• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#543608  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:20
marcz123456 pisze:
drcox pisze:że przygotują coś "więcej za mniej" ;)
już prędzej mniej za więcej. Nie oszukujmy się, jak dwa lata temu (?) play szturmowało Stanem darmowym to w3 się nie posrało ze strachu. teraz też tak nie będzie. F4.0 to nie jest aż tak fantastyczna oferta żeby się jej bali.
A widziałeś jak ulepszyli pozostałe abonamenty? All Inclusive i Stan Darmowy. Nikt nie zwraca na to uwagi, sądzę że będzie masowa ucieczka do Play. Wszystko zależy od odpowiedniej reklamy.

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#543613  autor: kamil4862
 28 mar 2012, 17:32
Karlos20 pisze:powiedział, że za rozmowy do innych sieci infrastrukturalnych i MVNO, połączenia są taryfikowane w ramach rozmów NO LIMIT do Orange, Plus, T-Mobile i PLAY.
Centernet i Mobyland również ;)
wojciech pisze:a nie 29? wydaje mi się, że tyle na konferencji padło...
I ja wyraźnie słyszałem 29gr/min, jednak faktycznie w tabelach podane jest 19gr/min.
drcox pisze: Słyszałem też, że stacjonarne kosztują 10zł.
I tak było mówione na konferencji, a tabela mówi co innego ;) Dobrze, że na korzyść klienta ;)

Obrazek

#543617  autor: Atlan
 28 mar 2012, 17:34
Bo ja wiem czy to taka rewolucja? No jeśli spojrzymy że obecnie taka przyjemność kosztowała bodajże 300zł, a teraz około 100, no to jest różnica. Ale ile osób z tego czegoś skorzysta? W tematach o przedłużaniu umów większość przedłuża warianty 40 lub 60zł. Mało kto bierze coś więcej, bo i po co skoro się wygaduje 100-300 minut. Dla mnie opcje "no limit" już istnieją od dawna, bo ileż to osób wydzwania więcej niż 400 minut do wszystkich sieci w jakimś abo za 60-70zł? Jak wydzwania coś więcej, to pewnie z wybranym numerem, które są jako bonusy do umowy czy to w Orange (tam to za darmo w sieci) czy w Sieci Rodzinnej w TM. Tak więc śmiem twierdzić, że no-limit dla 95% Polaków już jest od dawna za te 50-70zł.

Poza tym 79zł brzmi ładnie, ale dodać do tego neta, dodać te stacjonarne i już wychodzi prawie stówka. Tak więc dla ułamka procenta klientów jest to rewolucja, ale dla całej masy jest to zbędna oferta.

No i pamiętajmy, że tutaj nie dostajemy telefonu, a w tym "no limit dla 95% Polaków" telefony są...

#543618  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:37
Atlan pisze:Bo ja wiem czy to taka rewolucja? No jeśli spojrzymy że obecnie taka przyjemność kosztowała bodajże 300zł, a teraz około 100, no to jest różnica. Ale ile osób z tego czegoś skorzysta? W tematach o przedłużaniu umów większość przedłuża warianty 40 lub 60zł. Mało kto bierze coś więcej, bo i po co skoro się wygaduje 100-300 minut. Dla mnie opcje "no limit" już istnieją od dawna, bo ileż to osób wydzwania więcej niż 400 minut do wszystkich sieci w jakimś abo za 60-70zł? Jak wydzwania coś więcej, to pewnie z wybranym numerem, które są jako bonusy do umowy czy to w Orange (tam to za darmo w sieci) czy w Sieci Rodzinnej w TM. Tak więc śmiem twierdzić, że no-limit dla 95% Polaków już jest od dawna za te 50-70zł.

Poza tym 79zł brzmi ładnie, ale dodać do tego neta, dodać te stacjonarne i już wychodzi prawie stówka. Tak więc dla ułamka procenta klientów jest to rewolucja, ale dla całej masy jest to zbędna oferta.
Dla osób które wydają mniej Play przygotował ulepszone oferty All Inclusive oraz Stan Darmowy, gdzie można otrzymać jeszcze więcej minut, nielimitowane smsy do wszystkich sieci, nielimitowane stacjonarki. Jest w czym wybierać.

#543622  autor: słoneczny
 28 mar 2012, 17:43
No limit, to już zdecydowanie dla bogatszego klienta, a o takiego coraz trudniej. Oferta ciekawa, ale nie wiem czy złapią na to wielu.
Bardziej jestem pod wrażeniem AI i SD. Przy niskich abonamentach nawet playowa karta kiepsko wypada.
Liczę, że jeszcze doszlifują mixa i kartę, a jeśli nie to trzeba będzie przejść na SD.

#543623  autor: DanielR
 28 mar 2012, 17:44
Freyr pisze:Dla osób które wydają mniej Play przygotował ulepszone oferty All Inclusive oraz Stan Darmowy,
A ja jednak, jak na złość zaczekam na odświeżoną kartę. :P
Zgadzam się tu z Altanem. Oferta jest dobra, no jest. Tylko nie wiem nad czym te, moim zdaniem, wręcz przesadzone zachwyty i rozpływanie się, skoro w rzeczywistości skorzysta z niej zaledwie kilka procent użytkowników. To nie dla (większości z) Nas. Co innego, gdy np. wprowadza się zmiany w ofercie na kartę (czy też ew. w niższych abonamentach), rewolucyjne zmiany, tak jak kiedyś we Fresh'u, gdzie jak wiadomo z pre-paid i jego dobroci skorzystać może praktycznie każdy, a nie jedynie nieliczni, jak to ma miejsce w przypadku oferty Formuła 4.0.

#543624  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:47
DanielR pisze:
Freyr pisze:Dla osób które wydają mniej Play przygotował ulepszone oferty All Inclusive oraz Stan Darmowy,
A ja jednak, jak na złość zaczekam na odświeżoną kartę. :P
Zgadzam się tu z Altanem. Oferta jest dobra, no jest. Tylko nie wiem nad czym te, moim zdaniem, wręcz przesadzone zachwyty i rozpływanie się, skoro w rzeczywistości skorzysta z niej zaledwie kilka procent użytkowników. To nie dla Nas. Co innego, gdy np. wprowadza się zmiany w ofercie na kartę (czy też ew. w niższych abonamentach), rewolucyjne zmiany, tak jak kiedyś we Fresh'u, gdzie jak wiadomo z pre-paid i jego dobroci skorzystać może praktycznie każdy, a nie jedynie nieliczni, jak to ma miejsce w przypadku oferty Formuła 4.0.
Mam na koncie 140 zł, podobnie jak Ty poczekam na rozwój sytuacji. Jeżeli nic nie wprowadzą uciekam do TYLKO SIM 29. Dużo lepsze warunki jak dla mnie.

#543631  autor: biotyt
 28 mar 2012, 18:14
Ciekawa oferta no-limit i kosztująca jedynie ok. 20 zł więcej niż najczęściej wybierane kwoty abonamentu. Dlatego sporo klientów będzie zainteresowanych płaceniem trochę więcej za ofertę, która nie wymaga patrzenia na zegarek. Dobrze Play przekalkulował. Wróżę sukces.

Mnie interesuje głównie oferta na kartę, gdyż telefony nie są w zadowalających cenach u operatorów, a cenie sobie także wolność. Play Fresh został dość okrojony z niezłych promocji przez co przenoszę się do Orange. Nie będę czekał aż coś zaproponują bo z obietnicami jest różnie.

biotyt

#543639  autor: user_delete34
 28 mar 2012, 18:42
Jeżeli ktoś lubi spędzać (i stać go na to) przy telefonie nie godziny, a całych kilka dni na miesiąc, to oferta na pewno mu się spodoba. Mnie czymś takim PLAY zaskoczył i to bardzo pozytywnie, bo podobna oferta u któregokolwiek innego opa jest chyba od 70 zł droższa niż ta w PLAY (tak myślę, nie chce mi się sprawdzać ofert; o ile istnieje w ogóle poza moimi wyobrażeniami). Sam jednak raczej nigdy nie będę czegoś takiego na szczęście potrzebował i czekam na poprawę prepaida w Plusie, bo nie chcę mieć problemów z łącznością, normalnych u użytkowników PLAYa. Nie chcę też żadnych umów - te na internet wystarczająco przekonują mnie, że umowa to zło. :wink:

#543640  autor: sebt
 28 mar 2012, 18:51
haloo! ludzie.. 79zł/mies., ale bez telefonu! chcecie na umowe ze smartfonem? to musicie wydac 160zl/mies

#543644  autor: user_delete19
 28 mar 2012, 18:55
sebt pisze:haloo! ludzie.. 79zł/mies., ale bez telefonu! chcecie na umowe ze smartfonem? to musicie wydac 160zl/mies
halo, ludzie, mamy już smatfony, ze sklepu! :roll: :wink:

#543648  autor: Ruben
 28 mar 2012, 19:43
Atlan pisze:Poza tym 79zł brzmi ładnie, ale dodać do tego neta, dodać te stacjonarne i już wychodzi prawie stówka. Tak więc dla ułamka procenta klientów jest to rewolucja, ale dla całej masy jest to zbędna oferta.
Zgadzam się. 100pln to jednak dużo jak za abonament bez telefonu. Owszem nie ma limitu ale większość zdecydowana tego nie potrzebuje. Tego, na co najbardziej czekaliśmy, czyli zmiany w prepaid dzisiaj nie zaprezentowano ale niedługo też mają być. Niestety spodziewam się zmian podobnych, czyli dla tych, co potrzebują dużo może być atrakcyjnie. Pewnie zaproponują większe pakiety za większą opłatę a do tego mogą zlikwidować możliwość kumulacji ważności. Wszystko sprowadza się do jak największych stałych wpływów do operatorów.
Rewolucja jednak jest, bo wprowadzono ofertę, której dotychczas na naszym rynku nie było, tylko ma ona znaczenie dla niewielkiej grupy abonentów.

#543656  autor: Kaczy
 28 mar 2012, 20:32
Widzę, że dyskusja rozjechała się na dwa tematy. Proponuję kontynuować dyskusję w temacie o nowej ofercie: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=58106

...::: Made for loneliness :::...
  • Strona 9 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7