Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Piotr Gruszka pisze:neoptb pisze:Piotr Gruszka pisze:Nie ma żadnej dobrej oferty, więc uciekam do konkurencji.![]()
idź do Play'a hahaha.
T-mobile na starcie daje mi lepszą ofertę na rok z 50% abo niż wszystkie super oferty doradcy handlowego, mój staż i wysokie rachunki płacone latami. O Playu to już nie wspomnę, więc nie wiem z czego się tak śmiejesz. Zastanawia mnie obecnie jak to jest Orange i T-mobile mają wspólny zasięg korzystają sobie z nadajników, Play ma zasięg Plusa i Orange, czyli w sumie korzysta ze wszystkich nadajników = najlepszy zasięg ?![]()
A Plus ? Plus jest jakieś 15lat do tyłu, telefony do bani, najgorsze z całej konkurencji, ceny tak ich tak samo, połączenia i oferty najdroższe, strona www najsłabsza, plus online porażka itd. mógłbym wymieniać godzinami.
Mają tylko ,,niby'' dobry internet, tak tak LTE 100 haha, które blisko nadajnika wyciąga 14 no ale reklama jest
krzysztof.ka pisze:Wczoraj z ciekawości porównałem sobie ceny kilku smartfonów na stonie Plusa i Orange. W Plusie abo do usług za 59,90 PLN i 79,90 PLN oraz odpowiedniki w Orange. Generalnie w Orange telefony były droższe od Plusa o około 100 - 150 złotych na modelu.
Może w Orange są droższe, bo wykonane z lepszych materiałów?
na pw. podaj mi nr i nip (jeżeli jest na firmę) lub nr i pesel (jeżeli jest na indywidualną osobę).Orfi pisze:Tak się właśnie zastanawiam, bo niedługo będę chciał aneksować umowę o kolejne 24 miesiące czy jest możliwość obniżenia ceny za telefon o 100 zł. Aktualnie mam taryfę Ważna 150 za którą płacę trochę ponad 150 zł/mies. Chciałbym przedłużyć umowę z abonamentem za ok. 120 zł , w którym jest 2 GB na transmisję danych. Telefon, który mnie interesuje, to Nokia N8, ale jej cena standardowo w cenniku to 229 zł - dla tego abonamentu oczywiście. Rozmawiałem już raz w tej sprawie z konsultantem z 2699 i otrzymałem informację, że wysokość ceny za telefon jest nienegocjowalna, co przyjąłem trochę, z niedowierzaniem, bo 2 lata temu nie było problemu, żeby, przy aneksie obniżyć cenę za telefon ( wtedy kupiłem Nokię E72 za 99 zł i uważam, że była to dobra oferta). Aktualnie okazuje się, że jedyne co może mi zaproponować konsultant, w celu obniżenia ceny telefonu, to wydłużenie umowy do 30 miesięcy ze zmianą taryfy na taką za 149 zł ( niestety ta taryfa mnie nie interesuje, bo ma mały pakiet na transmisję danych- 500 MB i preferuję umowy na max 2 lata). W sumie mam jeszcze ponad miesiąc do namysłu, może będą jeszcze jakieś ciekawe promocje. Specjalnie jednak na to nie liczę, bo widzę, że nastąpiła jakaś zmiana w nastawieniu do klienta i konsultanci mają ograniczone pole manewru albo tak to przedstawiają podczas rozmowy.
Telefon trudno dostępny ostatnio i drogi. dlatego konsultanci go nie proponują.igo8 pisze:czy przedłużał ktoś umowę z plusem z tel. Nokia e6 albo otrzymał propozycję podczas rozmów o przedłużeniu?
na Twoim miejscu brałbym N8, różnica 50 zł.igo8 pisze:czy przedłużał ktoś umowę z plusem z tel. Nokia e6 albo otrzymał propozycję podczas rozmów o przedłużeniu?
Interesuje mnie jaką można uzyskać najlepszą cenę za ten telefon.
abonament 60 - 80 pln