kamil1221 pisze:W karcie gwarancyjnej Samsunga jak dobrze pamiętam jest zapis o 5 istotnych naprawach by gwarant wymienił aparat na wolny od wad.
Istotną naprawą nie jest wgranie nowego softa.
W karcie gwarancyjnej, którą mam do mojego Samsunga Gio jest zapis, że wymieniają sprzęt na nowy, jeśli
"w okresie gwarancji dokonano trzech napraw wymagających wymiany podzespołów, a produkt nadal wykazuje wady"
"Autoryzowany Punkt Serwisowy stwierdził na piśmie, że wada jest niemożliwa do usunięcia"
Nie wiem, na czym polegały naprawy tego telefonu, czy tylko wgrywali nowe oprogramowanie, czy wymieniali jakieś części. Wiem tylko, że te naprawy były na dłuższą metę nieskuteczne.
Chyba rzeczywiście powołam się na niezgodność towaru z umową, tylko nie wiem, jak do tego Orange podejdzie, bo pierwsza naprawa miała miejsce dwa tygodnie po upływie 6 miesięcy od daty zakupu. Zgodnie z przepisami do 6 miesięcy od zakupu istnieje domniemanie, że towar był wadliwy już w chwili zakupu, a po ich upływie to klient musi to udowodnić. Z drugiej strony klient ma dwa miesiące od ujawnienia się wady na powiadomienie o tym sprzedawcy. Trochę to skomplikowane.