• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 31
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31

#541515  autor: aquick
 18 mar 2012, 20:43
Sprawdzając przed chwilą czy karta sim FreeM, która swoje "5 minut" ma za sobą i czeka na "lepsze czasy" loguje się jeszcze do sieci odkryłem, że owszem loguje się do sieci i co najlepsze posiada ważność konta 31.01.2013r.. Z tego co wiem w tej sieci konto jest przedłużane, jeżeli ktoś korzysta z internetu a moja karta kilka miesięcy leżała nieużywana, i z tego co pamiętam powinna zostać dezaktywowana na przełomie 2011/2012. Czyżby jakieś zawirowania? Pytam z czystej ciekawości :wink:

Obrazek

#541523  autor: Edmund
 18 mar 2012, 21:31
U mnie jest tak samo - karta ma ważność do 31 stycznia 2013. Mam wrażenie że oni automatycznie przedłużają ważność tych kart, niezależnie czy ktoś korzysta z neta czy nie. Lepiej później wypadają im statystyki liczby użytkowników, a także nie marnują kasy na produkowanie kolejnych SIM dla ludzi którzy chcą znowu skorzystać z ich usług w "lepszych czasach".

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#541524  autor: Wolf
 18 mar 2012, 21:40
U mnie dokładnie to samo na nieużywanej (od maja ub. roku) karcie - 31.01.2013, więc tak samo, jak na karcie aktywnej. ;)

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#541525  autor: aquick
 18 mar 2012, 21:52
Edmund pisze:a także nie marnują kasy na produkowanie kolejnych SIM dla ludzi którzy chcą znowu skorzystać z ich usług w "lepszych czasach".
Uważasz, że zamówiłem sim dla "widzimisię" z nudów? Otóż władowałem w nią niemałą kasę w doładowania, a to, że jej aktualnie nie używam nie oznacza, że przyniosłem FreeM tylko straty. Mam nadzieję, że rozwiałem pewne domysły. Pozdrawiam

PS. A za wypowiedź odnośnie ważności konta Edmund i Wolf wielkie dzięki :wink:

Obrazek

#541533  autor: Edmund
 18 mar 2012, 22:44
aquick pisze:
Edmund pisze:a także nie marnują kasy na produkowanie kolejnych SIM dla ludzi którzy chcą znowu skorzystać z ich usług w "lepszych czasach".
Uważasz, że zamówiłem sim dla "widzimisię" z nudów? Otóż władowałem w nią niemałą kasę w doładowania, a to, że jej aktualnie nie używam nie oznacza, że przyniosłem FreeM tylko straty. Mam nadzieję, że rozwiałem pewne domysły. Pozdrawiam
aquick, wybacz jeżeli tak odebrałeś moją wypowiedź. Nie zamierzałem Ciebie w żaden sposób urazić poprzez insynuację czegoś. Mówiąc o marnowaniu kasy na produkowanie SIM miałem na myśli zaoszczędzenie przez FreeM pieniędzy przy produkowaniu SIM dla użytkowników którzy nie korzystają z ich usług przez jakiś czas, ale zamierzają powrócić do nich z powrotem. Również pozdrawiam.
Koniec offtopu z mojej strony ;)

#541551  autor: kamil4862
 19 mar 2012, 05:59
I ja w sumie jakiś czas temu sprawdziłem ważność konta (a to dlatego, że na koncie mam 50zł jeszcze z promocji, w której oddawali za doładowanie) i oczywiście karta ważna do stycznia 2013, a karta również nieużywana ;)

Obrazek

#541561  autor: ChuckyCiechanow
 19 mar 2012, 09:00
kamil4862 pisze: (a to dlatego, że na koncie mam 50zł jeszcze z promocji, w której oddawali za doładowanie)
Mówisz o promocji w której dawali kartę prepaid WBK (MasterCard)? Na która zwracali wartość zasilenia?

#541618  autor: kamil4862
 19 mar 2012, 14:25
ChuckyCiechanow pisze:
kamil4862 pisze: (a to dlatego, że na koncie mam 50zł jeszcze z promocji, w której oddawali za doładowanie)
Mówisz o promocji w której dawali kartę prepaid WBK (MasterCard)? Na która zwracali wartość zasilenia?
Dokładnie tak ;)

Obrazek

#541629  autor: ChuckyCiechanow
 19 mar 2012, 15:45
kamil4862 pisze:Dokładnie tak ;)
Masz jeszcze ważną tą kartę MasterCard?

#541632  autor: osachorzow
 19 mar 2012, 15:57
ChuckyCiechanow pisze:
a to były jakieś karty ważne dłużej niż do 09/2011? ;) Z tego co pamiętam to wysyłali na ~1 miesiąc przed końcem ważności i były problemy z aktywowaniem tych kart w ostatnim miesiącu ważności... jakaś nieudana ta promocja była...

#541634  autor: ChuckyCiechanow
 19 mar 2012, 16:07
osachorzow pisze:a to były jakieś karty ważne dłużej niż do 09/2011? ;) Z tego co pamiętam to wysyłali na ~1 miesiąc przed końcem ważności i były problemy z aktywowaniem tych kart w ostatnim miesiącu ważności... jakaś nieudana ta promocja była...
Też miałem problem , chyba dopiero po 3 telefonach zwrócili wartoś doladowania.
Racja promocja musiała nie wypalić bo niby z początku pisali jeśli oferta będzie dobrze odebrana pojawia się karty z dłuższą ważnością , niestety nie pojawiły się, może się mylę? :-(

#541674  autor: kamil4862
 19 mar 2012, 20:17
osachorzow pisze:
ChuckyCiechanow pisze:
a to były jakieś karty ważne dłużej niż do 09/2011? ;) Z tego co pamiętam to wysyłali na ~1 miesiąc przed końcem ważności i były problemy z aktywowaniem tych kart w ostatnim miesiącu ważności... jakaś nieudana ta promocja była...
Niestety nie mam ważnej karty, bo moja również była ważna do 09/2011. Otrzymałem ją ok 3 dni przed końcem ważności i nie dało się jej aktywować. Pieniądze przelali mi na moje konto bankowe ;)

Obrazek

#544515  autor: mini21
 31 mar 2012, 20:30
Witam.
Przepraszam, jeśli pytanie zadaje w złym dziale, ale chciałem się zapytać, ile kosztuje minuta połączenia z sieci plus do sieci freeM?

Rozważam zmianę operatora i odejście z Plus'a, jednak ważne jest dla mnie, aby inni posiadacze numerów w Plusie mogli do mnie zadzwonić nie płacąc drakońskich cen za minutę połączenia.

Z góry dziękuje.

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#544516  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 20:31
mini21,
minuta do FreeM z Plusa jest taka sama, jak do największych 3 sieci, zgodna z aktualnymi cennikami, danej taryfy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544517  autor: mini21
 31 mar 2012, 20:37
Dziękuje za błyskawiczną odp.
Obawiałem się, że cena będzie taka jak do Playa czy (co gorsza) Cyfrowego Polsatu.

Chyba będzie trzeba zamówić startera na próbę i zobaczyć jak się sprawuje.

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#544532  autor: kamil4862
 31 mar 2012, 21:32
Freem działa na zasięgu Plusa także minuta kosztuje tyle co do Plusa, Orange czy T-mobile ;)

Obrazek

#551183  autor: ukefake
 30 kwie 2012, 16:39
chciałbym podzielić się swoimi uwagami nt promocji doładowań które pojawiają się u tego operatora co jakiś czas. ostatnia miała miejse między 19 a 22 kwietnia br. bonus 50% miał zostać dodany najpóźniej do 25 kwietnia. doładowałem konto w terminie i tak: nie dostałem automatycznie bonusu ani w terminie ani później oraz okres ważności karty uległ skróceniu zgodnie z ważnością doładowania (a miałem do marca 2013, tak dobrze piszę - 2013). bonus został przyznany po mailowej interwencji, w sprawie ważności konta został dodany jeden miesiąc. jeśli okres ważności mi się nie naprawi, tzn nie zacznie się wydłużać na kolejne miesiące to poszukam innego opa. btw, mogę służyć kodami polecającymi.

#551611  autor: osachorzow
 02 maja 2012, 22:21
No to mamy koniec darmowego netu we FreeM... czyli zostaje tylko M ;)
Informujemy, że z dniem 2 czerwca 2012 roku zakończona zostanie Promocja Darmowy Internet dla Abonentów FreeM. Oznacza to, iż Abonent w dalszym ciągu będzie mógł korzystać z dostępu do sieci Internet, jednakże będzie to usługa odpłatna (...)
http://freem.pl/Zawiadomienie-dla-Uzytk ... ntow-FreeM

#551612  autor: drcox
 02 maja 2012, 22:32
No i co teraz będzie 12zł za 500MB? Ale chyba bez reklam :lol: :?:
  • Strona 17 z 31
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31