• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

#543026  autor: KC-KARLOS
 26 mar 2012, 16:35
Freyr pisze:Mały przeciek:
Wprowadzą dwa nowe pakiety po 7 zł, nielimitowane smsy oraz nielimitowane stacjonarki.
Na resztę poczekajcie do środy.
Czyli te dwa pakiety, o których informowałem niedawno... Oby to była prawda

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543028  autor: user_delete19
 26 mar 2012, 16:36
pytanie brzmi czy wywalą te profile w końcu i zrobią na nowo prostą i czytelną oferte.
w sumie to byłoby bdb.
chociaż zastanawiam się czy ostaną się jakieś bonusy po doładowaniu...

i w sumie druga rzecz - czy wprowadzenie pakietu nielimitowanych stacjonarek usunie '100min do play i stacjo'? bo jak tak to bedzie trzeba zamiast 5zł wydać 17, jeżeli ktoś nie potrzebuje więcej jak 100minut miesięcznie :/

#543029  autor: Freyr
 26 mar 2012, 16:39
Powinni usunąć, oferta będzie dużo czytelniejsza.

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#543030  autor: KamaZ
 26 mar 2012, 16:41
lee pisze:pytanie brzmi czy wywalą te profile w końcu i zrobią na nowo prostą i czytelną oferte.
Lepiej niech zostaną. Rozmowy w sieci i smsy po doładowaniu jest ok.
Jak zlikwidują stare profile to przy okazji pewnie i roczną ważność konta.

Pakiety fajne, jeśli rzeczywiście takie będą.

#543031  autor: lee
 26 mar 2012, 16:41
jeżeli to prawda to druga sprawa czy te pakiety dotyczyć będą tylko fresh'a czy również promocyjnej oferty Lubię to! Bo właśnie zastanawiam się od wczoraj czy nie przejść do niej z PF :)

#543032  autor: KC-KARLOS
 26 mar 2012, 16:43
lee, raczej będzie dotyczyć Fresh'a i Lubię To (pakiety w LT są dodane z PF).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543033  autor: Sig
 26 mar 2012, 16:46
Freyr pisze:Powinni usunąć, oferta będzie dużo czytelniejsza.
Nie usuną. Nawet jeżeli to jest prawda o tym co piszesz, to 100 minut za 5 zł nie usuną z oferty, a najwyżej schowają na stronie. Dlaczego? Starzy klienci. Masa osób nie śledzi zmian w ofercie i np. jak im ktoś wytłumaczył - tym kodem masz 100 minut do Play i na stacjonarne to go używają i będą używać. Nie jest w interesie operatora, żeby te osoby pewnego dnia zobaczyły na wyświetlaczu, że nie mogą go włączyć... Chcą zostawic pieniądze na mniej korzystny pakiet to mają do tego pełne prawo - operator nie jest od tłumaczenia który pakiet jest najkorzystniejszy.

Co do tego pakietu, to np. przy SMS to podwyżka o 1 zł jak dla mnie (600 SMS za 6 zł to jest kolosalna ilość), no, ale ludzie mają różne wymagania. Mam tylko nadzieję, że pójdą po rozum do głowy i co wprowadzą da się włączyć wszędzie, w każdym profilu i "gołym" Fresh. Właśnie wspomniany pakiet 600 SMS był/jest bardzo fajny, ale co z tego jak nie da się go właczyć w np. profilu SMS, lub profilu rozmowy i SMS w Play...
Ciekawe jak głęboko zmienią profil SMS, sam sądzę, że go zwyczajnie zdejmą, skoro miałby być taki pakeit wprowadzony.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2012, 16:49 przez Sig, łącznie zmieniany 1 raz.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#543034  autor: lee
 26 mar 2012, 16:47
Do tego wszystkiego mogliby zmodyfilować aktualne pakiety na net i tutaj np. ceny te same ale większe paczki danych :) LUB/I od wyższych pakietów 200MB dodatkowo lejek ważny 30dni hehe.
Marzenia te duże i te maleńkie :))

#543035  autor: bolek2004
 26 mar 2012, 16:51
Bla bla bla. Znowu koncert życzeń. Tak wogóle to z informacji rzecznika na blogu nie wynika że konferencja ma dotyczyć oferty pre paid. Co roku na wiosnę play wprowadza nowe abonamenty więc najpewniej tego będzie dotyczyć konferencja. Ludzie dla play liczą się przede wszystkim abonamenty a nie osoby z kartą pre paid, chociaż niewykluczone że jakiś ochłap rzucą dla fresha ale na pewno nie będzie to żadna nowa taryfa, może jakiś pakiet, jeśli wogóle. Poczekajmy do środy to się przekonamy.

#543039  autor: drcox
 26 mar 2012, 17:05
Że ktoś jeszcze słucha tych przecieków to gratuluje wam naiwności. Już dużo takich było co pozjadali wszystkie rozumy i NIGDY się to nie sprawdzało.

#543040  autor: biotyt
 26 mar 2012, 17:07
Myślę, że zaproponują pewne zmiany w prepaid - może uproszczenie oferty. Nie liczyłbym jednak na rewolucję na miarę wprowadzenia Play Fresh. Sądzę, że zaproponują ciekawe abonamenty bo jasno widać, że zależy im na stabilności przychodów. W końcu stawiają teraz bardziej na wynik finansowy. Wyrobili sobie przez lata markę taniej sieci i ślizgają się na tej opinii całkiem dobrze co pokazują statystyki. Oferta natomiast nie już tak wyraźnie lepsza niż u konkurencji.
Osobiście ostatnie ruchy Play nie są zbyt ciekawe, zabieranie lub modyfikacje promocji na niekorzyść, powodują że podjąłem decyzję o odejściu od tego operatora.

biotyt

#543041  autor: drcox
 26 mar 2012, 17:10
biotyt pisze:Osobiście ostatnie ruchy Play nie są zbyt ciekawe, zabieranie lub modyfikacje promocji na niekorzyść, powodują że podjąłem decyzję o odejściu od tego operatora.
Dlatego się boję tej konferencji.

Przed Playem trudne zadanie - muszą wmówić wam wszystkim, że przedstawiają nową, ulepszoną ofertę mimo że będzie ona wyraźnie gorsza, bo do interesu dopłacać nie będą (MTR spada). Mistrzostwo manipulacji :P

#543043  autor: luk47
 26 mar 2012, 17:15
Moja rodzicielka bardzo by się ucieszyła z nielimitowanych na stacjonarne, ja już pewnie niekoniecznie, bo pewnie pociągnie to za sobą likwidację pakietu 100min/5zł. No nic, trzeba czekać :wink:

#543045  autor: drcox
 26 mar 2012, 17:17
bo pewnie pociągnie to za sobą likwidację pakietu 100min/5zł
Jak tak zrobią to już nic mnie tam nie trzymało (bo kilka rzeczy które mnie trzymają od kilku miesiecy systematycznie zabrali - bonusy do doładowań, 30 za 10)

Chodzą ploty, że niektórym w All Inclusive Biznes pojawiły się jakieś pakiety minut na roaming w P24, może tego obszaru będzie dotyczyć konferencja.

#543047  autor: biotyt
 26 mar 2012, 17:23
drcox, sądzę że pewnie będzie coś w stylu że dadzą bonusy za doładowania lub pakiety droższe. Tanio pewnie będzie, ale coś w stylu Orange gdzie masz dużo minut w sieci, ale kup pakiet za 10 zł co 14 dni, dużo smsów, ale kup pakiet za 10 zł co 14 dni.

biotyt

#543051  autor: Andrzej24
 26 mar 2012, 17:39
lee pisze:pytanie brzmi czy wywalą te profile w końcu i zrobią na nowo prostą i czytelną oferte.
Co ci te pakiety przeszkadzają. Niech zostanie tak jak jest. Mogą jedynie coś dołożyć.

#543052  autor: tuchas
 26 mar 2012, 17:39
myślę ze nie ma co liczyć na rewolucje.
Play zawsze robi szum o nic,potem okazuje sie ze wogóle nie warte to nawet organizowania konferencji.

Dadzą darmowe połączenia na stacjonarne Heh sie nie dziwię kto ma Teraz stacjonarke ;)

#543053  autor: KC-KARLOS
 26 mar 2012, 17:43
tuchas pisze:Dadzą darmowe połączenia na stacjonarne Heh sie nie dziwię kto ma Teraz stacjonarke
Jeszcze sporo ludzi i firm oraz instytucji mają telefony stacjonarne - czy to analogowo, mobilnie (numer stacjonarny na karcie SIM lub telefon CDMA), poprzez ISDN lub via VoIP.

#543054  autor: tuchas
 26 mar 2012, 17:45
No mi to sie nie przyda na stacjonarne dzwonie raz na rok ;)

#543059  autor: słoneczny
 26 mar 2012, 18:11
Ktoś tam wyżej napisał, że będzie nacisk na abonamenty i ochłapy dla karty.
To ja się pytam, czym w tej chwili jest Play Fresh z pakietami, jak nie jednym ukrytym abonamentem? Oferta na kartę z pakietami jest równie ważna jak oferta abonamentowa. I tu i tu trzeba regularnie płacić, żeby rozmawiać. Roczna ważność konta to już tylko marketing, bo i tak co miesiąc każdy włącza jakiś pakiet. A nawet jak nie włączy to płaci bez zniżek, więc też jest mega opłacalnym klientem.
Moim zdaniem zmiany w ofercie na kartę są bardzo możliwe. Nikt tu dawano nie sprzatał i oferta stała się strasznie zagmatwana. A kiedyś śmiali się z Simplusa, że potrzeba do niego książkę krótkich kodów w dwóch tomach. :)
  • Strona 2 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5