Wiesz, mzoę i ja jestem zwykłym szarym człowiekiem który nie korzysta z UMTS, 3G i nawet za wiele na ten temat nie wie. Moje podejście tyczy sie tutaj przecietnego szarego użytkowika, dla którego gprs, używa nawet tylko od czasu do czasu aby odebrać poczte e-mail. We mnie też osobiście firma TPSA należaća do france telecom nie wzbudza sympatiii zaufania, bo to firma kontrowersyjna. Jednakże nie ma nic konkretnie do zarzucenia Fance telecom. Co tak można by si eczepiać jaki b... tj. nie porządek

mają inne firmy
ERA-dwa zarządy w tym jeden bezprawny
PLUS-hmmm jako SA można by się przyczepić ze udzialy w nim ma Orlen a znim było trochę skandalu paliwowego
Więc po co czepiać się FT? Co tak naprawdę masz tej dirmie drogi D@rio do zarzucenia? W każdej firmie są jakieś przekręty i każdy człowiek tez je robi, jeden większe drugi mniejsze...ale nie odbiegając od tematu.
Za czasu Idei była ona też powiazana z FT, przecież już wtedy z telefonu TP mozna było doładować POPA, oraz istniały w TP tańsze połączenia na komórki idei.
Mój argument z smsami za grosza, do którego dodałeś przymróżone oko był jednym z argumentów, który nie każdego moze przekonywać że przez to sieć orange jest lepsza, zgadzam się z tym...Wiesz z plusem na nowej platformie miałem problemy nie tylko w świeta i sylwester. Miłąem je praktycznie non stop. A połaczenia z wolnym numerem były zrywane równo po 6min i 6sekund. Oczywiście w BOK simplusa do którego trudno się było dodzwonić jak zwykle nikt nie odbierał. Taka prawda Simplus ma najgorszy BOK i do tego nei czynny 24h na dobe, co uważam za skandal. I tu muszę pogratulować erze i heyah za całodobowe biuro dla oferty pre paid, jednakże muszę zganić heyah. Kto widział bok płatny 1zł....za minute!!!! PRzecież to kpina, połaczenie może czasem wynosić nawet 17minut. Nie wiem jak czynny jest bok w orange szczerze mówiac, ale zawsze spotykałem się tam z życzliwością i komptencją i nigdy nerwy nei były potrzebne, mozę mam szczęście.
Na marginesie schodząć z tematu nei rozumiem niektórych. Ja właśnie powininenm dziś dostać 30%, nie dostałęm wiec jutro dzwonie do BOK, a nie jak inni pisza tu czy dostaną bonus, a czemu jeszcze nie dostali itd. Odpowiednie rzeczy należy zgłaszać do odpowiednich ludzi bądź jednostek. Nie twierdzę tutaj że jesteście nie odpowiedni, mam nadzieję że rozumiecie, choc trochę co miałem na myśli. Ja tez mam kartę każdego polskiego operatora i to nawet po kilka numerów każdej sieci. I wiesz, powiem tak: lojalnościówka w tak taku dobra rzecz, ale każdy op oferuje coś innego era nigdy nie oferowała 10% lub 30% jak robiła to era i to przez rok albo dłużęj(nie jestem pewien), natomiast era zaproponowała tanie numerki, choć usługa troche nie wypał(chodzi mi o era jednostki). I tu fakt ciekawy gdy era zadecydowała aby za tani numerek zapłacić 9zł. nikt nie krzyczał że drogo. A oferta orange za 6zł. miech i 30gr. do WSZYSTKICH w orange istacjonarnych została już poddana krytyce. Uważam, ze w naszym kraju, faktycznie jest teraz taki trend, aby narzekać na orange cokolwiek zrobi, a niektórym(zaznaczam niektórym) era może pluć w oczy a powiedzą że to deszcz.
------------------------------
EDYCJA
Dodam jeszcze, że może ifaktycznie dużo kart popa i jednej idei na karte leży w śmietniku ale sytuacja heyah starterów za 5zł. i odwójnego doładowania , uważam że spowoduje to samo, bo to dobry sposób na tanie rozmowy non stop prawda? Kupi starter doładuje dostane drugie tyle, potem starter do kosza i kupie nast. Nie bez powodu heyah ma przychodzące na 3 miesiace przedłuzone, i myślę że temu sammeu służy sumowanie się ważności kont w era i heyah, stąd era zostanie dalej liderem.