• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 34 z 40
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 40

#518056  autor: user_delete19
 25 lis 2011, 17:26
@up

czytając komcie mniej wprawionych userów mam wrażenie, że się mylisz... wszędzie tylko "łał, kupiłem super smarfona, kij z tym że nie wygaduję minut"... no i parce operatorów (włącznie z gablotami w salonach!) na sprzedaż aparatów... po wtóre parcie na abo z telefonami (doszukiwanie się ofert bez telefonów jest dosyć upierdliwe)

niemniej /disklejmer/ - to tylko moja obserwacja i bez info z salonów ciężko wnioskować... niemniej widząc jak ten wątek się rozwija, mam wrażenie, że rzeczywistość nie odbiega daleko od mojego gdybania ;)

#518114  autor: neoptb
 25 lis 2011, 23:30
Operatorzy obecnie cisną ANU, bo na kliencie z telefonem zarobią raz na 2 lata. A przy ANU mogą np co 6 miesięcy lub 12 np.. Co daje dwukrotny zarobek, niżeli na takiej osobie z telefonem,która wróci po 2 latach. A o mixowcach to już w ogóle nie wspomnę. Ci ludzie nie liczą pieniędzy jakie przepłacają biorąc telefon w mixie ;)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#518149  autor: bp121
 26 lis 2011, 10:07
KonsultantPLUS pisze:
bp121 pisze:
KonsultantPLUS pisze:Nie trzeba się znać na telefonach by móc je sprzedać. Mówisz tanie teksty jak "najlepszy" "najnowszy na rynku" "android market (250 tys. darmowych aplikacji)". ITP ITD.
No chyba za duzo nie wiesz o sprzedazy, jezeli sprzedajesz same najlepsze, najnowsze.
Oczywiście, że nie wiem, nie pracuje w tym około 5 lat.
To chyba nie wiesz, że zeby zarobic jak najwieksza prowizja najlepiej sprzedawac ANZ, przy opcjach z tel dawac albo tel konkursowe, albo przy przy wyzszych taryfach jak najtanszy tel ; )

[ Dodano: 2011-11-26, 10:09 ]
neoptb pisze:Operatorzy obecnie cisną ANU, bo na kliencie z telefonem zarobią raz na 2 lata. A przy ANU mogą np co 6 miesięcy lub 12 np.. Co daje dwukrotny zarobek, niżeli na takiej osobie z telefonem,która wróci po 2 latach. A o mixowcach to już w ogóle nie wspomnę. Ci ludzie nie liczą pieniędzy jakie przepłacają biorąc telefon w mixie ;)
Tylko wiesz, osoba ktora duzo pisze wybierze mixa bo to jej sie bardziej oplaci.
Albo osoba, ktora wyjezdza za granice.

[ Dodano: 2011-11-26, 10:12 ]
neoptb pisze:Co wy tak z tymi telefonami. Przecież nie telefon jest dla klientów najważniejszy. Telefon to wisienka na torcie liczy pozostałą część rozmowy (oferta+dodatkowe usługi itd.)
No wlasnie tak klienci zostali nauczeni - ze operator = telefon, a nie usługi.

#518221  autor: pauli05
 26 lis 2011, 16:57
dla mojej wypłaty nie ma żadnego znaczenia cena telefonu:)

co do "operator = telefon", jednak decydując się na abonament, poza wygodą stałych miesięcznych opłat przez konto, to ważnym aspektem jest właśnie mozliwość wzięcia telefonu, więc jak już ktoś ma ten abonament, to chce sobie wziąć najlepszy z możliwych telefon

choć jest wielu klientów (przynajmniej w przypadku tych firmowych) gdzie sprawdza się to co pisze neoptb, bo przedstawia się oferte, wszystkie usługi, dobiera je według potrzeb, przelicza oszczędności, a na koniec dobór telefonu jest tylko formalnością

#518230  autor: konsultantemeryt
 26 lis 2011, 17:32
Jeżeli chodzi o ANZ a PWA.

Anz - 8% do premii (bez telefonu)
Pwa - 12% do premii (telefon)

Powiem Ci, że większość przedłużeń mam przy PWA. A dlaczego? Bo umiem wychwalić odpowiedni model telefonu.

#518532  autor: neoptb
 28 lis 2011, 13:01
KonsultantPLUS, przeciesz masz konkurs ANZ i dostajesz za niego dodatkową kasę, to nie widzę sensu ciśnięcia pwa. Ciekaw jestem skąd masz te %, bo ni jak mają się one do rzeczywistości. :)
bp121 pisze:Tylko wiesz, osoba ktora duzo pisze wybierze mixa bo to jej sie bardziej oplaci.
Zgadza się. Brakuje odpowiedniego przelicznika na smsy w obecnych taryfach oraz kwotowego wykorzystania jak to było w elastycznych.

żyj i pozwól żyć.

#518548  autor: konsultantemeryt
 28 lis 2011, 13:39
neoptb pisze:KonsultantPLUS, przeciesz masz konkurs ANZ i dostajesz za niego dodatkową kasę, to nie widzę sensu ciśnięcia pwa. Ciekaw jestem skąd masz te %, bo ni jak mają się one do rzeczywistości. :)
bp121 pisze:Tylko wiesz, osoba ktora duzo pisze wybierze mixa bo to jej sie bardziej oplaci.
Zgadza się. Brakuje odpowiedniego przelicznika na smsy w obecnych taryfach oraz kwotowego wykorzystania jak to było w elastycznych.

Jeżeli chodzi o konkurs. Może działamy na innych zasadach. Nie mamy żadnego konkursu z ANZ-tami.

#529221  autor: plotenka607
 18 sty 2012, 23:56
witam szukam kogos kto pracuje w plusie prosiłabym o kontakt
 #536674  autor: ubuntulnx
 23 lut 2012, 14:05
Cześć,

mogę prosić o opinie nt. pracy w salonach/wysepkach Play?
Warunki pracy, może zarobki, podejście przełożonych.

Z góry dzięki i zapraszam do dyskusji.

W zamian mogę się podzielić informacjami nt. pracy w dużym CC Orange, gdyby ktoś był zainteresowany pracą;-)

Obrazek

#536713  autor: KR2615
 23 lut 2012, 17:19
Możesz przeryć cały Internet a o płacsach nic się nie dowiesz. Widocznie musi być jakaś klauzula zabraniająca zatrudnionym chwalić się zarobkami. Najlepiej weź jakiegoś znajomego co tam pracuje na piwo i postaraj się z niego wydusić jak najwięcej.

#536729  autor: ubuntulnx
 23 lut 2012, 18:00
No OK, zdaję sobie sprawę, że o zarobkach może się nic nie dowiem.
To może chociaż opinie o samej pracy, bo inne fora pełne są hejterskich postów, a z doświadczenia wiem, że sugerować się nimi byłoby ogromnym błędem (opinie na forach o mojej poprzedniej firmie były utrzymane w podobnym tonie i w gro przypadków nijak się miały do rzeczywistości).

Obrazek

#537944  autor: radiatorex
 29 lut 2012, 09:31
ludzi esięnie chwalą, bo słaby handlowiec czym ma siępochwalić, zaś dobry nie chce sie puszyć. Nie ma liniowego wynagrodzenia, potrafisz zbajerowac klientów na telefony i bezużyteczne dl klientów taryfy, to będziesz jak pączek w masle, ale wystarczy być rzetelnym i niekoniecznie bezczelnym handlowcem, żeby było ok. To ok - +/- 1500.

#538110  autor: neoptb
 01 mar 2012, 00:07
ubuntulnx pisze:No OK, zdaję sobie sprawę, że o zarobkach może się nic nie dowiem.
Od 1200 netto pensji podstawowej + prowizje za sprzedaż. Koszt wynagrodzenia zalezny odfirmy,która Cię zatrudnia. Bo 90% punktów to franczyza.

żyj i pozwól żyć.

#542825  autor: ciekawy
 25 mar 2012, 17:54
Mnie czasem zastanawia taka rzecz jak opłata aktywacyjna.
Od tej opłaty Konsultanci mają prowizje czy idzie ona w całości dla sieci ?

W każdym salonie sieć daje minimalną płacę + premia czy zdarzają się wynagrodzenia wyższe od minimalnego ?

#542842  autor: thonka
 25 mar 2012, 18:38
ciekawy, to zalezy u kogo pracujesz.
jak dla operatora to czesto jest to wyzsza kwota niz minimalna krajowa.
niestety najczesciej pracuje sie dla "prywaciarza", ktory dostaje prowizje od podpisanych umow i z tego placi pracownikom - wtedy najczesciej na umowie jest albo minimalna krajowa, albo inne kombinacje.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#542853  autor: ciekawy
 25 mar 2012, 19:28
thonka, są gdzieś na stronach netowych wykazy adresów mailowych właścicieli pod które można wysyłać cv czy musisz czekać i liczyć na szczęście,że spotkasz właściciela i tylko osobiście można składać cv ?

#542993  autor: konsultantemeryt
 26 mar 2012, 13:45
ciekawy pisze:thonka, są gdzieś na stronach netowych wykazy adresów mailowych właścicieli pod które można wysyłać cv czy musisz czekać i liczyć na szczęście,że spotkasz właściciela i tylko osobiście można składać cv ?
na stronach szukaj Autoryzowanych Przedstawicieli Telemarketingowych

#543169  autor: ciekawy
 27 mar 2012, 07:41
ubuntulnx, te strony które podałeś są takie sobie,mało ofert tam jest, zbyt ogólnikowe. nie ma jakiegoś wykazu mailów do właścicieli salonów np. miasto, ul. jakaś tam, tel taki, mail inny ?

#543173  autor: ubuntulnx
 27 mar 2012, 08:44
ciekawy,

znam maile, ale w firmach/korporacjach istnieje pewna kultura i drabinka korespondencji i o ile osoba wyżej sobie tego nie życzy (np. poprzez podanie maila na stronach z ogłoszeniem), to nie ma co do niej pisać, ponieważ Twój mail zostanie automatycznie odklikany do kosza.

Jak to się mówi, trzeba swoje odstać i szukać.

Ja szukałem na tych stronach i znalazłem.

Interesuje Cię call center?

Obrazek
  • Strona 34 z 40
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 40
  • 1
  • 32