• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 162 z 217
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 217

#543280  autor: Osk92
 27 mar 2012, 17:42
Słowem wyjaśnienia- OFERTA BEZ TELEFONU JEST!
Właśnie przedłużyłem w salonie, tyle, że trzeba było poczekać 20min na uaktywnienie takiej opcji na moim koncie.
24,90zł za 120min i 1000smsów, mi pasuje. Pierwszy raz przedłużenie bez telefonu :)

#543294  autor: SACZI
 27 mar 2012, 18:43
Osk92 pisze:Słowem wyjaśnienia- OFERTA BEZ TELEFONU JEST!
Właśnie przedłużyłem w salonie, tyle, że trzeba było poczekać 20min na uaktywnienie takiej opcji na moim koncie.
24,90zł za 120min i 1000smsów, mi pasuje. Pierwszy raz przedłużenie bez telefonu :)
A to interesu nie zrobiłeś ...
Za taka kasę 19,9+5PLN dają umowę nowym abonentom.
Mogłeś się do SUK po "zniżkę" zgłosić.

#543305  autor: Osk92
 27 mar 2012, 19:28
W zasadzie mam to w d.
Zastanawiałem się nad rezygnacją, a taki smieszny rachunek nie obciąży mnie ani trochę.

Chodziło tylko o informację, że oferta istnieje, a Ty mi wyjeżdżasz z jakimiś interesami.

#543306  autor: zygikuleczka
 27 mar 2012, 19:46
No ale co by dostał w suk? Krotszy czas Umowy jedynie:)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#543467  autor: jowita
 28 mar 2012, 11:20
Zerknęłam na stronę T-Mobile i jest cennik od 28.03

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

Przecieram oczy- telefony jeszcze bardziej podrożały.Ktoś znajomy będzie przedluzal tego lata, poleclam Nokie E52 jako dobra sluchawke bez dotyku. E52 byla w taryfie Rodzina 60 po 1zl, potem 99, teraz 199 (

Telefon stary, w rankingach juz czesto nie liczony jako smartfon.
No to co się dzieje?? (A może...okazuje się że na takie rzeczy jest większe zapotrzebowanie niż modne czasopisma w stylu Logo chcialyby przyznac?..)

#543496  autor: peioter
 28 mar 2012, 12:37
Po tym co niedługo wprowadza play: http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... ek___.html
, w tmobile powinni sie zastanowic nad swoja ofertą, a przede wszystkim nad podnoszeniem cen telefonów. Umowa kończy mi się w lipcu i jak patrze na ceny telefonów to mi sie odechciewa zostawać w tmobile na kolejne 2 lata.

#543555  autor: Mobo43
 28 mar 2012, 15:04
jowita pisze:Zerknęłam na stronę T-Mobile i jest cennik od 28.03

Przecieram oczy- telefony jeszcze bardziej podrożały.Ktoś znajomy będzie przedluzal tego lata, poleclam Nokie E52 jako dobra sluchawke bez dotyku. E52 byla w taryfie Rodzina 60 po 1zl, potem 99, teraz 199 (

No to co się dzieje?? (A może...okazuje się że na takie rzeczy jest większe zapotrzebowanie niż modne czasopisma w stylu Logo chcialyby przyznac?..)
Ale przez SUK byś miała w tej taryfie ten telefon za 99 a nie za 199, i abonament za 59,90
peioter pisze:Po tym co niedługo wprowadza play: http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... ek___.html
Ta oferta wydaje się ciekawa dla tych co potrzebują dużo minut w ramach abonamentu, za 79 zł mają darmowe rozmowy do wszystkich sieci, ale bez telefonu, a z telefonem to już abonament ma wynosić do 159 zł. Ale nie każdy potrzebuje tak dużo minut w abonamencie, ja na przykład wykorzystuję 200 minut miesięcznie, to taki abonament jest za wysoki (obecnie mam za 45 zł. 240 min.)

#543559  autor: anonim69
 28 mar 2012, 15:21
peioter pisze: Po tym co niedługo wprowadza play: http://technologie.gazeta...i_rynek___.html
, w tmobile powinni sie zastanowic nad swoja ofertą, a przede wszystkim nad podnoszeniem cen telefonów. Umowa kończy mi się w lipcu i jak patrze na ceny telefonów to mi sie odechciewa zostawać w tmobile na kolejne 2 lata.
W podobnych abonamentach w Play telefony są także dość drogie, niestety....

#543628  autor: st.konsultant
 28 mar 2012, 18:06

W fajnej cenie jest teraz Lumia 710. Zawsze można ją wziąć do Rodziny 60, później sprzedać i kupić E52 na wolnym rynku. Przy okazji jeszcze troszkę pewnie zostanie w kieszeni.

#543637  autor: macs22
 28 mar 2012, 18:36
Witam, czy to normalne, że oferta z telefonem dla umowy która kończy się 4 września już teraz pojawiła się na IBOA? W którym momencie można zacząć negocjacje z SUK?

#543758  autor: anonim69
 29 mar 2012, 08:50
macs22 pisze:Witam, czy to normalne, że oferta z telefonem dla umowy która kończy się 4 września już teraz pojawiła się na IBOA? W którym momencie można zacząć negocjacje z SUK?
Negocjacje możesz zacząć od zaraz , jeżeli pojawiła się oferta w IBOA,

#543853  autor: kulisz
 29 mar 2012, 14:43
Mam pytanie..

Umowa kończy mi się 20 października 2012, od bitych 4-5 miesięcy w iBOA wisi mi, że "już wkrótce będzie dla Ciebie nowa oferta przedłużeniowa" no ale jakoś to wkrótce trwa trochę długo. Wybrałem się do salonu T w swoim mieście dowiedzieć się o to i Pani mi powiedziała, że nic w jej systemie nie ma dla mnie i prawdopodobnie będzie za miesiąc.
Moje pytanie jest takie czy jak zadzwonię na BOA(ew. SUK) teraz to jednak jakaś oferta się znajdzie dla mnie czy BOA i salony korzystają z tego samego systemu i w BOA też będzie dopiero może za miesiąc?

Interesuje mnie tylko przedłużenie bez telefonu.

#543878  autor: jowita
 29 mar 2012, 15:54
st.konsultant pisze:

W fajnej cenie jest teraz Lumia 710. Zawsze można ją wziąć do Rodziny 60, później sprzedać i kupić E52 na wolnym rynku. Przy okazji jeszcze troszkę pewnie zostanie w kieszeni.
Dzięki, to dobra rada dla mnie samej na przyszłosć (nawet ja nie celuję w telefony typu "duży ekran pojemnościowy z grą Angry Birds oraz dodatkową funkcją dzwonienia";)
, osobiscie wzięłąbym Lumię aby ją sprzedać i kupić np. E6, ale jak wspomniałam, próbuję pomóc komuś innemu. To wszystko jest trochę za bardzo skomplikowane dla zwykłych ludzi, którzy nie mają treningu negocjacyjnego ani żyłki handlowej. Nowa oferta byłaby dla mnie ciekawa, ale dla tamtej osoby, rozmawiającej mniej i nie korzystającej z internetu, nie. Ja sama będę wymieniać telefon pewnie pod koniec tego roku, albo na początku następnego. Hmm, jak jeszcze mogę ponarzekać, to nowego programu lojalnościowego jakoś nie widać... Wiem że to nie jest wina Starszego Konsultanta...

#544120  autor: vespero
 30 mar 2012, 10:40
rafalik1 pisze:Nowa ofert t-mobile 79zł miesiecznie do wszystkich za darmo bez limitu. Czy będzie też dla przedłużających umowę.

http://nt.interia.pl/telekomunikacja/gs ... ci,1778395

Propozycja ciekawa
Czy dla stałych abonentów ta oferta posiada jakiś rabat lub rabat na cenę telefonów.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 23:15 przez vespero, łącznie zmieniany 1 raz.

#544268  autor: zygikuleczka
 30 mar 2012, 20:05
anonim69 pisze:Negocjacje możesz zacząć od zaraz , jeżeli pojawiła się oferta w IBOA,
To podobno nie jest do końca tak. Oferta z telefonem przez inne kanały nie jest dostępna od razu jak pojawi się w iboa. Tak mi jakiś tam konsultant mówił.

#544336  autor: vespero
 30 mar 2012, 23:17
Oferta z telefonem może się pojawić później, ale podejrzewam raczej, że chodzi o typową "podkładkę" dla doradcy. Kiedy udzieli rabatu ma uzasadnienie, gdy zrobiłby to wcześniej mógłby mieć komplikacje. Prozaiczne, ale prawdziwe chyba, że się mylę.

#544350  autor: woody
 31 mar 2012, 00:30
jowita pisze:Zerknęłam na stronę T-Mobile i jest cennik od 28.03 http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf
Przecieram oczy- telefony jeszcze bardziej podrożały.
T-Mobile mnie przeraża:
1. zlikwidowali Era Premia i nic nowego nie zaproponowali,
2. Podnieśli ceny … wróć podnoszą regularnie ceny telefonów, mimo braku możliwości sfinansowania aparatu w ramach ww. programu,
3. Zrezygnowali z przenoszenia niewykorzystanych minut na kolejny okres rozliczeniowy,
4. Kombinują coś z ofertą bez telefonu,
5. I jeszcze haczyki w aneksach przedłużeniowych vide usługi typu Zawsze rozmawiaj; wystarczy w Google wpisać „zawsze rozmawiaj” i Google nieprzypadkowo podpowiada kolejny wyraz: „oszustwo”.
Za Ery takich jajec nie było :wink:

Iphone 6 Plus 16 GB

#544366  autor: zygikuleczka
 31 mar 2012, 09:13
woody pisze: zlikwidowali Era Premia i nic nowego nie zaproponowali,
To jest nie fair bo pamiętam, że likwidując go były informacje ze po nowym roku pojawi się coś nowego...W sumie można wysłać maila i zapytać jak im idzie robienie nowego programu:)
woody pisze: Zrezygnowali z przenoszenia niewykorzystanych minut na kolejny okres rozliczeniowy,
Z tym to też róznie bywało, jeśli miało się kilka pakietów, jeden był wykorzystywany na to, inny na tamto, ten przechodził a tamten nie....sądzę, że takie ujednolicenie jak jest obecnie, tzn. że minuty są wymienne dowolnie i nie przechodzą jest lepsze.
woody pisze:Kombinują coś z ofertą bez telefonu,
Niby zniknęła a w praktyce jest. Ktoś wyżej o tym pisał.
woody pisze: I jeszcze haczyki w aneksach przedłużeniowych vide usługi typu Zawsze rozmawiaj; wystarczy
To to jest akurat standard, w wielu firmach tak to jest robione.

#544382  autor: Eriszkigal
 31 mar 2012, 11:06
zygikuleczka pisze: woody napisał/a:
Zrezygnowali z przenoszenia niewykorzystanych minut na kolejny okres rozliczeniowy,

Z tym to też róznie bywało, jeśli miało się kilka pakietów, jeden był wykorzystywany na to, inny na tamto, ten przechodził a tamten nie....sądzę, że takie ujednolicenie jak jest obecnie, tzn. że minuty są wymienne dowolnie i nie przechodzą jest lepsze.
Ale minuty z podstawowego abo powinny przechodzić na kolejny okres rozliczeniowy. Dla mnie jest to istotne pogorszenie warunków.
  • Strona 162 z 217
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 217
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162