 maja 2012, 17:29
Pytaj Karlosa :-D

Po prostu znajdź kod na zmianę taryfy na Lubię to! i na zmianę taryfy na Play Fresh (albo można to zrobić chyba przez *111#). Limit to 32kbps więc Opera Turbo wskazana...

#551884  autor: user_delete34
 04 maja 2012, 17:45
drcox pisze:Limit to 32kbps
Aha, to cieniutko (choć zawsze to lepiej niż nic). Myślałem, że może uda się coś w rodzaju tego FreeM - kilka MB z normalną szybkością, bo zasięg 3G PLAY mam dobry i chciałem to wykorzystać. No nic, szkoda. Pozostaje mi czekać na tą Mantę (mam też jakiś zasięg aero²). Dzięki za poinformowanie.

#551886  autor: drcox
 04 maja 2012, 17:52
Ja bym na twoim miejscu nabył OFnK na Allegro - 30zł to niedużo, 6GB limitu a ważność 12 miesięcy.

#551904  autor: KC-KARLOS
 04 maja 2012, 18:57
drcox pisze:Pytaj Karlosa
Tszzyyyyt ;) Zgłaszam się!
Edmund pisze:Masz jeszcze darmowego neta w Lubię to! - wystarczy co 30 dni zmieniać profil z Lt na Fresh i z powrotem by mieć net bez doładowań.
drcox pisze:. Limit to 32kbps
Ale bez reklam i limitu danych. Limitowana jest tylko prędkość. W każdej chwili można doładować konto lub wykupić pakiet netowy. Zasięg trzech sieci.
Możesz też wydać jednorazowo 27 zł i korzystać z neta w Aero2 (jeśli nie masz tej karty jeszcze). Sam na tym rozwiązaniem się waham, bo odstrasza czas oczekiwania na kartę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#551905  autor: Edmund
 04 maja 2012, 19:00
Markadiusz pisze:Pozostaje mi czekać na tą Mantę
Nie byłbym taki "hepi" z tą Mantą. Przez przypadek natknąłem się na regulamin tej promocji Manty i FreeM:
http://freem.pl/files/Regulamin_dla_klientow_Manty.pdf
Wyczytać z niego można ciekawą rzecz, otóż internet 30MB/dzień jest darmowy wyłącznie przez pierwsze 3 miesiące, a później jak ktoś chce używać karty to podpisuje umowę na 500MB miesięcznie za 9,90zł.

Plus na Kartę

#551913  autor: user_delete34
 04 maja 2012, 19:55
drcox pisze:Ja bym na twoim miejscu nabył OFnK na Allegro
Też się nad tym zastanawiałem, dopóki nie sprawdziłem, jaki u mnie jest zasięg 3G Orange. ;) Internet mobilny chcę mieć tylko jako coś awaryjnego lub jako dużo szybsze łącze na chwilę, bo rzadko potrzebuję czegoś szybko ściągnąć/oglądam film lepszej jakości itp (póki co mam umowę jeszcze przez rok na radiówkę, co miesiąc mogę zmieniać szybkość, choć i tak zawsze kupuję najtańszą opcję - 300 kbps).
Karlos20 pisze: Tszzyyyyt ;) Zgłaszam się!
Dzięki, choć akurat już nie trzeba. Tylko dlaczego pracujesz dla PLAY bez wypłaty? :P
Edmund, dzięki za wiadomość. :) Manta też odpadnie.
Darmowe pozostaną zatem tylko dwie powolne oferty, że to tak określę. Żeby się tak orangutanowi chciało rozwijać sieć 3G, ale nie. :(

#551944  autor: markoz7874
 04 maja 2012, 22:02
Karlos20 pisze:..
Możesz też wydać jednorazowo 27 zł i korzystać z neta w Aero2 (jeśli nie masz tej karty jeszcze). Sam na tym rozwiązaniem się waham, bo odstrasza czas oczekiwania na kartę.
Czekasz raz, pozniej uzywasz juz za darmo i bez czekania ;)

#551950  autor: adijos93
 04 maja 2012, 22:16
21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz.
Niestety jednak do tego dnia net jest za friko.

#551962  autor: user_delete34
 04 maja 2012, 22:47
adijos93 pisze:21.12.2014r.
2 lata po końcu świata? Lepsi niż WOŚP.
Co z tego, że tylko do wtedy, ZA DARMO*! I dłużej niż FreeM! To BDI (do końca działania) będzie u mnie za pewien czas łączem głównym, muszę tylko kupić antenę. Zawsze w razie czego mogę kupić pakiet na PLAYu, ale i to 512 kbps symetryczne będzie dużo szybsze od mojego obecnego łącza a może i stabilniejsze. Antena za 80 zł z przesyłką + (*)27zł wyjdzie mnie dużo taniej niż 39 zł za miesiąc przez ponad półtora roku, więc przynajmniej będą jakieś oszczędności, gdy nie muszę mieć super łącza.

#551964  autor: KC-KARLOS
 04 maja 2012, 22:52
Szkoda, że trzeba tyle korowodów... Mogliby to zaoferować w wybranych punktach CP... Jedno jest pewne: jedyna lepsza alternatywa dla wycofywanej oferty FreeM oraz abonamentu za marne 500 MB neta. Bo net jest za darmo.
Można też pokombinować z kartami Play'a (niegłupi pomysł) - kto chce TERAZ neta na kilka godzin np. na przeglądanie stron, czy czytanie niusów, propozycja też przydatna.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#552013  autor: markoz7874
 05 maja 2012, 11:14
adijos93 pisze:21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz.
Niestety jednak do tego dnia net jest za friko.
Niestety to jeszcze "tylko" jakies 30 miesiecy. Przyjmujac koszt karty sim na poziomie wspomnianych wczesniej 27zl, wychodzi jakies 90gr/miesiac za internet limitowany tylko predkoscia i przerywanym co godzine transferem.
Pomijam, ze koszt 27zl jest troche zawyzony, bo 20zl to kaucja, wiec teoretycznie podlega zwrotowi.
Warto wiec "zaryzykowac" 7zl ? ;)
  • Strona 18 z 31
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31
  • 1
  • 16
  • 17