• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#54620  autor: tomaszek
 18 lut 2006, 14:35
do oprycha
Jestem w idei/orange od 4 lat . Nigdy nie miałem problemów z BOk i itp Ale to się zmieniło od września i od casu ORANGE. Człowieku co ty opowiadasz o klasie i jakosci orange. Dla mnie to jest dno. Nigdy nie miałem tylu pomyłek ze strony operatora jak jest orange.
Dario ma racje to orange jest łase na pieniądze. Jestem też w proficie od początku ale teraz są gorsze warunki niż za ideii.
Powiem tak : ofertę orange zweryfikuje rynek. Nie wiem jak inni operatorzy ale to orange zmieniał ceny telefonów chyba co 2 tygodnie ( paranoja) . Oczywiście można mnożyć plusy i minusy orange. Nie zmienia to faktu że wejście mieli tragiczne. Oczywiście zawsze moga to zmienić jakością i konkurencyjną ceną. Ale na razie nie widzę ani jednego ani drigiego.
Ruch w salonach ?? Dokładnie salon orange mam pod oknem a od niedawana też salon ery. w sumię to lubię chodzić do salonu orange przynajmniej jes pusto cicho i ciepło tylko jest jeden minus ludzie tam pracujacy na niczym się nie znają.( gdym ja miał taką wiedzę mój szef wywaliłby mnie już dawno- chociaż są bardzo mili i sympatyczni) a wybacz do BOKu już nie bedę dzwonił kosztuje to 1 zł. wiem wiem dla ciebie to żadnen problem. To podzwoń sobie tak z 5-6 razy w miesiącu. dobrze że jest orange online Ale ja ciebie rozumiem - mam się cieszyć bo mam klasową sieć ORANGE i bedę płacił wiećej i bede mial niską jakość. dziękuje bardzo, powoli trzeba bedzie iść za znajomymi bo nikt mi nie zostanie w orange.

#54638  autor: oprych
 18 lut 2006, 16:30
Tomaszek-ciesz sie ze tym razem Twoja wypowiedź wiecej wniosła po za wciskaniem mi jakiegoś siemensa :wink: masz torchę racji, ale tak jak pisałem, nie twierdzę zę orange nie ma minusów! A co do obsługi to wiesz, niekompetentni ludzi mogą być w każdym mieście i wkażdym salonie prawda?Salonie KAŻDEJ firmy, nie chcę Cię obrażać,a le jak piszesz że szkoda Ci złotówki za bok to sory, ale to juz dla mnie trochę przesada. Era ma za 2,44zł. w pre paid, to chyba tam już nikt nie dzwoni co? :smt005 Mój post nie miałbyć wyróżnieniem orange ponad wszsytko a pokazaniem innym, że nie należy narzekać tylko na orange bo zadna sieć nie ejst szklana..A co powiesz o zasadach w Erze na abo, gdzie żeby zmienić taryfę na lepszą trzeba przedłużać umowę o 6 miesięcy? To ejst chyba tez jakaś przesada prawda? Po za tym panie lub też panowie z salonów orange wszystkichg spraw na Twoim koncie nie załtwią, oni są bardziej od doradztwa, natomiast niektóre problemy mozna załatwić tylkow telefonicznym BOKu, dziś rano tez do niego dzwoniłem o promocje 30% o czym pisałem wcześniej i też nieźle zjechałem i powiedziałem co sądzę o tym, że na 5!!!! nuemrze z rzędu nie dostaje 30% mimo poprowanego uruchomienia usługi.Tak tak i heyah nie uważam za jakieś złe sieci, jednakże są one dla mnie poprostu nie opłacalne, jednak nie twierdzę że złe o czym już pisałem. natomiast za wszełką cenę będę protestował, jeśli ktoś będzie mówił że plus(simplu) działa poprawnie i jest wogóle w nim super!, a BOK jest rewelacyjny....
A tak na marginesie Tomaszek-jeśli oczywiście mogę z czystej ciekawości zapytać, ile wydajesz miesięcznie na telefon że te 1zł. to taki wielki problem, bo chyba nie masz tela dla ozdoby prawda

#54734  autor: Jedi
 18 lut 2006, 20:58
Ja tam też jak wielu uważam, że Orange to była wielka klapa. Po 1 miało być obniżenie cen połączeń, sami emitowali te reklamy o świetlistych czasach, a okazało się, że cena usług de facto wzrosła - doładowania w punktach profit podrożały, ceny połączeń stały się mniej atrakcyjne. W jednej Idei to przynajmniej były jakieś pakiety dostępne dla wszystkich, a tutaj nic takiego nie ma (jak ktos bierze abo za 25zł to właściwie ma zerowe pole manewru). A zapowiadana była wojna cenowa. To już era miała sto razy lepszą ofertę urodzinową i świąteczną i tu sie powinni wszyscy zgodzić. A w abo za 30zł dawali Ngage za 1zł!
Ponadto zostały zabrane pakiety sms w popie w dobrej ilości (po 100). Operator musi zarabiać, i to robi. Operatorzy zarabiają krocie, a pakiety im w tym tylko pomagają bo zwiekszają generowany ruch. Koszty utrzymania w Polsce są nizsze niż na zachodzie więc ceny powinny być znacząco niższe. Orange ma zarabiać, ale nie w sposób rabunkowy! Ktoś kto broni takiego postępowania to nie ma pojęcia o prawdziwych mechanizmach gospodarki wolnorynkowej, uczciwej konkurencji i kosztach jakie ponosi operator.
Sam jestem w Orange, ale nie stosuje się do motta, że każda sroczka swój ogonek chwali.

#54751  autor: tomaszek
 18 lut 2006, 21:36
Moje rachunki nie są wysokie ok 50- 70 zł miesiecznie. Ale niestety kontakt z BOK za 1 zł jest ok ale ostatnio często zdrza się żeby załatwic sprawe to musiałem dzwonić po kilka razy . Nie ważne czy koszt byłby jednego połaczenia 1 zł czy 10 gr czy za darmo. Jeżeli problem zgłaszam do salonu orange a pózniej do BOk to wybacz nie mam zamiaru po 5 razy dzwonić i prosić o pewne sprawy One powinny być zalatwione przy pierszej rozmowie. Także proszę nie rób ze mnie skąpca.
Ale na pewno dla mnie robi róznice 80 gr za minutę a 59 gr Bo wkurza mnie to że muszę po kilka razy dzownić do BOK i jeszcze za to płacić, Chodzi tu oczywiście też o pieniądze ale też o zasadę. Biorą pieniądze za połąćzenie żeby ludzie nie dzwonili z pierdołami co 5 minut - rozumiem to, ale też nie mają jakąś jakośc tych usług.
Bo wydaje mi się że chyba pracujesz w ORANGE lub masz kupe kasy i nie zależy ci na tańszym operatorze.
Nadal nie rozumiem dlaczego nie chcesz mojego siemensa za wyższą cene.
Przecież dla ciebie nie ma różnicy taniej czy drożej ważne żeby było z "klasą"
A siemens ma też "klasę" i też nie rozumiem ludzi którzy na nie narzekają i dlaczego siemens pozbył się działu telefonow komórkowych a kupił je benq. Może się kiepsko sprzedawały.
może to nasz sport narodowy "narzekanie" :smt006

#54752  autor: Klusek
 18 lut 2006, 21:39
No i wszystko rozbija się o oczekiwania jakie ogromna większość miała wraz z wejściem marki Orange do Polski. Przecież nigdy nikt ze strony Centertela czy TP nie powiedział, że po wejściu Orange ceny spadną na łeb na szyje i że rozpocznie się wojna cenowa. To wszystko były tylko SPEKULACJE, DOMYSŁY i MARZENIA. Teraz są pretensje, że miało być tak pięknie a jest tak jak było, pretensje co najwyżej można mieć do samego siebie, że się w to uwierzyło.

Nie mówie, że Orange to jakiś cud i rewelacja, bo oczywistą sprawą jest, że tak nie jest, ale mi i zapewne wielu ich oferta odpowiada. Po przejściu na Twój Plan i DWiW u mnie w domu są małe wojny o telefon i o to kto teraz będzie dzwonił :-D Ciekawe jak długo sam aparat to wytrzyma :)

Przesadą może jest wychwalanie Orange pod niebiosa i mówienie jaka to ona jest cudowna, ale i taką samą przesadą jest krytykowanie Orange za wszystko, nie ważne czy dobre czy złe. Ciekawi mnie ilu z tych krytykujących tak naprawdę zapoznało się z ofertą Orange a ilu w tych swoich krytykach "idzie za stadem".

A co do nieaktywnych kart leżących sobie na półeczkach i wliczających się w statystyki. W każdej sieci jest to zjawisko i jak już mamy odliczać i twierdzić, że 10 mln klientów Orange to "wirtualna" liczba to odliczmy to w każdej sieci a może okazało by się, że Era też nie może poszczycić się 10 mln klientów :) Dla przykładu, mam Tak Tak, który sobie leży i się kurzy a który powinien być wyłączony już przeszło cztery miesiące temu a do tej pory można się na niego spokojnie dodzwonić i tylko lektor przypomina mi, że powinienem uzupełnić konto bo inaczej karta zostanie zablokowana za... 4 miesiące temu :-D Uprzedzając pytania i sugestie wcale nie czekam aż dopadnie mnie Happy Taniej :P

Pozdrawiam wszystkich klientów Orange i innowierców z Ery i Plusa :wink:

Obrazek
Obrazek

#54793  autor: oprych
 19 lut 2006, 00:33
Dokłądnie, nie wiem skad te Wasze oczekiwania na temat super promocji w orange, przecież reklama jak wiecie jest dźwignią handlu, mówią że przyszłość to orange i mają do tego prawa. A jak taki miły pan na reklamie mówi ,,takie rzeczy tylkow erze" i hasła typu era możesz więcej, to jakoś nikt nie oczekuje od nich cudów. Faktycznie wymaganie przedłużenia umowy za lepsze warunki abo są tylkow erze wiec po czesci ten pan ma rację. :twisted:
Ja też nie zachwalam orange i także pisałem o krytycznym podejściu do niej i swoich kłopotach. Ja też nie weirzę ze era ma tylu abonentów mam 7 numerów heyah i 5 tak taka na kazdym (choć konta są już puste) rozmowy wych są możliwe około rok + 3 mies na przychodzące. I pewnie nie tylko ja tak mam. Nie sugeruje zę każdy ma karty w ilości okkoło 10 ale wielu ma np. dwie. Tak jak pisałem mam powody do zachwalania promocji orange go odnośnie obniżki rozmów do 30gr. i opisałem dlaczego, nikt mi takich samych warunków nie da jak oni i to bez pakietów. Jednakże nie mówię że każdy musi tą promocję zachwalać, nie można wszystkiego błotem obrzucać, bo tak samo Tanie nuemrki też można nazwać za nie wypał bo początkowo minuty idą z erajednostek a jednak nie obrzuciliście tak ery błotem.
----
Tomaszek-polemizując odnosnie Twojego siemensa. Nie mam nic do firmy siemens, tylko chyba mam do niej pecha. Siemensa a65 juz miałęm podobał mi się ale bateria jest za słaba i za krótko mi starcza, dlatego go nie chcę, a skoro piszesz ze lubię kupować z klasą rozumiem, ze Twój siemens ją ma? :smt005 :wink: , bo nie wiem co tutaj nazywasz ,,klasą"
A więc jak? Znajdzie ktoś dla mnei lepsze warunki niż te oferowane w orange go?

#55118  autor: wujekm
 20 lut 2006, 14:59
Krytykowanie tego POPa, tej oferty to jakieś zboczenie. Zero konkretnych argumentów a krytyka jest. Zresztą jestem pewny, że oferta będzie jeszcze lepsza, wszystko w swoim czasie :lol:

#55146  autor: Irek
 20 lut 2006, 16:19
wujekm pisze:Krytykowanie tego POPa, tej oferty to jakieś zboczenie. Zero konkretnych argumentów a krytyka jest. Zresztą jestem pewny, że oferta będzie jeszcze lepsza, wszystko w swoim czasie :lol:
Kazda oferta po pewnym czasie staje się albo bardziej atrakcyjna, albo mniej atrakcyjna. Dla jednego POP jest super, a dla drugiego nie. Każdy z nas ma inną opinie na ten temat i ma prawo ją wyrażać.

"And one more thing..."

#55169  autor: ywis
 20 lut 2006, 17:40
Moje stwierdzenie i wnioski jakie wyciągam z zawartego tematu i niektórych postów jakie w nim się znajdują kilku osób prowadzą mnie do jednego stwierdzenia, a mianowicie... nie było promocji, było źle! Jest promocja, też jest źle!!! ...ludzie...

#55173  autor: iSiO
 20 lut 2006, 17:56
A ja mam takie pytanie odnosnie tej promocji, czy możliwe jest coś takiego:

Kupuje pakiet 600 SMS 1 marca, 30 marca mam jeszcze 200 smsów i czy wykupujac pakiet po raz kolejny bede miał 600 smsów czy 600+200? I czy z tanszymi rozmowami jest tak samo?

#55178  autor: Klusek
 20 lut 2006, 18:09
Pakiety się sumują, czyli wykupując kolejny pakiet przed końcem ważności poprzedniego będziesz miał na koncie 600 + np te 200 smsów czyli razem 800. Tak samo jest z rozmowami. Ważność takiego pakietu jest taka jak ostatnio zamówionego lub korzystniejsza dla użytkownika (w przypadku pakietów rozmów). Na raz możesz zamówić dowolna liczbę pakietów.

Obrazek
Obrazek

#55180  autor: kameT
 20 lut 2006, 18:15
Ja też wyrażę tu swoiom opinie.
Sprawa ma się tak. Orange zawsze zapowiadał, że nie przyczyni się do wywołania kolejnej wojny cenowej, która miała miejsce po wejściu HEYAH, więc chyba nie ma co się spodziewać znacznych obniżek! ORANGE GO to prosta oferta na kartę, więc pakietów nie wprowadzą.
Orange zawsze stawiał i będzie stawiał na usługi, komfort klienta (salony) i reklamy (ich to chyba jest najwięcej)
Trzeba również przyznać, że oferta ERY jest znacznie atrakcyjniejsze, choćby to, że ważność konta się sumuje, pakiety nie przepadają, są oferty lojalnościowe (HappY TanieJ)
Orange powienien nabrać lepszej taktyki na polskim rynku po 1 roku, może wtedy zacznie przebijać oferty konkurencji, a nie jak do tej pory dorównywać ;) Śmieszy mnie również narzekanie na erajednostki w ERZE, bo 7gr to dużo jak d sieci, no ale tutaj są wymieniane na min. a to jest chyba największy +, w PLUSIE czy w POPIE, jesli chcesz mieć taniej to i to musisz wykupywać osobno pakiety, na dodatek po 30 dniach możesz się z niewykorzystanymi porzegnać... Więc Niech Każdy wybiera tę sieć, którą uważa za najlepszą dla niego!!! ;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"
 #55471  autor: czorny90
 22 lut 2006, 13:55
Moja wypowiedz jest taka: Jak ktos jest az tak mało inteligentny ze nie potrafi kupic pakietu to nie miejcie pretensji do Orange, zawsze mozecie wysyłac po 20gr. i tez bedzie fajnie!co?

...

#56115  autor: mucuss
 24 lut 2006, 19:20
a ja tam jestem zadowolony z oferty Orange (POP). Wysylam duzo SMSów do sieci bo mam akurat tu dużo znajomych!!! I w sumie tylko o to chodzi... kto w jakiej sieci ma znajomych!!! WTEDY JEST TANIEJ!!! Wiec gadanie co jest lepsze Orange , Plus czy Era jak dla mnie mija się z celem!!!

mucuss