• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #549977  autor: witus97
 24 kwie 2012, 23:23
A więc moja Avila została wyprana razem ze spodniami. Znalazłem ją po paru godzinach podczas suszenia się. Wyłączyła się sama prawdopodobnie od wody. Nie włącza się w ogóle, wydaje tylko takie cichutkie dźwięki jakby miała prąd (ale tylko podczas podłączenia do ładowarki). Rozebrałem telefon do tej niebieskiej płytki i próbowałem zetrzeć biały osad wacikiem, najpierw ze spirytusem, potem z wodą utlenioną, ale osad pozostał. Czy da się go jeszcze uratować?

#549980  autor: orson_dzi
 24 kwie 2012, 23:25
W czystej teorii może da się z nim coś zrobić, ale to trzeba zanieść do serwisu żeby uprali telefon w ultradźwiękach.
Ale jak już masz zaszronione styki, to nic z tego raczej nie będzie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#549990  autor: witus97
 24 kwie 2012, 23:55
A gdybym w jakiś sposób usunął ten osad, to dałoby się go uruchomić?

#550014  autor: Precelos
 25 kwie 2012, 08:45
jak nie masz zamiaru oddawac do serwisu to sproboj delikatnie wyczyscic plytke przy pomocy szczoteczki do zebow i spirytusu, szanse male ale mozes zprobowac

nawet jak w serwisie uda sie postawic avile to i tak nie daja gwarancji na to ze bedzie dlugo dzialac

Obrazek