czyli rozmowy telefoniczne w abonamencie i na karcie powinny być nielimitowane, żeby ludziom się nie opłacało korzystać z usługi 1 minuta za 2 odebranedrcox pisze:TU JEST SEDNO CAŁEJ SPRAWYciekawy pisze:Skoro według ciebie sieci robiły usługi 1 minuta za 2 odebrane to teraz mają je likfidować ?
czyli twierdzisz, że działanie sieci było nieprzemyślane ?![]()
Już abstrahując od tego czy jest nieprzemyślane czy nie - po prostu czasem jak operator wprowadzi usługę A to cierpi na tym usługa B dając operatorowi mniej kasy (tak, jaki on biedny, wiem). Przykład - wprowadzili roczną ważność konta w Orżnąć ale ludzie zaczęli kupować przelewy SMS zamiast doładowań - i ludzie korzystali zarówno z normalnych taryf głosowych jak i internetu na kartę po o wiele mniejszych stawkach, więc Orżnąć jak nazwa wskazuje musi jak najwięcej orżnąć więc przelew SMS ograniczyło drastycznie i eldorado się skończyło. Oczywiście wszystko w trosce o dobro klientów.![]()
Co do samej usługi zbieraj minuty w Play jej zniknięcie i tak kiedyś jest nieuniknione bo asymetria coraz mniejsza. Pytanie na ile asymetria z dostawania tych minut np. z T-Mobile im się opłaca jak później z tych minut się dzwoni.
Dla mnie sprawa jest prosta - będziesz dzwonił po 16 godzin dziennie - zablokują ci kartę za generowanie sztucznego ruchu czy inne (w regulaminie cała litania jest). Jak masz wonty to udowodnij im w sądzie.
ciekawy jestem ile sam rozmawiasz, że tak byś chciał, żeby usługi 1 minuta za 2 nie było, może jesteś jednym ze szpanerów, którzy biorą telefon po to, żeby się nim chwalić, a nie po to, żeby z niego rozmawiać.