• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #550640  autor: darkussss
 27 kwie 2012, 12:50
Słuchajcie mam pytanie, czy istnieje w Playu możliwość całkowitego wyłączenia tych irytujących powiadomień o nieodebranych połączeniach które przychodzą w formie wiadomości sms.

Obecnie: Galaxy S II/Neo V/Live with Walkman/WAVE S8500/C901/6303i/C2-00

#550646  autor: Ranger
 27 kwie 2012, 13:18
Jeżeli jest możliwość wyłączenia wysyłania przez operatora powiadomień do osób, które do Ciebie i się nie dodzwoniły, to zapewne będzie też możliwość wyłączenia takich wiadomości. Zaloguj się na play24 i tam sprawdź, a gdyby takiej opcji nie było, to napisz do BOK.

Obrazek

#550648  autor: darkussss
 27 kwie 2012, 13:35
Dzięki, tak też zrobię, bo do szału doprowadzają mnie te powiadomienia kiedy np włączam telefon a tam od razu kilku wiadomości, że ktoś dzwonił.

#550650  autor: poziom
 27 kwie 2012, 13:43
Można przez zgłoszenie play24

Jak trafisz na baranów którzy odpiszą totalnie nie na temat lub 'nie da się' to ciśnij do skutku. Ja dopiero za 3zgłoszeniem trafiłem na kompetentną osobę która wiedziała o co chodzi.

Powołuj się na te usługi (w zgłoszeniu linkując do nich) że żądasz ich wyłączenia:

http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/u ... olaczenia/
http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/u ... w-zasiegu/

#550652  autor: Ranger
 27 kwie 2012, 13:58
Dokładnie tak, da się to załatwić przez BOK. Nie pamiętam, czy dawniej w T-Mobile lub właśnie Play było tak, że samodzielnie można było wyłączyć obie usługi jednocześnie (czyli sms, że ktoś dzwonił do Ciebie, ale i smsy, które wysyłał operator, gdy ktoś do Ciebie dzwonił, a Ty pojawiałeś się później w zasięgu), a gdy ktoś chciał wyłączyć tylko jedną, to musiał to zgłosić do BOK.

Kolega podał linki i w tym pierwszym masz kod smsa, którym możesz wyłączyć usługę (STOP NOTKA) :)

Obrazek

#550653  autor: darkussss
 27 kwie 2012, 14:16
Dzięki Panowie, napisałem zgłoszenie z poziomu Play24, mam nadzieję, że załatwią sprawę, do treści dołączyłem dwa podane linki:)