• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#54309  autor: oprych
 16 lut 2006, 22:42
Ja jeszcze tylko od siebie mogę dodać, że WitekT-administrator, mógłby napisać artykół na stronie głównej pokazując ofertę orange w porównaniu z innymi, może to by coś zminiło w podejściu ludzi porównujac wady i zalety każdej, bez wywyższania tak taka. Ponieważ zauwazyłem że WitekT ma autorytet taki, jak ojciec dyrektor u starych bab.(oczywiście bez obrazy WitkaT :wink: ) nie wiem jak porównać ale uważam, że porównanie choć kontrowersyjne, to jednak dobre. Pozdrawiam przy tym ludzi, którzy nie koniecznie lubią orange ale nei są fanatykami żadnej sieci i pottrafią sceptycznie na każdą spojrzeć

#54312  autor: pumba
 16 lut 2006, 22:52
oprych święta słowa!
Spójrzcie tylko na reakcje a raczej brak reakcji tych co zawsze krytykowali i narzekali, bo to co oprych napisał jest w 100% prawdą.
Nie wiem czy się nie powtórzę po oprychu bo tyle tego napisał że po przeczytaniu tego wszystkiego mam mętlik w głowie.
Najpierw należy odpowiedzieć na pytanie "Dlaczego nikt nie narzeka na TakTaka?" Bo w TakTaku nigdy nie było lepiej niż jest obecnie! Natomiast Orange/Idea wcześniej już nieraz oferowała swoim abonentom/użytkownikom bardzo dobre promocje (i tu należy objaśnić znaczenie słowa promocja - oferta czasowa) że aż wszyscy się ślinili i podniecali na samą myśl, co w konsekwencji jest powodem do narzekań bo zabrano im to czym się tak podniecali ale czy kiedykolwiek u jakiegokolwiek operatora było lepiej? NIE! Po zakończeniu promocji wszyscy zaczynają narzekać na operatora że niby jest gorzej niż było a przecież on tylko wrócił do rzeczywistości. W takiej sytuacji operator widząc reakcje abonentów/użytkowników grożących odejściem do innej sieci wyciąga tylko jeden wniosek którym jest powiedzenie "nie rób nikomu dobrze a nie będzie ci źle" i podejmuje decyzję o nie wprowadzaniu już naprawdę dobrych promocji którymi się tak wszyscy podniecali a po jej zakończeniu grozili operatorowi więc sami jesteśmy sobie winni! To było skierowane głównie o użytkowników prepaidów, a teraz coś o abonentach. Dlaczego ludzie narzekają na propozycję przedłużenia umowy w Orange? Bo widzą że inni (w Orange) dostali więcej niż oni, a tak naprawdę to jeśli ktoś dostał więcej to naprawdę na to zasłużył! A jak jest w Erze? Z doświadczenia wiem że niezależnie czy rachunki miesięczne to 100zł czy 350zł to w obu przypadkach oferta przedłużenia umowy jest taka sama, no może MINIMALNY upust na telefonie i nic pozatym, więc nie ma powodów do narzekań!

#54397  autor: iSiO
 17 lut 2006, 13:44
Witam
Też nad tym sie zastanawiałem, wejscie Orange na polski rynek i wszyscy "licytowali" jak to bedzie tanio, a tak naprawde cennik sie nie zmienił (jeśli chodzi o połaczenia) i wszyscy sie zawiedli, bo za bardzo sie nastawili na to że bedzie za darmo!
Ja sie przyznam ze uciekłem z Popa do SimPlusa i co mi z tego przyszło? To ze doładowałem konto 50 zł a 30 mi zabrali oddajac niedawno 3.5zł, jakas kobieta na infolimni powiedziała ze wiecej mi nie oddadza....ciekawy jestem jak wejdzie Vodafone co sie stanie? a moze juz teraz zbieraja dla vodafońców!?

#54401  autor: oprych
 17 lut 2006, 14:04
Ja uważam że jak wejdzie vodafon też nic się zbytnio nie zmieni, może chociaż platforma camel zacznie bez zarzutu chodzić :x

#54424  autor: adamos
 17 lut 2006, 15:43
Ten temat był potrzebny, nareszcie mniejszośc która nie krytykowała jak inni orange a jedynie milczeli mogła z siebie zżucić to co myślą o tych co krytykują
oprych pumba klusek macie u mnie wielki plusy! Cenie sobie ludzi którzy nie idą za wszystkimi i mają swoje zdanie.

#54437  autor: oprych
 17 lut 2006, 16:11
A mnie ciekawi, dalczego zwolnnicy tak taka i krytykanci orange nie odzywają sie. CZyżby stwierdzili ze smsy w tak taku za siedem groszy są droższe nawet jeśli w popie byłyby one za 6gr? :wink:

#54446  autor: pumba
 17 lut 2006, 16:37
oprych nie odzywają się bo to co napisałeś, a ja i inni swoje dołożyliśmy, to dało im wszystkim do myślenia i większość z nich pewno popełniła już samobójstwo bo doszli do wniosku że dotychczas żyli w kłamstwie, trzeba zajrzeć do tv może mówią tam coś o zbiorowym samobójstwie :-D

#54462  autor: szczeka
 17 lut 2006, 17:04
fajne, fajne..

ale ja wole simplusa, tam od zawsze mam po 1gr sms'y, bez pakietow (team7) i co z tego, ze tylko do 7, mi to wystarcza w pelni :)

#54483  autor: Irek
 17 lut 2006, 17:46
Oferta jest fajna i prosta mówiąc powiedział by laik. Jednak Orange troche się wycwaniło z POPem. Trzeba wykupić pakiet za 6 złotych - 600 smsów. Dla jednych będzie to za mało, dla innych za dużo. Tak czy tak taki pakiet to wielka oszczędność. Znam wielu takich, którzy miesięcznie wydają na telefon około 20, 30 złotych. Zobaczcie jaka to dla nich oszczędność. Krytyka Orange nie ma tutaj zupełnie sensu. Poza tym dzwoniąc pod numer *111 w POPie można usłyszeć, iż specjalnie dla użytkownika została wznowiona promocja smsów za 1 grosz. Jednak prepaidowcy coraz bardziej się liczą dla operatorów. To jest bardzo duża grupa społeczeństwa - im też się należy coś od sieci. Kiedyś było tak, że dbali tylko o klienta biznesowego. Stare zamierzchłe czasy!

"And one more thing..."

#54509  autor: oprych
 17 lut 2006, 19:46
Jeżeli jest Ci lepiej w simplusie to bądź w nim i korzystaj z team 7 tak jak pisał poprzednik każdy bedzie zachwalał swoją siec, mi naprzykład nie odpowiada za bardzo ograniczone grono osób, co oferuje team7. Natomiast o tych 600smsach było pisane, wystarczy przeczytać raz jeszcze. Przecież operator też musi zarobić. Jeżeli komuś to nie odpowiada nie musi kupować pakietu, może przejść do orange go, albo też do tak taka i mieć smsy za 7 groszy. Jednak jeżeli uważasz że 600sms to dużo, to nei wiem co powiedzieć. Sam,a nazwa mówi mistrzowie klawiatury, czyli dla tych co lubią sms, wydając 20 30zł. Przyjmijmy ze w popie 25zł. bo taka jest zdrapka na miech, można kupić masz gadane i smsy i jeszcze na koncie zostanie.
 #54535  autor: tomaszek
 17 lut 2006, 22:13
oprycha na idola !!!!!
szczególnie jeżeli nie widzi różnicy pomiędzy 80 gr a 59 gr za minutę.
Ludzie orange ma plusy i minusy. Przeważnie ludzie widzą minusy. Nie zmienia to faktu że oczekiwania wobec orange były duże i niestety dużo osób się zawiodło (min. ja) Chociaż mam 2 numery jeden jeszcze jedna idea a drugi twój mix ( bo było 100% więcej). Strzałemw dziesiątką orange są darmowe wieczory, weekendy i darmowy numer tegona razie nikt nie przebił
Ale nie opowiadajcie bajek że nie ma różnicy między 80 gr a 59 gr za minutę.
a promocja rzeczywiście kiedyś się kończy i skończyła się wraz z nadejściem orange !!!!
oprych jeżeli chcesz mam do sprzedania telefon - siemens A65 chodzą one chyba po ok. 100- 140 zł ale tobie mogę sprzedać za 300 zł przecież dla ciebie nie ma różńicy drożej czy taniej wazne że z klasą

#54539  autor: oprych
 17 lut 2006, 22:20
Nie wiem co ma wnosić Twój post. Pewnie jesteś właśnie jednym z tych zagorzałych fanów orange. Mianowicie powiem Ci człowieku, że jeśli bierzerz orange ere czy plus, to głównie kierując się w jakiej sieci masz najwięcej znajomych, z którymi będziesz się kontaktować. Owszem dla mnei liczy się klasa i prestiż a Twój tak tak który oferuje na początku 22 grosze za sms i w pakiecie najdroższe smsy jest faktycznie rewelacją. Natomiast ciekawi mnei keidy tak tak dał np. darmowe weekendy przy zasileniu większą zdrapką jak robiło to orange. A co do Twojego siemensa, nie rozmieszaj mnie...bo to jest żałosne. Jeżeli liczą się dla Ciebie tylko pieniądze i jak najniższe ceny to moze całe życie będziesz brał wszsytko co najtańsze? Przeprowadzisz się np. do baraku, tam taniej...Promocja w orange go, jest moim zdaniem ddla ludzi którzy długo rozmawiają nie do przebicia. Natomiast czego oczekiwałeś od orange? Że zaczną awać za darmo? Niestety to nie akcja charytatywna.

#54565  autor: D@rio
 17 lut 2006, 23:45
Owszem dla mnei liczy się klasa i prestiż a Twój tak tak który oferuje na początku 22 grosze za sms i w pakiecie najdroższe smsy jest faktycznie rewelacją.
tak...a Orange napewno prezentuje klasę i prestige :) nie ma co. Zwłaszcza patrząć na ofertę czy wypowiedzi Pani rzecznik albo oferte Orange GO. Co do TakTak'a. On ma ofertę lojalnościową. Co z tego że ma 77gr. i 22gr. za SMS. Ale szanuje stałych klientów i dzięki temu ja mam już 59gr. za minutę (a nie 80gr.) i 16gr. za SMS (a nie 20gr.). Sorry, ale to już jest większa oszczędność. A jak Orange szanuje swoich klientow pre-paid? Wrecz przeciwnie twierdzę że ma ich w głebokim poważaniu próbojąc zdobyć rynek kosmetycznymi promocyjnami (które i tak obowiązują do Orange i stacjonarnych... czyli mamusi TP S.A.). Natomiast Era jak daje bonusy to one obowiązują do wszystkich, bez wyjątków. Orange nawet nie stać na taką promocję w stylu "doladowanie 2x wiecej" (do wszystkich sieci) bo jest zbyt pazerne. A wiec nie mowmy ze Orange jest Bogiem i Idealem. Bo do poziomu obslugi klientow i lojalnosci wobec niej to do Ery akurat do pięt nie dorasta. A technicznym ideałem też nie jest...
Co pakietów. Hmmm. Jak można sobie ograniczyć koszty w Orange pre-paid jeśli rozmawiamy w wybranym numerem? Można wykupić pakiety "Masz Gadanę" jedynie. Nie sądzę żeby to była rewelacja po pierwsze iż ma to ważność czasową i stosunkowo wysoką cenę ( tak samo śmiechem jest promocja 30gr. na stacjonarne w Orange GO...). Pozatym, stać mnie abyć za SMSa 7gr. Nie jest to tak wiele. Pozatym jest to wymiennę i nieprzepada co ważne. Ponadto, Ci co są inteligentni to mają dwie karty i z jednej SMSują za 7gr. a z drugiej dzwonią za 19gr. Żyć nie umierac. Pozatym, nawet jeśli ktoś nie ma drugiego terminala to chyba i tak mu lepiej wyjdzie nie aktywować pakietów tylko TanieNumerki, wtedy rozmowa po 19gr. a SMS po 16gr. Mimo wszystko wolę mieć takie rozwiązanie niż bawić się w cholerne SMSy za 1gr. i sobie normalnie porozmawiać.
Natomiast ciekawi mnei keidy tak tak dał np. darmowe weekendy przy zasileniu większą zdrapką jak robiło to orange.
W fazie testów jest promocja "Nocne Szaleństwo". Rozmowy po 10gr. za minutę z wybranym numerem w godz. nocnych bez pobierania EraJednostek. Co do promocji Orange? Szkoda tylko że obowiązywała ona tylko w weekendy i trzeba było zasilić aż 50zł. PlusGSM pod tym kątem był lepszy ze swoimi "Darmowymi Rozmowami" :)

#54571  autor: oprych
 18 lut 2006, 00:05
Własnie dobrze żę wspomnialeś o tanich numerkach, które pobierane są uprzednio z era jednostek. I mozę to są czyste zasady. I co że era daje raz na jakiś czas te 100% skoro orange od dawna miało promocje 10% do każdego doładowania. Doładowując za 150zł. dostrawało się 180zł. plus 15zł. Teraz weszła promocja 30% w orange o której pisałem co sądzę. Natomiast era nie zawsze daje do wszsytkich bo karty za 150zł. mają erajednostki których choć jest 30 to tylko wewnątrz ery is tacjonarnych. Po za tym jak na orange wyczerpie sie konto eni blokują sms w pakietach jak robi era po iluś godzinach i nikt nie gada o niskim stanie konta. Sumując wieej mozna było skorzystać na 10% orange niż na rzadkim 100% ery. O nocnych szaleństwach od dawna się słyszy a jak nic nie było tak nic nie ma. Uważam żę orange od strony techniczej nie odbiega erze. A co do lojalnościówki, nie zapominaj o profitach, które ma i miała tylko idea\orange w czasach kiedy jeszcze tak tak liczył sobie za 10sms z góry i odliczał vat

#54574  autor: D@rio
 18 lut 2006, 00:22
wszystko się zgadza ale....

1. Jeśli o mnie chodzi to ja wolę sobie doładować za 150 PLN i dostać drugie 150 PLN do wykorzystania we wszystkich kierunkach. Do tego jeszcze dochodzą EraJednostki za tak wysokie doładowanie (chyba 40 min. wymienne na SMSy jak pamietam do Ery/heyah/stac.)
2. Orange juz nie prowadzi kart 150 PLN. Teraz tylko 100 PLN + 10 PLN. Na tabene kiedy do zdrapki 100 PLN dostawalo sie 20 PLN gratis a nie 10 tak jak jest to teraz.
3. Tak jak juz pisalem, wadą Orange jest to, i mnie to osobiscie razy ze wszelkie bonusy są ograniczone do "sieci własnej".
4. Jak się wyczerpie konto dalej można wysyłać SMSy w pakietach w Erze. Ważne aby one było tylko dodatnie (większe niż kwota 1. minuty) i aktywne czasowo.
5. Sumując wiecej mozna skorzystac na doladowaniu wiekszym niz 50PLN> jesli dostanie to podwojone niż marne dorzucanie 10% do kazdego doladowania.
6. Jesli czytasz felietony i troszke obserwujesz rynek telekomunikacyjny to napewno bys posiadal takie informacje iż sieć Orange pęka w szwach nie jednokrotnie nie wytrzymujać przeciązenia wygenerowanym ruchem w miastach. M. in dlatego P4 skreśliło tę sieć z negocjacji o roaming wewnętrzny. Pozatym nie bede sie wypowiadal o UMTSie Ery a Orange. Porownaj sobie mapki zasiegu, ceny polaczen (wideookoli), oferowane uslugi. Najlepiej poczytaj i zasiegnij opinii ludzi. Sorry, ale tutaj Era przoduje. Dlatego wierz mi ze Era posiada o wiele bardziej pojemne spectrum radiowe obecnie niż Orange. Sieć radiowa Orange już powoli sięga limitów. I jakoś nie bardzo Orange się kwapi aby coś z tym zrobić...
7. Niby jakie to profity? Nasuwa mi się tylko marny program OrangeProfit...

#54578  autor: oprych
 18 lut 2006, 00:32
Po części podsumuję to, co napisałeś. Zgodzę się że masz trochę racji, aleP4 wybrało Plus GSM z tego co wiem, a ciekawe bo wiele osób narzeka na przeciążoną sieć i nie możność dodzwonienia się, sam też się z tym spotkałem i nie raz wrzeszczałem K...! bo nie mogłem się w ważnej sprawie dodzwonić. w orange nigdy mi nie dochodziły sms z opóżnieniem nie byłem zawalany z rana raportami jak w plusie i nie miałem niemożności dodzwonienia się. A jeśli chodzi o karty za 150zł. są one dostępne jako paragony z kodem w orange i kioskach oraz wielu innych punktach więc nie wiem w czym problem.Profit moż i nie jest ciekawy, ale tylko orange go ma. Rozumim że masz ere i będziesz widział jej plusy jak ja plusy orange. Jednak podziwiam, że nie rzucasz tylko argumentami typu p...(głupie) żabojady itp. Fakt, tez bym chciał promocje 2 razy więcej ale jej nie ma w zastępstwie jej jest wiele innych jak sms za grosz czego tak tak nie miał nigdy

#54586  autor: D@rio
 18 lut 2006, 01:14
Ja nie bede rzucal blotem w sieci. Nie ma siec idealnej. Kazda ma swoje wady i zalety. Jednak poprostu jestem uzytkownikiem kazdy z Nich i o kazdej mam wyrobione swoje zdanie. Ale nie bede ukrywal ze chociazby stan posiadania Orange mnie razi. Nie podoba mi sie to ze 100% wlasnosci jest w rekach TP S.A. Nie bede mowil dlaczego bo kazdy dojrzaly i trzezwo myslacy czlowiek sie domysli a nie chce pisac felietu na miare WitkaT bo to jego dzialka ;) . Poprostu sadze ze gdyby Orange zmienilo nastawienie do klienta (juz pomijam wlasnosc akcjonariatu), przestalo byc tak materialne i tylko nastawione na zysk to by wiele zyskalo. Napewno docenilby to BIZNES ktory jak narazie woli PlusGSM ciągle, choc Era zaczyna o niego walczyć. Orange śpi w tym segmencie niestety na dzień dzisiejszy. Pozatym, dla mnie, człowieka który lubi korzystać z wielu usług zaawansowanych telekomunikacyjnie jest też ważna technika. Niestety, Orange tutaj nie przoduję i też miałó zaliczonych wiele porażek w tej działce. Ale mniejsza z tym. Dla mnie też jest wazny stosunek do klienta. Nie mysl sobie ze jestem zagorzalym fanem Ery. Nie. Jednka Erze gratuluje dobrych promocji i podejscia do klienta oraz calkiem dobrego, chyba najlepszego BOK-u. PlusGSMowi gratuluje wdrazania najlepszych technologii i nienajgorszych taryf dla klientow biznesowych. A orange? sam nie wiem. Jedynie wspolczuje remprandingu IDEI na Orange. Bo sadze ze poszlo to w zla strone. Na dzien dzisiejszy moge gratulowac (i tu z przymruzeniem oka) 10 mln. klientow, co daje drugie miejsce. Jednak i tak to jest liczba troszke zaklamana bo napewno duza czesc to nieaktywne POPy itp. itd. Takze nie omwie ze Orange to siec zla....dla przecietnego uzytkownika ktory dzwoni SMSuje jak najbardziej wystarczajaca. Ja jednak wole swoją Erę i PlusGSM (jestem użytkownikiem ABO MaxProfit :) ). Natomiast posiadam karty we wszystkich sieciach (także Orange GO, POP, Heyah itp.) które poprostu mam testowo, stąd moje wypowiedzi są oparte na faktach i argumentach. A co do Orange. Byłem jej użytkownikiem w latach 1999 - 2001 i 2003 - 2004 (POP) oraz jestem sporadycznie teraz. Jednak głównie wspieram Erę i PlusGSM.

Co do P4: Wybrałó ono PlusGSM głównie ze względu na dobrze zbudowaną sieć technicznie. Ostatnio się troche zwiększyli jej pojemność i inwestują w UMTS (zwłąszcza po "HappyHours"..oczywiście pomijając wszelkie święta czy sylwester :) ). Era też brała udział ale tutaj wadą jest to iż P4 musiałoby się dogadywać z 2 zarządami co mogłoby się jednak wydać dość kłopotliwe.

Co do Profitu. Fakt, jako jedyna siec ma go dla pre-paid'u. Ale ja mimo wszystko formę formę programu lojalnościowego obniżki tak jak to jest w TakTak niż jakieś marne punkty (w dodatku teraz kiedy zwiększyli próg punktowy na dołądowania POP). Poprostu tutaj Era wypada korzystniej. Pozatym takie obnizki zawsze lepiej wypadają dla klientów. Nie ma co się oszukiwać że już teraz Profit stracił swoją dawną świetność i wyczerpał się pod względem marketingowym.

Co do SMSów za grosz ;) OK. Szanuję to. Ja jednak wolę powiedzieć to co mógłbym napisać. nie dość że szybciej to jakoś więcej przekazu w tym jest. A tak to...tylko treść. Swoją drogą, najlepiej byłó za czasów SIM+ kiedy były darmowe rozmowy i SMSy za 1gr. Tej oferty jak narazie nikt nie pobił. Zobaczymy. Może jak Polkomtel posprząta po awarii znowu rzuci coś na miarę "darmowych rozmów " :) taka oferta zawsze będzie sukcesem. Szkoda tylko że nie każdego operatora stać na taki ruch....

#54589  autor: oprych
 18 lut 2006, 02:12
Wiesz, mzoę i ja jestem zwykłym szarym człowiekiem który nie korzysta z UMTS, 3G i nawet za wiele na ten temat nie wie. Moje podejście tyczy sie tutaj przecietnego szarego użytkowika, dla którego gprs, używa nawet tylko od czasu do czasu aby odebrać poczte e-mail. We mnie też osobiście firma TPSA należaća do france telecom nie wzbudza sympatiii zaufania, bo to firma kontrowersyjna. Jednakże nie ma nic konkretnie do zarzucenia Fance telecom. Co tak można by si eczepiać jaki b... tj. nie porządek :wink: mają inne firmy
ERA-dwa zarządy w tym jeden bezprawny
PLUS-hmmm jako SA można by się przyczepić ze udzialy w nim ma Orlen a znim było trochę skandalu paliwowego ;-)
Więc po co czepiać się FT? Co tak naprawdę masz tej dirmie drogi D@rio do zarzucenia? W każdej firmie są jakieś przekręty i każdy człowiek tez je robi, jeden większe drugi mniejsze...ale nie odbiegając od tematu.
Za czasu Idei była ona też powiazana z FT, przecież już wtedy z telefonu TP mozna było doładować POPA, oraz istniały w TP tańsze połączenia na komórki idei.
Mój argument z smsami za grosza, do którego dodałeś przymróżone oko był jednym z argumentów, który nie każdego moze przekonywać że przez to sieć orange jest lepsza, zgadzam się z tym...Wiesz z plusem na nowej platformie miałem problemy nie tylko w świeta i sylwester. Miłąem je praktycznie non stop. A połaczenia z wolnym numerem były zrywane równo po 6min i 6sekund. Oczywiście w BOK simplusa do którego trudno się było dodzwonić jak zwykle nikt nie odbierał. Taka prawda Simplus ma najgorszy BOK i do tego nei czynny 24h na dobe, co uważam za skandal. I tu muszę pogratulować erze i heyah za całodobowe biuro dla oferty pre paid, jednakże muszę zganić heyah. Kto widział bok płatny 1zł....za minute!!!! PRzecież to kpina, połaczenie może czasem wynosić nawet 17minut. Nie wiem jak czynny jest bok w orange szczerze mówiac, ale zawsze spotykałem się tam z życzliwością i komptencją i nigdy nerwy nei były potrzebne, mozę mam szczęście.
Na marginesie schodząć z tematu nei rozumiem niektórych. Ja właśnie powininenm dziś dostać 30%, nie dostałęm wiec jutro dzwonie do BOK, a nie jak inni pisza tu czy dostaną bonus, a czemu jeszcze nie dostali itd. Odpowiednie rzeczy należy zgłaszać do odpowiednich ludzi bądź jednostek. Nie twierdzę tutaj że jesteście nie odpowiedni, mam nadzieję że rozumiecie, choc trochę co miałem na myśli. Ja tez mam kartę każdego polskiego operatora i to nawet po kilka numerów każdej sieci. I wiesz, powiem tak: lojalnościówka w tak taku dobra rzecz, ale każdy op oferuje coś innego era nigdy nie oferowała 10% lub 30% jak robiła to era i to przez rok albo dłużęj(nie jestem pewien), natomiast era zaproponowała tanie numerki, choć usługa troche nie wypał(chodzi mi o era jednostki). I tu fakt ciekawy gdy era zadecydowała aby za tani numerek zapłacić 9zł. nikt nie krzyczał że drogo. A oferta orange za 6zł. miech i 30gr. do WSZYSTKICH w orange istacjonarnych została już poddana krytyce. Uważam, ze w naszym kraju, faktycznie jest teraz taki trend, aby narzekać na orange cokolwiek zrobi, a niektórym(zaznaczam niektórym) era może pluć w oczy a powiedzą że to deszcz.
------------------------------
EDYCJA
Dodam jeszcze, że może ifaktycznie dużo kart popa i jednej idei na karte leży w śmietniku ale sytuacja heyah starterów za 5zł. i odwójnego doładowania , uważam że spowoduje to samo, bo to dobry sposób na tanie rozmowy non stop prawda? Kupi starter doładuje dostane drugie tyle, potem starter do kosza i kupie nast. Nie bez powodu heyah ma przychodzące na 3 miesiace przedłuzone, i myślę że temu sammeu służy sumowanie się ważności kont w era i heyah, stąd era zostanie dalej liderem.

#54590  autor: D@rio
 18 lut 2006, 02:30
Odpowiem Ci w skrócię choć szanuję Twoją kulturę wypowiedzi i cieszy mnie że ona występuję.

1. w Orange BOK pre-paid pracuje od 07 - 23:00. Po 23:00 jest tzw. dyżurka techniczna.
2. nie słyszałem aby w Heyah było połączenie BOK płatne za każdą minutę. Sprawdź dobrze. Z tego co pamiętam to jest opłaca za całość połączenia
3. Fakt, SIMPLUS to klapa. Też temat na długi felieton. Mnie na szczescie ten problem ominal bo jestem abonamentem a nie uzytkownikiem pre-paid. Ale rozumiem Cie i wcale nie neguje tych problemow bo docieraly do mnie takie informacje. Stalo sie to co sie stalo. Trudno. Czekamy na rekompensat. Pozatym SIMPLUS ma wiele takich kwiatkow jak np. roaming/GPRS (nie moga byc te dwie uslugi aktywne jednoczescie) czy wlasnie brak 24h BOKu. Mam nadzieje ze Polkomtel cos z tym zrobi wkrotce.
4. Co mam do zarzucenia FT? Duzo. Zacznijmy od durnowatej polityki marketingowej, po warunki pracy a skonczywszy na robieniu klientow w "butelkę" i narzucaniu swojej strategii. To Polska a nie Francja. Nie ma sie oszukiwac ze cala "Grupa TP" tanczy tak jak FT zagra. Pozatym, FT kupiło TP za groszę w czasach prywatyzacji TP S.A co tez jest niedokonca sprawiedliwe. Bo cala TP zostala budowana nie za pieniadze FT tylko tak naprawde za Nas wszystkich. To co jest teraz...to tylko modyfikacje i kosmetyka, wlasciwie konieczne inwestycje sa wykonywane tylko. Zreszta, i nadal TP i cala Orange "podlizuje sie" FT jak tylko moze. Jak narazie sie to tylko odbija niekorzystnie dla klientow.
5. PlusGSM - fakt, w sumię tak jak Era wpakowała się z Elektrimem to PlusGSM się wpakował z Orlenem czy KGHMem. Bo te dwie spółki będa robić problemy Vodafone'owi. No cóż. Winą tego jest przeszłość. Poprostu jakoś tak się stało że pierwszy prezes spólki szukał pieniędzy u państwowych firm. Teraz taki tego skutek. Ale chyba nie zabardzo miał wyjscie. Pozatym i tak zawsze mogłóby być gorzej (czyt. Era). Szkoda tylko ze w PlusGSM sprawy finansowo-akcjonarne są bardziej ważniejsze od techniki czy dobra klientów tej firmy lub zwykłej dbałości przedsiębiorstwa.
6. Bardziej pozytywnie wspominam dawną Ideę niż teraźniejsze Orange :)
7. Orange często nie wywiązuje się z promocji które sam oferuje. Sam mówisz o 30%. Jak było 10% ja też się nie ra zmusiałęm dzwonić i dopominać o nie. Dlatego sądzę że ta firma leci w kulki z klientami i "szuka jeleni". Bo sorry, ale to jest śmieszne. Minęło już trochę czasu a oni dalej z tym nic nie zrobili. Wiele miałem problemów z różnymi bonusowymi doładowaniami o które niestety musiałem się dopominać nie często tracać nerwy i pisząc reklamacje :(
8. Uważam że ta oferta promocyjna w Orange GO do stacjonarnych jest śmiechem. Bo są oferty w które bez żadnych opłat aktywacyjnych sa tansze, nawet abonamentowe! Czy to np. Strefa Plus w PlusGSM, pakiety EasyGadka w SIM+ czy w pakiety w EraTT. A tu jeszcze jakas oplata zaaktywacje. Bez sensu. Pozatym SamiSwoi w stacjonarkach nic nie pobije :)
9. Ja tutaj nie narzekam. Poprostu wypowiadam swoje mysli tak jak je widze. A mam na nie poprsotu dowody i tyle. Zawsze jest tak ze sa lepsi i gorsi. Niestety.
10. Co do Heyah..masz racje. Ale cos...sprzedaz im chociaz wzrosnie. Tyle ze Era sukcesywnie stara sie deaktywowac stare TakTak'i i Heyah.

Dobranoc ;)

#54591  autor: oprych
 18 lut 2006, 02:43
Widzę, ze nie mozęsz spać tak jak ja.
Ja dodam jeszcze że co do biura płatnego 1zł. z aminute dam sobię rękę uciąć sam sprawdź a potem przyznaj mi rację ;-) czekam :wink: :wink:
Co do orange choć jestem jego obrońcą zgodzę się mam już5 numer orange i po raz piąty po wysłaniu smsa o tresci więcej nie dostaje wych 30% i jutro ich za to ochrzanie, bo to nie jest juz przypadek i w to nie uwierzę. Mówię o orange go, jako w tym przypadku najatrakcyjniejszej DLA MNIE oferty. Choć prowadzę ,,biznesy" abo wziąść ni mogę, chyba rozumiesz ;-) natomiast simplus easy ma easy gadke tańszą o 5 groszy. A co powiesz o polityce, zę trzeba się rożłaczać c 25 minut aby kupić kolejny? Nie sumują się jak w popie i co najgorsze i najśmieszniejsze. Jak an gadce zostanie sekunda TRZEBA ją wykorzystać! Inaczej nie kupisz drugiego pakietu

[ Dodano: 2006-02-18, 12:08 ]
acha dodam jeszcze żę faktycznie możesz powiedzieć, ze po czasach komunizmu, kiedy początkowo TP była państwowa i połaczona z pocztą polską, także i Ty płaciłeś na nią podatki jak i Ci, którzy już wtedy pracowali Natomiast wilu którzy głoszą hasła precz z francuską dojarką-nigdy nawet nie płacili podatków a może nawet i nie wiedzą zym jest PIT, ale skoro inni krzyczą to oni też, ważne, zeby szpilę komuś wbić. Natomiast jeśli chodzi o niemiecki Vodafon-też niemcy ni kojarzą się chyba polakom najlepiej....