mszerlok pisze:Zauważyłem, że po włączeniu apratu foto zdjęcia, jakie on wykonuje są jak by nieco wyblakłe i rozmazane. Dopiero po ręcznym "dostrojeniu" aparatu tzn: kontrast na full, balans bieli odpowiednio do warunków pogodowych (nie auto), dostrajanie kolorów na "żywe" aparat robi bardzo ładne, kontrastowe zdjęcie.
mszerlok pisze:czy też zauważyoliście podobny mankament po zaktualizowaniu systemu do bella?
odpowiem merytorycznie (na przykladzie nokia N8);nie zauwazylem i nie mialem takiego problemu i byl to soft BELLE-->nie BELLA.
odnosnie downgrade'u to jest on mozliwy,a dlatego podsunalem Ci ten pomysl bo; wgrywajac nizszy soft (np;ANNA) mialbys mozliwosc sprawdzenia czy problem wystepuje,gdyby tak bylo to w/g mnie uszkodzili cos nie z software'u i samemu nic nie da sie zrobic (zadne formatowanie,wgranie softu itp. nie pomoze).
mszerlok pisze:Pytałem, czy symbian belle ma nowe, inne od starszej wersji symbiana domyślne ustawienia parametrów apratu fotograficznego, które w celu zrobienia dobrego zdjęcia rzeba przestrajać ręcznie
a mozesz wskazac gdzie o to pytales?
mysle,ze to konkretne pytanie powinienes zadac na live chat'cie nokia.pl