• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #542686  autor: liserius
 24 mar 2012, 20:19
Doberek
Mam kilka pytanek dotyczących tego telefonu.
Otóż widziałem że są różne rodzaje kabli:
DKU-5, CA-42, CA-53
Pierwsze pytanko takie czy różnią się czymś te kable? bo kiedy instaluję kabel CA-53 nie widać go w menedzerze urządzeń i nie mogę określić jego portu.
Czytałem w informacjach o tym telefonie że da się go ładować poprzez kabel USB. Gdy go podłączam to nie wygląda jakby się ładował i tutaj jest pytanko czy potrzebuję mieć w nim karte czy można ładować i bez bądź może w telefonie trzeba coś ustawić albo w programie nokia pc suite.

Z góry dziękuję :)

#542723  autor: dario321
 25 mar 2012, 09:16
ca-53
jest kablem do transmisji danych służącym do komunikacji między kompatybilnym telefonem a komputerem poprzez port USB. Umożliwia wymianę danych z PC - np. książka adresowa, kalendarze, notatnik itp
ca-42
pozwala na połączenie telefonu Nokia z komputerem PC. Funkcje kabla umożliwiają przesyłanie zdjęć z telefonu do komputera, wgrywanie tapet, aplikacji JAVA, wysyłanie / edycję SMSów i wiele innych.
dku-5
http://www.gsm-support.net/pl/kabel-nok ... 0-514-p305
pozdro

#542725  autor: liserius
 25 mar 2012, 09:50
No nic, wygląda na to że jednak będę musiał kabel kdu zakupić
temat można zamknąć

#542730  autor: dario321
 25 mar 2012, 10:53
dku-5 :wink: