• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 160 z 241
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 241

#543337  autor: osachorzow
 27 mar 2012, 21:27
ukefake pisze: takie czekanie może być zgubne. do czerwca raptem 3 miesiące (w przybliżeniu) a biorąc pod uwagę jakość dotychczasowych odpowiedzi to może być za mało. Dlatego dołączam się do głosu, aby zebrać wszystkie materiały które masz i uderzyć do UKE (żeby chociaż aktywowali ci numer, a potem można zacząć zabawę z przelewem na konto)
Już przerabiałem wyłączenie numeru (karta nie logowała się do sieci), który (ponoć) wrócił do dawcy... a jednak po kilku dniach play4you poinformował(a) mnie, że mam się udać do punktu po nowy SIM i wszystko będzie cacy... a nie było, bo prawidłowej daty ważności środków nie ustawili... i jak kilka dni temu włożyłem SIMkę do tel. okazało się że tylko dobiera... a i tak po terminie. Ponieważ jest to mój 'złoty numer' do (jeszcze) bliżej nieokreślonego wykorzystania to mogę poczekać aż wyłączą... i włączą ponownie ;) UKE traktuję jako ostateczność, jeśli reklamacja nie zostanie rozpatrzona po mojej myśli... tylko te myśli muszę najpierw zwerbalizować, a fakty są takie:

maj 2011 - jestem szczęśliwym posiadaczem numeru z kontem ważnym do pierwszych dni lipca
1.06.2011 - doładowuję telefon, środki trafiają na konto, daty są OK
3.07.2011 - play blokuje połączenia wychodzące
31.10.2011 - play dezaktywuje moją kartę SIM
listopad 2011 - wkładam kartę do telefonu i ze zdziwieniem stwierdzam że Play jej nie toleruje,
28.11.2011 - następuje aktywacja SIM i w tym dniu lub kolejnym odbieram w punkcie play nową kartę i zgodnie z zapewnieniem play4you wszystko jest już ok
kilka dni temu - odkrywam, że mam 0zł na koncie, wychodzące ważne do 19.12.2011, przychodzące jakimś cudem działają, mimo, iż ważne do 20.03.2012.

Korespondencja z OK to festiwal niekompetencji: na zmianę twierdzą że numer był lub nie był aktywny przed 28.11 i dopiero po 11 zgłoszeniach otrzymuję daty o które pytam, niestety stan konta w dniu 3.07.2011 pozostał tajemnicą...

#543432  autor: pakierhakierxd
 28 mar 2012, 08:41
Witam aktywowałem dzisiaj pakiet internetowy 200 mb wiem że proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego będzie to mniej ale co tam lepsze parę mb niż lejek,nie chcę aby pakiet się odnowił w nowym okresie rozliczeniowym czyli od 1 do końca miesiąca a więc kiedy lepiej go wyłączyć 30 marca czy 31 marca,nie chcę zapłacić w kolejnym miesiącu pełnej kwoty 9zł,zamierzam tak robić aby włączać ten pakiet kiedy skończy się dostępny w moim abonamencie 250mb a na koniec okresu rozliczeniowego wyłączać.

Nie dostałem odpowiedzi na moje poprzednie pytanie jak można to proszę o odpowiedź.

Mam pytanie ostatnio wyłączyłem usługę etykietka i liczyłem na to że jak to zrobię to zmieni mi nazwę z powrotem na domyślną play ale niestety tak się nie stało a przy wysłaniu smsem odpowiedniej komendy pisze że jest przywrócona domyślna etykietka,sprawdzałem programem w telefonie co pisze przy operator i pisze unavaible kiedy wcześniej pisało w tym miejscu play.
Napisałem ostatnio zgłoszenie nr 42239243 i dostałem odpowiedź w stylu tak powinno być ale myślę że powinno być normalnie bo na innych kartach sieci play jest cały czas play.
Proszę o pomoc jak coś to mogę napisać 2 x zgłoszenie.

Pozdrawiam :)

#543725  autor: satino
 28 mar 2012, 23:14
pakierhakierxd z szacunkiem - głupek z Ciebie a raczej idiotyczne rozwiązanie stosowane przez Ciebie, po to masz pakiety nonstop żeby móc sobie za 5 zł aktywowac jak Ci się skończy net a tak to płacisz 9zł i jeszcze może się zdarzyc tak że zapłacisz go dwa razy jak nie wylaczysz w odpowiednim momencie... operator ma 24 godziny na wylaczenie pakietu wiec jelsi bedzie aktywny dalej na nowym okresie rozliczeniowym dostaniesz kolejne 9 zł do faktury. Później pod koniec tego samego miesiaca aktywujesz znowu ten pakiet i kolejne 9 zł do faktury :mrgreen: gratuluje pomysłowosci i polecam pakiet nonstop za 5zł 50 mb :wink:

#543730  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2012, 23:32
pakierhakierxd, od tego jest JEDNORAZOWY pakiet 50 MB za 5 zł, który przywraca szybkość neta w razie wyczerpania paczki np. za te 9 zł.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543751  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2012, 06:35
Satino ale pomysl inaczej ze jak aktywuje w połowie miesiąca pakiet 200 mb to mam 100mb za 4.5 kiedy w przypadku tamtym aby to mieć zapłacę za to 10zl.

#543762  autor: Mila89
 29 mar 2012, 09:35
P4U mam pytania dot. oferty http://blogplay.pl/2012/03/oferty-all-i ... ze-lepsze/ All Inclusive tylko sim za 29zl z 210 min i 1GB internetu
1)Czy to jest kwota brutto czy netto
2)Czy internet ma ograniczenie predkosci
3)Czy dziala tez po nadajnikach plusa
4)Czy minuty przechodza na kolejny miesiac

Zadzwonilem do Bok i uslyszalem ze... oni tej oferty nie znaja 0_o jak powiedzialem zeby wszedl na blog rzecznika play blogplay.pl to sie pytal czy... blog play pisze sie razem czy osobno 0_o po 5 min wszedl na strone po czym poszedl do kierownika i uslyszal ze... oni czekaja na Potwierdzenie oferty TRAGEDIA jak wy chcecie przekonac ludzi do abonamentow jak wiedza konsultantow i ich PRZEŁOZONYCH jest ZEROWA

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#543764  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 09:42
Mila89, Ja odpowiem:
1) kwota brutto - oferta dla osób fizycznych nieprowadzących działalność gospodarczą
2) w ramach 1 GB - szybki net jest do 7,2 mbit/s download, upload do 1 mbit/s; po wykorzystaniu 1 GB prędkość spada do 32 kbit/s, a net nadal jest w ramach abonamentu
3) działa na nadajnikach Play, Orange i Plus
4) minuty nie przechodzą na kolejny miesiąc

[ Dodano: 2012-03-29, 09:43 ]
Mila89 pisze:Zadzwonilem do Bok i uslyszalem ze... oni tej oferty nie znaja
Mają szkolenia - do najbliższego piątku oni tez poznają ofertę xD

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543765  autor: Mila89
 29 mar 2012, 09:47
Karlos20 pisze:Mila89, Ja odpowiem:
1) kwota brutto - oferta dla osób fizycznych nieprowadzących działalność gospodarczą
2) w ramach 1 GB - szybki net jest do 7,2 mbit/s download, upload do 1 mbit/s; po wykorzystaniu 1 GB prędkość spada do 32 kbit/s, a net nadal jest w ramach abonamentu
3) działa na nadajnikach Play, Orange i Plus
4) minuty nie przechodzą na kolejny miesiąc

[ Dodano: 2012-03-29, 09:43 ]
Mila89 pisze:Zadzwonilem do Bok i uslyszalem ze... oni tej oferty nie znaja
Mają szkolenia - do najbliższego piątku oni tez poznają ofertę xD
No to REWELACJA! :) Czesto podrozuje i w PF internet mialem tylko po nadajnikach play wiec nie moglem wszedzie kozystac teraz bede mial go praktycznie wszedzie :) Dzieki!

Aha i jeszcze 1 pytanie: czy zamawiajac przez internet/bok(chociaz oni tam oferty nie znaja :shock: ) mozna dostac cos jeszcze???
i jakie dokumenty sa wymagane zeby podpisac umowe bez telefonu? sam dowod osobisty ew legitymacja studencka wystarczy? czy trzeba miec cos jeszcze?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 09:47 przez Mila89, łącznie zmieniany 1 raz.

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#543766  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2012, 09:47
Na nadajnikach playa nie ma ograniczeń szybkości z tego co wiem tylko partnerzy roamingowi dają mniejszą szybkość, z tego co widziałem to do 2mb/s. Oferta będzie dostępna od jutra wiec mogą jeszcze o niej nie wiedzieć.

#543769  autor: playonline
 29 mar 2012, 09:52
Mila89 pisze:adzwonilem do Bok i uslyszalem ze... oni tej oferty nie znaja
Nie dziwie sie - kazda korporacja stara sie aby oferty nie wyplynely co by konkurencja swojej nie poprawila... Chore to jezeli chodzi o pracownikow (bo i na pracownikach i na klientach sie to odbija) ale tak to w zyciu jest...
Mila89 pisze:jak powiedzialem zeby wszedl na blog rzecznika play blogplay.pl to sie pytal czy... blog play pisze sie razem czy osobno
Znajomosc Bloga Gruszki nie nalezy do zadan CC tak wiec to tylko dobra wola konsultanta czy bedzie go znac czy tez nie. Skoro nie placa za znajomosc tej stronki to po co to czytac? Malo konkretow a duzo reklam tam...
Mila89 pisze:po czym poszedl do kierownika i uslyszal ze... oni czekaja na Potwierdzenie oferty
Widac, ze nie masz pojecia jak dzialaja korporacje... Nie popieram tego, nie akceptuje ale przyjmuje do wiadomosci, ze cos takiego ma miejsce... Mozna sie wkurzac, op moze przeprosic i na tym koniec...
Mila89 pisze:TRAGEDIA jak wy chcecie przekonac ludzi do abonamentow jak wiedza konsultantow i ich PRZEŁOZONYCH jest ZEROWA
Wszystkie ogromne firmy czy korporacje tak dzialaja... Niestety... Bo odbija sie to na pracownikach. Stad nie ma sensu sie wyzywac na nich... Wina jest na gorze ale tego nikt nie zmieni... Wiec chillout wypij kawe czy pobiegaj... ;)

Tak wiec w tej sprawie moje zdanie jest po stronie konsultantow a nie klientow czy opa.

#543770  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 09:55
Mila89 pisze:Aha i jeszcze 1 pytanie: czy zamawiajac przez internet/bok(chociaz oni tam oferty nie znaja ) mozna dostac cos jeszcze???
To się okaże od piątku, 30 marca, kiedy oferta wejdzie do sprzedaży.
Mila89 pisze: jakie dokumenty sa wymagane zeby podpisac umowe bez telefonu? sam dowod osobisty ew legitymacja studencka wystarczy? czy trzeba miec cos jeszcze?
Wystarczy sam dowód osobisty.

#543771  autor: Mila89
 29 mar 2012, 09:59
playonline pisze:
Mila89 pisze:adzwonilem do Bok i uslyszalem ze... oni tej oferty nie znaja
Nie dziwie sie - kazda korporacja stara sie aby oferty nie wyplynely co by konkurencja swojej nie poprawila... Chore to jezeli chodzi o pracownikow (bo i na pracownikach i na klientach sie to odbija) ale tak to w zyciu jest...
Jak sie staraja zeby oferta nie wyplynela? przeciez to nie sa "przecieki" np z telepolis tylko oficjalna informacja z bloga rzecznika wiec co chca ukrywac???
A co do blogu rzecznika... moim zdaniem powinni znac tak jak inne linki do stron "branzowych"

#543772  autor: user_delete19
 29 mar 2012, 10:04
Mila89 pisze:Jak sie staraja zeby oferta nie wyplynela? przeciez to nie sa "przecieki" np z telepolis tylko oficjalna informacja z bloga rzecznika wiec co chca ukrywac???
Hm, oferta została zaprezentowana wczoraj, szkoleń nie było, nie każdy z BOK jest pasjonatem i po prostu tam pracuje. Ofertę będzie znał jak zostanie przeprowadzone szkolenie. Oferta wchodzi jutro. Biadolenie, że dzisiaj nikt nie zna szczegółów z pamięci jest nie na miejscu...

#543773  autor: playonline
 29 mar 2012, 10:16
Mila89 pisze:Jak sie staraja zeby oferta nie wyplynela?
A no nawet udzielenie informacji konsultantom nawet 1 dzien przed jej zaprezentowaniem moze spowodowac, ze konkurencja szybko wyciagnie teczke z planem B (ze tak ujme obrazowo). Czlowieku zatrudnij sie w jakiejs korporacji to bedziesz wiedziec o czym sie tutaj pisze...
Mila89 pisze:przeciez to nie sa "przecieki" np z telepolis tylko oficjalna informacja z bloga rzecznika wiec co chca ukrywac???
Blog a informacja to co innego. CC dziala w oparciu o REGULAMINY OFERT... czyli jezeli nie dostali zadnych regulaminow to nie moga sie do niczego odniesc! Blog sluzy tylko do nakrecania atmosfery.
Mila89 pisze: co do blogu rzecznika... moim zdaniem powinni znac tak jak inne linki do stron "branzowych"
Konsultant POWINIEN znac TYLKO oferte, ktora weszla w zycie. Tych z prezentacji NIE MUSI znac (jezeli nie weszly jeszcze w zycie) a NA PEWNO nie moze sie na ich temat wypowiadac przed ich wejsciem w zycie.

Poza tym konsultant NIE MUSI a co najwyzej MOZE sobie poczytac w przerwie na kawe czy jak jest pasjonatem... Jak to ujal wojciech.

Nie wiem gdzie pracujesz ale na pewno nie na CC i na pewno nigdy nie pracowales. Mala rada - zmien prace chocby na tydzien... :)

#544112  autor: bolek2004
 30 mar 2012, 10:23
Brawa dla play. Przed chwilą zauważyłem że w play24 pokazuje poprawnie daty programu doładowań więc wreszcie zostało to naprawione. Prawie poprawnie bo mam ważny do 01.05.2012r. zamiast do 31.04.2012r. ale ważne że wreszcie coś z tym zrobiono.

#544119  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2012, 10:32
bolek2004 pisze:Brawa dla play. Przed chwilą zauważyłem że w play24 pokazuje poprawnie daty programu doładowań więc wreszcie zostało to naprawione. Prawie poprawnie bo mam ważny do 01.05.2012r. zamiast do 31.04.2012r. ale ważne że wreszcie coś z tym zrobiono.
Miałem o tym napisać wczoraj. U siebie też już nie mam zaślepki w tej usłudze PD. Można tą usługę odpalić bez utrudnień :)

#544124  autor: Edmund
 30 mar 2012, 10:50
bolek2004 pisze:Prawie poprawnie bo mam ważny do 01.05.2012r. zamiast do 31.04.2012r.
Wszystko jest poprawnie kolego - kwiecień ma 30 dni, a nie 31 dni ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#544136  autor: bolek2004
 30 mar 2012, 11:23
Nie jest bo według regulaminu pd jest ważny do końca miesiąca kalendarzowego, na innych numerach mam poprawne daty np:31.03.2012

#544141  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2012, 11:49
bolek2004, a czemu myślisz, że nie jest?
Powinieneś się cieszyć, że masz ważność do 01-05-2012, niż do 30-04-2012, gdyż dostałeś od Play dodatkowy jeden dzień, żeby wypełnić warunki promocji (zgodne z kalendarzem; w Playu uznają, że miesiąc ma 31 dni); albo nawet 2x dostać po max 3 bonusy w tym samym miesiącu kalendarzowym - bo też to może się zdarzyć.

#544149  autor: bolek2004
 30 mar 2012, 12:07
Karlos20 Ogólnie to jest drobnostka. Ważne że działa, ale przed awarią zawsze wskazywało ostatni dzień miesiąca niezależnie czy miesiąc miał 30 czy 31 dni, być może po awarii coś pozmieniali albo to ja mam takie szczęście że mi dzień dołożyli.
  • Strona 160 z 241
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 241
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160