Ramirez pisze:U siebie nie zauwazyłem takiego problemu
aktualizacja softu poradziła sobie z tym problemem
[ Dodano: 2012-04-08, 21:14 ]
Kolejne spostrzeżenie (na minus niestety).
Ktoś z GoClever wpadł na wspaniały pomysł, żeby kość pamięci podzielić systemowo na dwie części:
-jedną podpisaną w systemie jako pamięć własna urządzenia,
-drugą jako pamięć "sd" odpowiedzialna za aplikacje itp. pierdoły. Natomiast podłączenie karty Micro SD traktowane jest jak podłączenie pendrive' a, czy jakiegokolwiek innego, zewnętrznego nośnika danych.
Mówiąc prościej: system uważa, że tablet A73 ma 2Gb pamięci własnej i 2Gb pamięci karty SD (której de facto nie na się podmienić na większą, bo to przecież pamięć współdzielona z jednej kości). Chyba tylko Polacy mogli wpaść na tak debilny pomysł. 2 Gb pamięci na aplikacje na tablecie to... jakieś 2-3 dobre gry, które przecież bez problemu chodzą pod władzą solidnego zaplecza hardware' owego, jakie zafundował producent.
Są różne aplikacje, które polegają na przenosinach plików cache na kartę zewnętrzną i "udawaniu", że są one nadal zapisane na pamięci wewnętrznej, ale spryciarz A73 nie daje się nabrać na takie sztuczki. Po uruchomieniu gry zaczyna znów pobierać z neta wyeksportowane wcześniej na kartę zewnętrzną pliki aplikacji.
Cieszyłem się kupując po okazyjnej cenie kartę 16Gb, a teraz wygląda na to, że nic na niej nie będę mógł zainstalować. Mam nadzieję, że programiści wezmą to pod uwagę wypuszczając ostateczną wersję lodowej kanapki.
Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix