Skreedi pisze:Niech ktoś jeszcze wypowie się czy mogę jechać po telefon bez oferty w iBOA bo w sumie mógłbym pojechać dzisiaj.
Najprawdopodobniej możesz jechać dziś, ale dostaniesz tylko warunki standardowe, takie jak na stronie. A skoro można uzyskać sporo lepszą ofertę to po co brać standard? Wszelkie wątpliwości rozwieje BOA, bo tu nikt nie wie dlaczego jeszcze oferta się nie pojawiła na Twoim koncie. Wyślij maila z zapytaniem poprzez iBoa i wszystko się wyjaśni. Czy to jakiś problem wysłać mail, że nie zrobiłeś tego wcześniej? Przypominam, że SUK pracuje Pn-Pt w godzinach 8:30 - 18:30.
delgado88a pisze:Witam, prosze o porade kogos kto sie orientuje.
Moja umowa trwa do: 28-09-2012 ale chciałbym przedłużyć umowę najszybciej jak się da (zależy mi na telefonie z ery Samsung Galaxy s 2) czy jest taka mozliwość ?
Moja obecna taryfa to 'Rodzina 60'
Moja umowa miała się skończyć dokładnie w ten sam dzień i miałem możliwość przedłużenia już kilka dni temu. Najlepiej sprawdź w iBoa czy jest już komunikat o dostępności przedłużenia umowy - jeśli tak, to można śmiało kontaktować się z SUK (godziny pracy powyżej). Zwykły konsultant nie będzie miał możliwości przedłużenia już teraz - najwcześniej za miesiąc od pojawienia się informacji o możliwości przedłużenia na iBoa. Jeśli jest komunikat "Już wkrótce pojawi się tu oferta dla Ciebie" należy się uzbroić w cierpliwość i sprawdzać regularnie czy oferta już się pojawiła.