• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 188 z 208
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 208

#550229  autor: ble
 25 kwie 2012, 19:45
No zobacz czy w zasięgu i jakości usług jest góra;)

#550267  autor: wojtek1516
 25 kwie 2012, 21:38
pauli05 pisze:
tepet pisze:To co orange proponuje stałym abonentom to porostu kpina. Miałem tam 8 lat Abo i szczerze mówiąc z roku na rok propozycja była coraz gorsza.Nic się nie zmienia w systemie.
nie wiem jak oferta może być coraz gorsza, skoro jest coraz więcej minut za mniejsze pieniądze, a do tego darmowe połączenia

dla mnie hitem jest abonament firmowy dla przedłużających umowę za 29zł darmowe do Orange i na stacjonarne +250min. do innych sieci, oferta lepsza niż w play jak dla mnie

dla porównania jeszcze nie tak dawno 250min. było za 87,50zl

sory, że pisze tylko o firmowych abonamentach, ale znam tylko tę ofertę,
z tym, że wydaje mi sie, ze analogicznie jest w przypadku indywidualnych
Witam!
Może i hit,ale....
przy umowie na 18 mies. właśnie z tym abonamentem Orange zawiera w aneksie karę za zerwanie umowy w wysokości,uwaga!:4070 PLN!!!!
warto czytać umowy-ja właśnie odmówiłem podpisania takiego aneksu....
Pozdrawiam!
Umowa oczywiście bez telefonu... :mrgreen:

#550270  autor: drcox
 25 kwie 2012, 21:49
przy umowie na 18 mies. właśnie z tym abonamentem Orange zawiera w aneksie karę za zerwanie umowy w wysokości,uwaga!:4070 PLN!!!!
Takie coś w ogóle jest legalne? Przecież to nijak się ma do realnych kosztów i udzielonej ulgi (jeżeli jest).

#550275  autor: wojtek1516
 25 kwie 2012, 22:23
drcox pisze:
Takie coś w ogóle jest legalne? Przecież to nijak się ma do realnych kosztów i udzielonej ulgi (jeżeli jest).
widocznie jest...
w drugim aneksie-przedłużenie w ofercie Firma bez ograniczeń(taki No Limit),umowa na 12 mies. bez telefonu,abonament mies. 65 netto,kara za zerwanie umowy miała wynieść 2600 PLN...
sprawdziłem u konkurencji i tam kary przy prawie identycznej umowie wynoszą od 900 do 1200 PLN.

#550303  autor: ble
 26 kwie 2012, 00:17
Co Was tak dziwi w tej karze?
To dość logiczne że każdy operator się zabezpiecza w ten sposób (+dodatkowe koszty wynikające z wcześniejszego zerwania umowy przez abonenta).

wojtek1516 - teraz droga wolna do salonu play, tam umowy jasno i czytelnie pisane, bez kruczków ;)
EDIT:
u mnie na 24m kara około 3000pln i jakoś nie wypisuje głupot i nie panikuje bo po co?:|

#550341  autor: waeren
 26 kwie 2012, 10:18
ble pisze:wojtek1516 - teraz droga wolna do salonu play, tam umowy jasno i czytelnie pisane, bez kruczków
Dokładnie tak, w poprzednim tygodniu podpisałem aneks na 12 m-cy bez fona i kara umowna na pewno nie była z takiego kosmosu jak tutaj wcześniej wymienione. Jak wrócę do domu, i nie zapomnę, to spojrzę i jutro napiszę dokładną kwotę. I jest wyraźnie napisane ile wynosi, bez kruczków :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#550379  autor: opti
 26 kwie 2012, 12:39
waeren pisze: Dokładnie tak, w poprzednim tygodniu podpisałem aneks na 12 m-cy bez fona i kara umowna na pewno nie była z takiego kosmosu jak tutaj wcześniej wymienione. Jak wrócę do domu, i nie zapomnę, to spojrzę i jutro napiszę dokładną kwotę. I jest wyraźnie napisane ile wynosi, bez kruczków :-D
kwota ulg przy umowie formula 2gb sim only dla firm to 1254zl
 #550533  autor: dudi89
 26 kwie 2012, 21:02
Witam. Niedługo kończy mi się umowa w Orange.

Chciałbym ją przedłużyć, jednakże oferta którą obecnie oferuje Orange, dla mnie jako stałego klienta to delikatnie mówiąc kpina.

Interesuje mnie pakiet Pelikan 150, gdyż ostatnio dużo smsuje, ale dlaczego nie ma żadnego pakietu internetowego w ofertach delfin i pelikan? U konkurencji takie pakiety to norma.

Chcę kupić smartfona, ale nie Samsung Ace itp (choć są to b. dobre tel), tylko smartfona z wyższej półki, jednak teraz mam zastanawiam się czy warto bo bez rozsądnego pakietu internetowego po co mi smartfon??
Dla stałych klientów zwłaszcza tych z dłuuugim stażem powinny być jakieś specjalne oferty, tymczasem oferty dla nowych i stałych klientów prawie niczym się nie różnią.

Jestem już w Orange ponad 7 lat, oferowana propozycja oferty jest dużooo gorsza niż ta co mam obecnie i w dodatku prawie nie różni się od oferty dla nowych klientów, więc się pytam, po co mi ten staż ? Z racji powyższych nie mam zamiaru płacić za dodatkowe pseudo pakiety śmiechu warte i prędzej przeniosę numer do konkurencji.
Piszę o ofercie dla klientów INDYWIDUALNYCH. Jeśli któryś z KONSULTATNÓW ma do zaoferowania jakąś ciekawą i lepszą ofertę niż ta która jest dostępna, proszę o kontakt na PW.

Czy zamawiając ofertę w sklepie orange.pl możńa wynegocjować do niej jakieś dodatkowe warunki w BOK? Jakie?

#550534  autor: dagusia19888
 26 kwie 2012, 21:06
cos dziwnego chyba na stronie orange sie dzieje mam umowe do 3 listopada a juz wchodzac na linka przedłuz umowe mam propozycje hmmm czy to jakis blad czy cu?? bo sobie obliczyłam ze nowy tel bede mogła wziac 26 czerwca

:wav:

#550553  autor: cesarz
 26 kwie 2012, 21:47
Na stronie Orange oferta jest stała i nie można jej negocjować. Idź do salonu tam sa bardziej elastyczni , lub znajdź na forum konsultanta .

CNN

#550570  autor: meaa23
 26 kwie 2012, 22:20
ja również szukam konsultanta, który zaoferowałby mi coś ciekawego, a nie po 8 latach ofertę taką, jaką dostają nowi klienci. orange kompletnie nie dba o swoich stałych klientów. bardzo proszę o PW.

#550571  autor: dudi89
 26 kwie 2012, 22:23
Ok. Dzięki za odpowiedź. Pierwszy raz zdecydowałem się na zakup przez internet, ponieważ mają świetne ceny telefonów w porównaniu do tego co oferują w salonach. Telefon który w orange.pl kosztuje powiedzmy 800 zł, w salonie oferują mi za 1600, 1700 zł przy tym samym abonamencie, podobnie jak u innych operatorów. Do tego mam Voucher ze zniżką 200 zł na dowolny telefon, tylko brakuje mi własnie pakietu na internet i nie ukrywam rozczarowania, że dla klietnów z prawie 8 letnim stażem oferty są takie same jak dla nowych. Skończy się umowa zostawiam telefon i przechodze do innej sieci z ofertą bez tel.

#550588  autor: wuzeller
 26 kwie 2012, 23:34
No ładnie. Dziś pojawiły się telefony Lumia 710 za 89zł oraz Galaxy S+ za 149. Mam coupon na groupon na 200zł do wydania w orange więc ceny w moim zasięgu. A wczoraj zamówiłem HTC Mozart...

Można cofnąc zamówienie?

#550635  autor: ManiacGSM
 27 kwie 2012, 12:19
meaa23 pisze:ja również szukam konsultanta, który zaoferowałby mi coś ciekawego, a nie po 8 latach ofertę taką, jaką dostają nowi klienci. orange kompletnie nie dba o swoich stałych klientów. bardzo proszę o PW.
Przy takim nasyceniu rynku obecnie żaden z opów nie dba o klienta indywidualnego. Już lepiej zrobisz jak zamówisz coś na stronie internetowej, lub zakończysz obecny abonament, a potem z prepaida wrócisz biorąc abonament jako ''nowy'' klient :-D .

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#550639  autor: Pierre
 27 kwie 2012, 12:30
wuzeller pisze:No ładnie. Dziś pojawiły się telefony Lumia 710 za 89zł oraz Galaxy S+ za 149. Mam coupon na groupon na 200zł do wydania w orange więc ceny w moim zasięgu. A wczoraj zamówiłem HTC Mozart...

Można cofnąc zamówienie?
zadzwoń na infolinię że chcesz anulować zamówienie ;)

[ Dodano: 2012-04-27, 22:16 ]
zamówiłem abonament 23.04 a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i umową , wchodzę na orange.pl a tam okres rozliczeniowy 6.04.2012 > 5.05.2012 ? nie powinien być od 23.04 lub 27.04 ?

#550975  autor: pauli05
 29 kwie 2012, 15:45
okres rozliczeniowy masz zawsze od początku do końca bycia u operatora taki sami, więc pewnie do tej pory taki miałeś:)

#550979  autor: Realista
 29 kwie 2012, 15:55
Jest tak jak mówi Pauli , zawsze taki sam od początku do końca chyba że sam dokonasz zmiany w salonie lub BOK choć robią to nie chętnie przyznam .

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#551071  autor: meaa23
 30 kwie 2012, 09:29
Realista, skoro nie pomagasz na PW, a jesteś cudotwórcą, to jak mogę skorzystać z Twoich usług? bo nie ukrywam, że chętnie skorzystam (w kwestii przedłużenia umowy rzecz jasna) ;)

#551110  autor: ubuntulnx
 30 kwie 2012, 11:57
meaa23 pisze:Realista, skoro nie pomagasz na PW, a jesteś cudotwórcą, to jak mogę skorzystać z Twoich usług? bo nie ukrywam, że chętnie skorzystam (w kwestii przedłużenia umowy rzecz jasna)
Ja tam się chłopakowi nie dziwię, że nie chce pomagać na PW.
Sam, jak jeszcze pracowałem w Orange, z początku pomagałem na PW, ale kilka powtarzających się sytuacji mnie do tego skutecznie zniechęciło, m.in.
1. Zalew pytań niezwiązanych z Orange/ogólny zalew pytań i wieczne ciskanie się dlaczego tak długo coś trwa itp, zupełnie jakby mi płacono za czas poświęcony forum po pracy.
2. ludzie, do których dzwoniłem z forum w większości traktowali mnie jako porównywarkę i narzędzie do licytowania się z innymi działami Orange, może kilka razy usłyszałem 'dzięki', choć niejednokrotnie zdarzały się obelgi.
3. nagłe zainteresowanie innych pracowników O, z jakiego miasta jestem, gdzie pracuję, jak się nazywam - przyznam niezdrowe i zmierzające tylko do jednego konkretnego celu. W tym miejscu macham wam serdecznie panowie i panie.

Tak że niejednokrotna krnąbrność, brak podstawowej kultury itd wielu forumowiczów skłoniła mnie wtedy do umieszczenia w podpisie podobnej informacji, jak kolega Realista.

Obrazek

?

#551184  autor: blazej1984
 30 kwie 2012, 16:53
Ja tam się chłopakowi nie dziwię, że nie chce pomagać na PW.
Sam, jak jeszcze pracowałem w Orange, z początku pomagałem na PW, ale kilka powtarzających się sytuacji mnie do tego skutecznie zniechęciło, m.in.
1. Zalew pytań niezwiązanych z Orange/ogólny zalew pytań i wieczne ciskanie się dlaczego tak długo coś trwa itp, zupełnie jakby mi płacono za czas poświęcony forum po pracy.
2. ludzie, do których dzwoniłem z forum w większości traktowali mnie jako porównywarkę i narzędzie do licytowania się z innymi działami Orange, może kilka razy usłyszałem 'dzięki', choć niejednokrotnie zdarzały się obelgi.
3. nagłe zainteresowanie innych pracowników O, z jakiego miasta jestem, gdzie pracuję, jak się nazywam - przyznam niezdrowe i zmierzające tylko do jednego konkretnego celu. W tym miejscu macham wam serdecznie panowie i panie.

Tak że niejednokrotna krnąbrność, brak podstawowej kultury itd wielu forumowiczów skłoniła mnie wtedy do umieszczenia w podpisie podobnej informacji, jak kolega Realista.

Apropos
Właśnie czytnołem text i szok ... bynajmniej u mnie ...
mam umowe na przedłużenie .... wszystko byłoby git .... gdyby moja wypowiedż o zmianie operatora ,że za 30 zł da się wyżyć (rozmowy + net) oraz pytanie za ile jest Xperia arc s ?
w delfinie za 59 zł MOŻNA DOSTAĆ PAKIET NETA 0,5 MB... dacie wiare ???
resztę polecam szanownym użytkownikom
oczywiście przedłużający się obraził !!!! ,....widocznie mając na myśli xperie a podniesienie abonamentu na pantere jest wykonalne
  • Strona 188 z 208
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 208
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188